Vidám Szilveszter képekben - Utcán, téren, stadionban (Frissítve)

A virslit és pezsgőt ezúttal is otthon hagytuk. Második giga-adag képösszeállításunkban a Fő téri utcabálon és Kacagó kocogón, a Műjégpályán, sportcsarnokban, utcán és rendőrség előtt megörökített fotókat láthatják Olvasóink. A szánkópályán pedig őrült rallysok hasznosították újra egy Trabant tetejét. (Frissítve: még több kép az utcabálról és a szánkózókról, csúszkálókról a linkajánló dobozban!)

Peches óév

Mit csinál egy eladó, aki Szilveszter napján délig kénytelen a boltban ücsörögni? Számolja vissza a perceket. És nem gondol arra, hogy zárás után is maradnia kell. Pedig a Fő tér egyik üzletében pont ez történt. Nem sokkal dél előtt két nézelődő érkezett az egyik ruhaüzletbe. A pár férfi tagjának még a kezében volt az ajtó fogantyúja, amikor a bejárati ajtó hangos robbanással szilánkokra tört és összerogyott. Nem csak a vevők, az eladók is döbbenten néztek ki a Szilveszterkor ajtó nélkül maradt üzletből. A galibát talán anyaghiba okozhatta, ami a -6 fokban jött elő, de a tulajnak komoly fejtörést okozhatott az eset.

"Uhh, bocs!" - vásárló kezében szétrobbant bejárati ajtó Szombathely Fő terén
"Uhh, bocs!" - vásárló kezében szétrobbant bejárati ajtó Szombathely Fő terén
Tánczos Mihály

Kacagva kocogtak

Söjtöry Elvira és barátai ismét összegyűltek a Fő téren egy vidám futásra. Reméljük nem a 2009-es év futódivatját láttuk a sportolókon, mert akkor az ismert és kedvelt futóterepeken

Vidám csapat - futók maskarában Szilveszterkor, Szombathelyen
Vidám csapat - futók maskarában Szilveszterkor, Szombathelyen
Tánczos Mihály
- pl. Csótó, Parkerdő - garantáltan halálra rémisztenének néhány gyanútlan járókelőt a tarka, maszkos kocogók. A nevezési díj ezúttal is pezsgő volt, a behűtéséről Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője gondosokodott bevált előrejelzésével. (Pétervári urat már láttuk élőben, így akik arra tippelnek, hogy a Nyugat Rádióban Markó Péter, a Megyei Közgyűlés volt elnöke ismerteti az időjárási kilátásokat, az téved. A két hang hasonlósága azonban bámulatos.) Ezúttal a legfiatalabb futónak is szőrös volt a lába, de mivel nem harapott meg senkit, így nem került be a krónikába. A legidősebb kocogóról pedig annyit árulunk el, hogy az arcára festett szám (2009.) nem az életkorát takarta.

A rendőrség ezúttal senkit nem szondáztatott meg, elmaradt a doppingellenőrzés, pedig próbáltunk névtelen tippet adni egy álarc mögül, jól bemószeroltuk a győztes futót, hiába. Elvira egyébként az idén ünnepli a 20. születésnapját (na jó, egyszerre háromszor) és ez alkalomból májusban a 60-as szám körül forog majd sok minden. Lehet futni 60 métert, hosszúlépést, padkört, vagy végső esetben kilométert is, igaz ezt csapatban, összeadódó távokkal.

Műjég, igazi Szilveszter

A Műjégpályán ottjártunkkor Balogh József költő, tanár, dalszövegíró és tankönyvszerző ült egy sikló fakutyán és ünnepi verseket olvasott fel a körülötte száguldó korisoknak. A termékeny költőt két Varga méltatta. (Jenő, a sportfeltaláló és Tamás, a sportbizottsági elnök). Sikerült elcsípnünk koccintás közben a szovás Tatai Pétert is, aki az idén is hadba küldte a hóágyút és a jelek szerint csatát nyert a komor, fekete tél ellen. Felvetődött az ötlet, hogy jövőre műjég helyett pezsgőt kellene lefagyasztani a pályán, így ha valaki esik, csak nyalint kettőt a jégen és mehet tovább. Esetleg akkor kori sem kell, hiszen hason csúszva, jégre lógó nyelvvel érdekesebb a sport. Az ötletgazdát elnéző mosollyal ültették le egy padra és lassú, mély lélegzést javasoltak neki, amíg jobban lesz.

Szilveszter a Műjégpályán, Szombathelyen
Szilveszter a Műjégpályán, Szombathelyen
Tánczos Mihály
Trabant-tetőn szállni élvezet

Ha már „szova került” a hóágyú, akkor lássuk, mi zajlott Szilveszterkor a szánkódombon. Ismét százak választották a téli örömöket kikapcsolódásul és lila foltjaik gyarapítására. A BMX-es banditákat egy széles tenyerű apuka bírta távozásra, így nagyjából maradtak a szánkós, síléces, fenékbobos lesiklók. Plusz Boci és csapata, akik egy Trabant-tetővel érkeztek és jópárszor le is siklottak rajta a mélybe, hatalmasakat esve.

Trabant-tetőn sikló rallysok
Trabant-tetőn sikló rallysok
Tánczos Mihály

A Trabi-tető az extrém törésteszten 4 csillagot és kétszer annyi repedést szerzett. A rally-s srácok így siklottak át 2009-be. Összeállításunkban sok-sok esés is látható. Személyes kedvenc az a fiatalember, aki esés közben két talpával megérintette a lapockáit, arcával mély gödröt hasított a hóba, majd mosolyogva felkelt és rohant újra siklani. Galériánkban „yoga master” néven szerepel, a részletesebb galériában pedig az esés több mozzanata is megtekinthető. A látvány a fotósnak valós fizikai fájdalmat okozott. Láttunk több gázolást is, de ez mindaddig így marad, míg a szánkózók rá nem jönnek, hogy talán nem a forgalommal szemben kellene gyalogolniuk földre szegezett szemmel, hanem a pálya legszélén.

Yoga Master - Érintsd meg a talpaddal a válladat!
Yoga Master - Érintsd meg a talpaddal a válladat!
Tánczos Mihály
Kosaras lányok

A Sugár úti csarnokban a Savaria Basketball Club leányzói hajigálták a bogyót a kosárba és szülőkkel, barátokkal múlatták az időt. A hagyományosnak számító szilveszteri összeröffenésen virslivel és melegszendviccsel lehetett pótolni a ledobált kalóriákat. Képeink alaposan körbejárják a lányokat, izomzattól kezdve az ujjcsavarásig.

A Savaria Basketball Club évbúcsúztatója a Sugár úti csarnokban
A Savaria Basketball Club évbúcsúztatója a Sugár úti csarnokban
Tánczos Mihály

Zsaruk és lánglovagok

Az idén sem maradt el a szolgálatban lévő rendőrök és tűzoltók új évet köszöntő felvonulása. Sajnálatos módon a rendőrök nem használhatták végig a vijjogójukat, kímélendő a polgárok fülét és idegeit, a tűzoltók azonban nem fogták vissza magukat. A látványosságot sok helyen hullámzó, integető nézők üdvözölték. Szerény véleményünk szerint nyolc rendőrautó szirénája már nem osztott, nem szorzott volna a tűzijátékok robbanása közepette, de állítólag tavaly ketten is bejelentést tettek, kifogásolva az éjfél utáni szirénaszót. A visszaérkező tűzoltókat vidám salsa táncosok fogadták, akik a szomszédos kollégiumból léptek át egy üdvözlés erejéig. Próbálták pezsgővel lefizetni a lánglovagokat, hadd csússzanak le egyszer a rúdon, de a tűzoltók egy ravasz feltétellel engedték volna: ha a fiúk megfújják az alkoholszondát és az nem színeződik el. Mission impossible, meg sem próbálták.(Videónk a felvonulásról később lesz elérhető.)

Mehet a menet
Mehet a menet
Tánczos Mihály
Salsa fuerte

Egy pillanatra azért beléptünk a salsa táncosokhoz is, akik házibulit szerveztek maguknak. Mint megtudtuk a kubai eredetű salsa remekül oldja a gátlásokat, ami azért nem azt jelenti, hogy a salsások mind gátlástalanok, de sokat segít nekik az életben. Az sem mellékes, hogy jelenleg egy fiúra két lány jut, úgyhogy pasik, figyelem! Némi testmozgás ellenében remek társaság várja a jelentkezéseteket.

Újévi Salsa-bál
Újévi Salsa-bál
Tánczos Mihály

Fő tér

A legnagyobb buli ezúttal is a Fő téren volt a szórakozóhelyek mellet Szilveszteri képözön 2009. January 01. 10:39 t. A szpíker hatalmas tömegeket tudott megmozgatni egy varázsmondat segítségével. („Az első kétszáz ember ingyen pezsgőt kap a színpad jobb oldalán!”) A polgármesteri köszöntő ezúttal a nagyszínpadról hangzott el, érdekes aláfestéssel. Néhány alkoholtól hajtott vidám fickó „Gyúúúúri! Gyúúúúúri! Min-den-ki Szom-bat-helyi, Gyúúúúri!” skandálással színesítette a megszokottan rövid beszédet. „Ebben az évben ráfér a jókívánság a városra. Azt mondják a bölcsek, hogy nehéz év előtt állunk, nagyon nehéz év előtt. De én megkérdezem tőletek, volt-e már könnyű éve ennek a városnak? Ugye hogy nem? Ezt is meg fogjuk oldani! Ami nincs, azt megszerezzük, mint a havat a szánkódombon.”

"Azt mondják nehéz év elé nézünk. De mondja meg valaki, mikor volt könnyű ennek a városnak?"
"Azt mondják nehéz év elé nézünk. De mondja meg valaki, mikor volt könnyű ennek a városnak?"
Tánczos Mihály

A tűzijátékot is megtapsolták az ünneplők, aztán folytatódott a videodiszkó, önfeledt mulatással. Egy rövid időre némi kakaskodásnak is szemtanúi lehettünk, kettő-kettő elleni pofonosztás színesítette a programot, de inkább a jókedv vitte a prímet. Maszkok, mókás frizurák, arcfestések járultak hozzá a szilveszteri hangulathoz és természetesen a konfetti, pezsgő, vagy éppen az övre akasztott forraltboros termosz. Képgalériánkban rengeteg utcabálozót megörökítettünk. Azt viszont kérnénk Olvasóinktól, valaki magyarázza már meg a komment dobozban, miért kell különböző ujjpózokat mutatni fotózás közben, sokszor az arcot takarva? Mit jelentenek ezek a jelek? Tanulni soha nem késő. A képek böngészéséhez jó szórakozást kívánunk és reméljük, legalább a fele bejön azoknak a jókívánságoknak, amit Olvasóinknak kívántak Szilveszterkor.

"Ő két ujjat mutat" - mutatja egy ujjal a bal oldali srác (Azaz Boldog UJJ Évet)
"Ő két ujjat mutat" - mutatja egy ujjal a bal oldali srác (Azaz Boldog UJJ Évet)
Tánczos Mihály
Kérésre még több képet tettünk fel az utcabálról és a szilveszteri szánkózásról, trabantos lesiklásról.

Szilveszter a színházban

Vidám vetélkedővel búcsúztatta az óévet a Weöres Sándor Színház társulata.

Szilveszter a színházban
Bekötött szemű költő
sadness

Az ügyességi és elgondolkodtató feladatok legyűrésében a Színésznövendékek csapata bizonyult a legügyesebbnek. Őket a

nagy

színészek csapata követte, harmadik helyen a Szabó család végzett.

Az éjféli koccintás után hajnalig tartó tánccal ünnepeltek tovább a Weöres Sándor Színház színészei és meghívott vendégei.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szilveszteri képözön

Hatalmas képgalériával kezdi a 2009-es évet a Nyugat.hu, végigjártuk a legnagyobb szilveszteri bulikat Szombathelyen, és kiruccantunk Kőszegre is.

Malacka hajtotta a futókat a szilveszteri vidám futáson (Képgaléria)

Jelmezes, kifestett sportolók gyülekeztek Szombathely Fő terén Szilveszter napján. (Képgaléria a dupla szilveszteri futásról...)

Kéklámpás szilveszteri felvonulás

A határőrök, rendőrök, tűzoltók hagyományos újévköszöntésre érkeztek, majd konvojban bejárták Szombathelyet. Velünk együtt. Képek és videó!

Szilveszteri bulik Szombathelyen

Szilveszterkor sem pihentek a Nyugat fotósai, végigjártunk néhány szórakozóhelyet, és megörökítettük hogyan bulizták át magukat 2007-be a szombathelyiek. Idén a Fő téren...

Szilveszter Szombathelyen

A Fő térre, egy hatalmas házibuliba és egy diszkóba is elment a Nyugat fotósstábja, hogy megörökítse, hogyan búcsúztattuk 2004-et.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű