Horogkeresztet festettek az Éljen Szombathely képviselőjelöltjének összes plakátjára a választókerületében

György István Péter közleményben reagált.

Egyetlen éjszaka alatt, a jelölt azonos szavazókörhöz tartozó minden egyes plakátját megrongálták úgy, hogy azokra közvetve, a nácizmusra utaló, önkényuralmi jelképet pingáljanak rá – írta közleményében György István Péter, az Éljen Szombathely választási szövetség 1. választókerületi jelöltje.

Közlemény

Úgy tűnik, mindent felülír a 2019-es önkormányzati választás kampánya Szombathelyen.

Mint eddig is, a demokratikus választások alapvetően nem az utcán, hanem a szavazófülkékben dőltek el. Nyilvánvaló, hogy a jelölt esélyeit csökkenti, hitelességét rontja az, ha tömegesen rongálják meg a közterületen elhelyezett választási plakátjait. Mint képviselőjelölt tudomásul veszem, de nem értek vele egyet, hogy a jelöltek plakátjait leszabják, eltávolítják, vagy épp, nemtetszésüket kifejező feliratokkal látják el, leöntik festékkel, vagy átalakítják a jelölt fotóját.

Az viszont elég szokatlan és eddig Szombathelyen nem volt divatban, hogy egyetlen éjszaka alatt, a jelölt azonos szavazókörhöz tartozó minden egyes plakátját megrongálják úgy, hogy azokra közvetve, a nácizmusra utaló, önkényuralmi jelképet pingáljanak rá. Ami ebben az esetben különösen árulkodó, hogy minden egyes megrongált plakáton, a rongálás stílusjegyei, a plakátra ráírt feliratok kísértetiesen hasonlatosak.

Az elkövető a szavazóköri körzethatárokat pontosan ismeri, beleértve a kihelyezett plakáthelyeket is. Egyértelmű az elkövetést illetően az ismétlődő szándékosság. Ami döbbenetes, hogy aki a

Feketeszakáll

történetét ismeri, jól tudja, hogy egy ilyen tartalmú feliratozás, akár közvetve megfenyegetésként is értelmezhető.

A megtörtént plakátrongálás kapcsán és meggyőződésemből, emberi beállítottságomból fakadóan is határozottan visszautasítok minden olyan ráutaló kifejezést, jelképet, ami a történelem legsötétebb időszakára emlékeztet. Egyben felszólítom az elkövetőt és annak esetleges támogatóit, hogy a jövőben tartózkodjanak az ilyen jellegű cselekedettől!

A fair play szabályai szerint, Szombathely 1-es választókerületében jelölttársaimmal sikerült olyan jó emberi viszonyt ápolni eddig is, ami garancia lehet arra, hogy egymás lejáratását mellőzzük, és nem buzdítjuk politikai ellenfeleinket, szimpatizánsainkat olyan cselekvésre, ami a jelölt számára hátrányt jelentene.

Ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ha olyan plakátrongálás történik, ami a tiszta eszközökkel történő megmérettetést szándékozik egyoldalúan befolyásolni.

Magamat is beleértve, ezúton is kérem jelölttársaimat arra, hogy az október 13-án tartandó önkormányzati választásig hátralevő időszakban, mindent kövessenek el annak érdekében, hogy az ilyen nemkívánatos események ne bekövetkezzenek be és ne terheljék a tiszta megmérettetés esélyeit!

Eddigi életem során és az ÉSZ jelöltjeként a jövőben is Szombathely és hazám polgárait kívánom szolgálni, demokratikus módon és békében!

Szombathely, 2019.09.23.

György István Péter
Éljen Szombathely! 1. vk. képviselőjelölt

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019