Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Végre elárulták, hány „nem kívánatos esemény” történt Magyarországon az oltások után

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az Origónak küldte el a számokat.

Közel 10,7 millió beadott koronavírus elleni oltást követően csupán az esetek 0,039 százalékában fordultak elő nemkívánatos események - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az Origóval .

Az NNK adatai a 2020. december 26. - 2021. július 14-i közötti időszakot fedik le. 

MTI

Ha számszerűsítjük az adatokat, akkor a 10 695 862 beadott oltásból 4212 főt érintettek a nemkívánatos események.

A statisztikából kiderült, hogy az oltást követő 30 napon belül 441 személy halt meg. Kórházi kezelésre 284 személy szorult, 3149 személynél pedig enyhe oltási reakciókat dokumentáltak.

Az OKNE nyilvántartás része az oltási baleset is, mely az oltóanyag szállítása, tárolása, illetve alkalmazása során bekövetkezett hibákhoz kapcsolható.

Az NNK mindezek alapján megállapította, hogy a nemkívánatos események aránya elenyésző, s az oltásoktól várható egészségnyereség (haszon) lényegesen nagyobb, mint a nemkívánatos események jelentette kockázat – írja a kormányközeli hírportál.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19