Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Véget ért a minikarnevál és elkezdődött az iskola

Ez történt a mögöttünk hagyott héten.

A nyarat búcsúztató szombathelyi minikarnevál utolsó, a Fő téren fellépő zenekarának, a Firkinnek záró akkordjai még ott lengedeztek a Szentháromság szobor mellett, és a taps is visszhangzott a falak között, amikor hétfőn reggel megkezdődött az a hét, amely elvisz minket az ismeretlen őszbe.

És ugyan nem mindjárt hétfőn, de a változásban megbúvó állandóságot képviselve számolhattunk be ismét arról, hogy a szokásos közlekedési káosszal indult A szokásos közlekedési káosszal indult a szombathelyi iskolakezdés September 01. 11:06 a szombathelyi iskolakezdés. Kígyózó sorokkal és félórás menetidőkkel lehetett megközelíteni a célhelyszíneket az autósoknak. A legforgalmasabb közterületek közé tartozott az Óperint utca, ahol szinte teljesen bedugult a város, mind az Ady tér, mind pedig a Kiskar utca irányába.

Ez főleg a lámpás kereszteződések és a körforgalmaknál volt érezhető a Körmendi úton, a Kiskar utcában és a Bartók Béla Zeneiskolánál. A helyzet nem mindig volt veszélytelen. Többször is láttuk, hogy a piros lámpánál szálltak ki az autóból az iskolába siető gyerekek, hogy az idei tanév első becsengetésére az osztályteremben legyenek.

Iskolakezési káosz
Mészáros D. Zsolt

S ha már ez, megszólaltak a tanárok is, mondván, így nem mehet tovább Így nem mehet tovább! - A pedagógusszakszervezet sztrájkra készül September 03. 15:55 . A PDSZ mérte fel a nevelésben-oktatásban dolgozók véleményét az iskolakezdés előtt: amellett, hogy a sztrájkhajlandóság óriásit nőtt március óta, mellbevágó eredmények születtek a munkatársak lakhatási szegénységéről, leterheltségéről, nélkülözéséről.

Óriási pedagógustüntetés Budapesten, a Kossuth téren
Unger András

Iskola, de nagyobbacska: több mint 700 egyetemista kezdte meg tanulmányait idén a szombathelyi egyetemen. Szeptember 1-jén szerdán nemcsak az általános és középiskolásoknak csengettek be, hanem bizony az egyetemistáknak is elkezdődött az idei tanév. Az ünneplő mellett idén a maszk és a kesztyű is alapkellék volt az ELTE SEK Több mint 700 egyetemista kezdi meg tanulmányait idén a szombathelyi egyetemen September 01. 14:54 tanévnyitóján.

ELTE SEK tanévnyitó a Savaria moziban
Mészáros D. Zsolt

Gondok és feladatok ide vagy oda, még zajlott a héten Tokióban a paralimpia, ahol a szombathelyi Ekler Luca A szombathelyi Ekler Luca világcsúccsal aranyérmes távolugrásban August 31. 13:16 világcsúccsal lett aranyérmes távolugrásban. A T38-as kategória magyar indulója világ- és Európa-bajnokként vágott neki második számának az után, hogy szombaton negyedik lett 100 méteres síkfutásban. Itt pedig saját világcsúcsát kétszer is megjavítva aranyérmet nyert.

Ekler Luca aranyérmes
MTI/Koszticsák Szilárd

Nem minden felhőtlen. Offshore cég vette meg Offshore cég vette meg a volt balatonberényi gyermeküdülőt September 03. 11:02 a volt balatonberényi gyermeküdülőt. A volt gyermeküdülőt májusban hirdette meg árverésre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Azt, hogy az árverés eredményes volt, az MNV oldalán jelentették be . Mint írták, a 16 ezer négyzetméteres ingatlan 527 millió 760 ezer forintért, azaz kikiáltási áron kelt el.

Balatonberényi gyermeküdülő
Nyugat.hu

Csodák is vannak Szombathelyen. Villanyoszlopban kinőtt bálványfa és egyéb furcsaságok, aminek kapcsán több mint félévszázados Villanyoszlopban kinőtt bálványfa és egyéb furcsaságok egy szombathelyi városrészben September 01. 18:55 problémát is emlegetnek az Alkotás utcaiak. Az Éhen Gyula-városrész egyetlen közparkjában lévő csobogóban például ez év nyarán még nem csobogott a víz, közvilágítása 2019 októberétől nem működik. Ugyancsak nem üzemel ez év júniusától az Éhen-szobor megvilágítása sem...

A szombathelyi Alkotás utcaiak panaszai
Olvasó

Mindeközben farkasszemet nézett Farkasszemet nézett egymással a szombathelyi Főtéren a Fidesz és Márki-Zay Péter September 02. 14:20 egymással a szombathelyi Fő téren a Fidesz és Márki-Zay Péter. Nem sokkal az esemény kezdete előtt megjelent a Fidesz frakcióvezetője, Illés Károly és csapata a saját „STOP Gyurcsány STOP Karácsony” nevet viselő pultjukkal, amelyet pár méterre a sajtótájékoztató helyszíne mellett helyeztek el. A két tábor szimpatizánsai farkasszemet néztek egymással, amikor Márky-Zay Péter odalépett a fideszes politikushoz és örömét fejezte ki, hogy Lázár Jánossal szemben a helyi Fidesz hajlandó együttműködni az ellenzékkel a legalapvetőbb kérdésekben.

Márki-Zay Péter aláírásgyűjtés
Mészáros D. Zsolt

S míg azon csodálkoztunk, hogy Orbánék hatvanpusztai birtoka Orbánék hatvanpusztai birtoka hetekig bírja majd elzárva a külvilágtól September 02. 08:48 hetekig bírja majd elzárva a külvilágtól. Húsz beállásos vendégparkoló, orangerie, üvegház, portaépület, angol- vagy tájképi kert – egyebek mellett ilyen extra kényelmi és esztétikai extrák is épülnek Hatvanpusztán. A lap tulajdonába jutott területrendezést segítő helyszínrajz szerint Orbánék egy olyan komplexumot álmodtak maguknak Alcsútdoboz határába, amely rendkívüli helyzetekben teljesen önellátóan képes működni.

Nos tehát, mindeközben megjöttek a guruló gasztrocsodák Szombathely Fő terére, a Food Truck Show Megjöttek a guruló gasztrocsodák Szombathely Fő terére September 03. 13:31 néhány éve már visszatérő attrakciónak számít nálunk is.

Food Truck Show készülődés
Mészáros D. Zsolt

És amíg ezt írjuk, még mindig ott vannak. Holnap pedig újra hétfő. A múlt hetet a Firkin zárta, a mostanit az evés. Kíváncsian várjuk, a jövő hétre mi jut.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra