Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vas megye szétszakadt Szombathelyre és vidékre

Míg a megyeszékhelyen simán győzött a baloldal, a megyei közgyűlésben tovább erősödött a Fidesz. Kimúlóban az MSZP, térképre került a DK és a Momentum.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt Nemény András nyert Szombathelyen, Czeglédy Csaba is képviselő lesz 2019. October 13. 20:47 , Szombathelynek baloldali polgármestere és baloldali közgyűlése lesz.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ennek okaira és következményeire még visszatérünk, de legalább ennyire érdekes, hogy mi történt a megyeszékhelyen kívül.

A megyei közgyűlés pártlistáira leadott szavazatok ugyanis szintén sokat mondanak a közhangulatról és párton belüli erőviszonyokról.

Ha megnézzük a megyei listás szavazatokat, két lényeges fejleményt is láthatunk.

Egyrészt, hogy az országos – és a szombathelyi – trendekkel ellentétben a Fidesz a Vas megyei közgyűlésben növelni tudta a képviselői számát, és jóval több szavazatot kapott, mint öt évvel ezelőtt.

Úgy tűnik, a vidéket – ahol mellesleg jóval többen laknak, mint a megyeszékhelyeken – magára hagyta a többi párt.

Ugyanakkor – legalábbis Vas megyében – egy ellenzéki trendváltás is megfigyelhető.

Gyengült a Jobbik, az MSZP alig látszik, viszont feljött a két „új” párt, a DK és a Momentum. Mindkettő most először küld képviselőt a megyei közgyűlésbe.

A Vas megyei közgyűlés összetétele:


Fidesz: 11 képviselő
Jobbik: 1 képviselő
Momentum: 1 képviselő
DK: 1 képviselő
MSZP: 1 képviselő

Mindez azt is jelenti, hogy nemhogy megszűntek volna, inkább szaporodtak a kérdőjelek Vas megyében és az egész országban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés