Egyházasrádócon nyolcan indulnak a polgármesteri címért és 21-en a hat képviselői helyért

Ha a budapestiek is ilyen aktívak lennének, akkor a főpolgármesteri pozícióért 54 614 jelölte versengne.

Nemrég az MTI szedte össze a legérdekesebb választási adatokat. Azt keresték, hol indul a legtöbb polgármester-jelölt az országban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen kilenc polgármester-jelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság, itt versengenek a legtöbben a polgármesteri székért.

Ez azért is érdekes, mert a faluban összesen 232 választópolgár van, vagyis a választásra jogosultak négy százaléka polgármesternek jelöltette magát. A 444.hu kiszámolta,

ha a budapestiek is ilyen aktívak lennének, akkor a főpolgármesteri pozícióért 54 614 jelölte versengne.

Az országban nyolc olyan település van, ahol nyolc polgármesterjelölt van.

Köztük van a Vas megyei Egyházasrádóc, ahol a hat képviselői posztért 21-en versenyeznek.

A településen egyébként 1083-an szavazhatnak október 13-án.

A nyolc polgármester-jelölt közül hét független, egy fideszes, a 21 képviselőjelölt mindegyike függetlenként indul.

Egyházasrádóc
Forrás: Wikipédia

2014-ben Egyházasrádócon három polgármester-jelölt és 12 képviselőjelölt indult. Többségében függetlenek voltak, egy polgármester-jelölt és egy képviselőjelölt indult a Fidesz színeiben öt éve.

Egyházasrádóc mellett nyolc polgármester-jelölt indul ezeken a településeken: Boldva (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Görcsöny (Baranya megye), Királyegyháza (Baranya megye), Őrtilos (Somogy megye), Tarnabod (Heves megye), Zalatárnok (Zala megye).

Huszonkét településen hét polgármester-jelöltet jelentettek be az októberi választásra.

A statisztika szerint a polgármester-jelöltek közül 5858 férfi és 1739 nő; egyéni listán 23 130 férfi és 11 947 nő indulna, a tízezresnél nagyobb településeken pedig az egyéni választókerületekben 4318 férfi és 1604 női jelölt van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019