Eddig: 1 785 363 / 3 000 000 Ft, 89 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Vidám Szilveszter képekben - Utcán, téren, stadionban (Frissítve)

A virslit és pezsgőt ezúttal is otthon hagytuk. Második giga-adag képösszeállításunkban a Fő téri utcabálon és Kacagó kocogón, a Műjégpályán, sportcsarnokban, utcán és rendőrség előtt megörökített fotókat láthatják Olvasóink. A szánkópályán pedig őrült rallysok hasznosították újra egy Trabant tetejét. (Frissítve: még több kép az utcabálról és a szánkózókról, csúszkálókról a linkajánló dobozban!)

Peches óév

Mit csinál egy eladó, aki Szilveszter napján délig kénytelen a boltban ücsörögni? Számolja vissza a perceket. És nem gondol arra, hogy zárás után is maradnia kell. Pedig a Fő tér egyik üzletében pont ez történt. Nem sokkal dél előtt két nézelődő érkezett az egyik ruhaüzletbe. A pár férfi tagjának még a kezében volt az ajtó fogantyúja, amikor a bejárati ajtó hangos robbanással szilánkokra tört és összerogyott. Nem csak a vevők, az eladók is döbbenten néztek ki a Szilveszterkor ajtó nélkül maradt üzletből. A galibát talán anyaghiba okozhatta, ami a -6 fokban jött elő, de a tulajnak komoly fejtörést okozhatott az eset.

"Uhh, bocs!" - vásárló kezében szétrobbant bejárati ajtó Szombathely Fő terén
"Uhh, bocs!" - vásárló kezében szétrobbant bejárati ajtó Szombathely Fő terén
Tánczos Mihály

Kacagva kocogtak

Söjtöry Elvira és barátai ismét összegyűltek a Fő téren egy vidám futásra. Reméljük nem a 2009-es év futódivatját láttuk a sportolókon, mert akkor az ismert és kedvelt futóterepeken

Vidám csapat - futók maskarában Szilveszterkor, Szombathelyen
Vidám csapat - futók maskarában Szilveszterkor, Szombathelyen
Tánczos Mihály
- pl. Csótó, Parkerdő - garantáltan halálra rémisztenének néhány gyanútlan járókelőt a tarka, maszkos kocogók. A nevezési díj ezúttal is pezsgő volt, a behűtéséről Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője gondosokodott bevált előrejelzésével. (Pétervári urat már láttuk élőben, így akik arra tippelnek, hogy a Nyugat Rádióban Markó Péter, a Megyei Közgyűlés volt elnöke ismerteti az időjárási kilátásokat, az téved. A két hang hasonlósága azonban bámulatos.) Ezúttal a legfiatalabb futónak is szőrös volt a lába, de mivel nem harapott meg senkit, így nem került be a krónikába. A legidősebb kocogóról pedig annyit árulunk el, hogy az arcára festett szám (2009.) nem az életkorát takarta.

A rendőrség ezúttal senkit nem szondáztatott meg, elmaradt a doppingellenőrzés, pedig próbáltunk névtelen tippet adni egy álarc mögül, jól bemószeroltuk a győztes futót, hiába. Elvira egyébként az idén ünnepli a 20. születésnapját (na jó, egyszerre háromszor) és ez alkalomból májusban a 60-as szám körül forog majd sok minden. Lehet futni 60 métert, hosszúlépést, padkört, vagy végső esetben kilométert is, igaz ezt csapatban, összeadódó távokkal.

Műjég, igazi Szilveszter

A Műjégpályán ottjártunkkor Balogh József költő, tanár, dalszövegíró és tankönyvszerző ült egy sikló fakutyán és ünnepi verseket olvasott fel a körülötte száguldó korisoknak. A termékeny költőt két Varga méltatta. (Jenő, a sportfeltaláló és Tamás, a sportbizottsági elnök). Sikerült elcsípnünk koccintás közben a szovás Tatai Pétert is, aki az idén is hadba küldte a hóágyút és a jelek szerint csatát nyert a komor, fekete tél ellen. Felvetődött az ötlet, hogy jövőre műjég helyett pezsgőt kellene lefagyasztani a pályán, így ha valaki esik, csak nyalint kettőt a jégen és mehet tovább. Esetleg akkor kori sem kell, hiszen hason csúszva, jégre lógó nyelvvel érdekesebb a sport. Az ötletgazdát elnéző mosollyal ültették le egy padra és lassú, mély lélegzést javasoltak neki, amíg jobban lesz.

Szilveszter a Műjégpályán, Szombathelyen
Szilveszter a Műjégpályán, Szombathelyen
Tánczos Mihály
Trabant-tetőn szállni élvezet

Ha már „szova került” a hóágyú, akkor lássuk, mi zajlott Szilveszterkor a szánkódombon. Ismét százak választották a téli örömöket kikapcsolódásul és lila foltjaik gyarapítására. A BMX-es banditákat egy széles tenyerű apuka bírta távozásra, így nagyjából maradtak a szánkós, síléces, fenékbobos lesiklók. Plusz Boci és csapata, akik egy Trabant-tetővel érkeztek és jópárszor le is siklottak rajta a mélybe, hatalmasakat esve.

Trabant-tetőn sikló rallysok
Trabant-tetőn sikló rallysok
Tánczos Mihály

A Trabi-tető az extrém törésteszten 4 csillagot és kétszer annyi repedést szerzett. A rally-s srácok így siklottak át 2009-be. Összeállításunkban sok-sok esés is látható. Személyes kedvenc az a fiatalember, aki esés közben két talpával megérintette a lapockáit, arcával mély gödröt hasított a hóba, majd mosolyogva felkelt és rohant újra siklani. Galériánkban „yoga master” néven szerepel, a részletesebb galériában pedig az esés több mozzanata is megtekinthető. A látvány a fotósnak valós fizikai fájdalmat okozott. Láttunk több gázolást is, de ez mindaddig így marad, míg a szánkózók rá nem jönnek, hogy talán nem a forgalommal szemben kellene gyalogolniuk földre szegezett szemmel, hanem a pálya legszélén.

Yoga Master - Érintsd meg a talpaddal a válladat!
Yoga Master - Érintsd meg a talpaddal a válladat!
Tánczos Mihály
Kosaras lányok

A Sugár úti csarnokban a Savaria Basketball Club leányzói hajigálták a bogyót a kosárba és szülőkkel, barátokkal múlatták az időt. A hagyományosnak számító szilveszteri összeröffenésen virslivel és melegszendviccsel lehetett pótolni a ledobált kalóriákat. Képeink alaposan körbejárják a lányokat, izomzattól kezdve az ujjcsavarásig.

A Savaria Basketball Club évbúcsúztatója a Sugár úti csarnokban
A Savaria Basketball Club évbúcsúztatója a Sugár úti csarnokban
Tánczos Mihály

Zsaruk és lánglovagok

Az idén sem maradt el a szolgálatban lévő rendőrök és tűzoltók új évet köszöntő felvonulása. Sajnálatos módon a rendőrök nem használhatták végig a vijjogójukat, kímélendő a polgárok fülét és idegeit, a tűzoltók azonban nem fogták vissza magukat. A látványosságot sok helyen hullámzó, integető nézők üdvözölték. Szerény véleményünk szerint nyolc rendőrautó szirénája már nem osztott, nem szorzott volna a tűzijátékok robbanása közepette, de állítólag tavaly ketten is bejelentést tettek, kifogásolva az éjfél utáni szirénaszót. A visszaérkező tűzoltókat vidám salsa táncosok fogadták, akik a szomszédos kollégiumból léptek át egy üdvözlés erejéig. Próbálták pezsgővel lefizetni a lánglovagokat, hadd csússzanak le egyszer a rúdon, de a tűzoltók egy ravasz feltétellel engedték volna: ha a fiúk megfújják az alkoholszondát és az nem színeződik el. Mission impossible, meg sem próbálták.(Videónk a felvonulásról később lesz elérhető.)

Mehet a menet
Mehet a menet
Tánczos Mihály
Salsa fuerte

Egy pillanatra azért beléptünk a salsa táncosokhoz is, akik házibulit szerveztek maguknak. Mint megtudtuk a kubai eredetű salsa remekül oldja a gátlásokat, ami azért nem azt jelenti, hogy a salsások mind gátlástalanok, de sokat segít nekik az életben. Az sem mellékes, hogy jelenleg egy fiúra két lány jut, úgyhogy pasik, figyelem! Némi testmozgás ellenében remek társaság várja a jelentkezéseteket.

Újévi Salsa-bál
Újévi Salsa-bál
Tánczos Mihály

Fő tér

A legnagyobb buli ezúttal is a Fő téren volt a szórakozóhelyek mellet Szilveszteri képözön 2009. January 01. 10:39 t. A szpíker hatalmas tömegeket tudott megmozgatni egy varázsmondat segítségével. („Az első kétszáz ember ingyen pezsgőt kap a színpad jobb oldalán!”) A polgármesteri köszöntő ezúttal a nagyszínpadról hangzott el, érdekes aláfestéssel. Néhány alkoholtól hajtott vidám fickó „Gyúúúúri! Gyúúúúúri! Min-den-ki Szom-bat-helyi, Gyúúúúri!” skandálással színesítette a megszokottan rövid beszédet. „Ebben az évben ráfér a jókívánság a városra. Azt mondják a bölcsek, hogy nehéz év előtt állunk, nagyon nehéz év előtt. De én megkérdezem tőletek, volt-e már könnyű éve ennek a városnak? Ugye hogy nem? Ezt is meg fogjuk oldani! Ami nincs, azt megszerezzük, mint a havat a szánkódombon.”

"Azt mondják nehéz év elé nézünk. De mondja meg valaki, mikor volt könnyű ennek a városnak?"
"Azt mondják nehéz év elé nézünk. De mondja meg valaki, mikor volt könnyű ennek a városnak?"
Tánczos Mihály

A tűzijátékot is megtapsolták az ünneplők, aztán folytatódott a videodiszkó, önfeledt mulatással. Egy rövid időre némi kakaskodásnak is szemtanúi lehettünk, kettő-kettő elleni pofonosztás színesítette a programot, de inkább a jókedv vitte a prímet. Maszkok, mókás frizurák, arcfestések járultak hozzá a szilveszteri hangulathoz és természetesen a konfetti, pezsgő, vagy éppen az övre akasztott forraltboros termosz. Képgalériánkban rengeteg utcabálozót megörökítettünk. Azt viszont kérnénk Olvasóinktól, valaki magyarázza már meg a komment dobozban, miért kell különböző ujjpózokat mutatni fotózás közben, sokszor az arcot takarva? Mit jelentenek ezek a jelek? Tanulni soha nem késő. A képek böngészéséhez jó szórakozást kívánunk és reméljük, legalább a fele bejön azoknak a jókívánságoknak, amit Olvasóinknak kívántak Szilveszterkor.

"Ő két ujjat mutat" - mutatja egy ujjal a bal oldali srác (Azaz Boldog UJJ Évet)
"Ő két ujjat mutat" - mutatja egy ujjal a bal oldali srác (Azaz Boldog UJJ Évet)
Tánczos Mihály
Kérésre még több képet tettünk fel az utcabálról és a szilveszteri szánkózásról, trabantos lesiklásról .

Szilveszter a színházban

Vidám vetélkedővel búcsúztatta az óévet a Weöres Sándor Színház társulata.

Szilveszter a színházban
Bekötött szemű költő
sadness

Az ügyességi és elgondolkodtató feladatok legyűrésében a Színésznövendékek csapata bizonyult a legügyesebbnek. Őket a

nagy

színészek csapata követte, harmadik helyen a Szabó család végzett.

Az éjféli koccintás után hajnalig tartó tánccal ünnepeltek tovább a Weöres Sándor Színház színészei és meghívott vendégei.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szilveszteri képözön

Hatalmas képgalériával kezdi a 2009-es évet a Nyugat.hu, végigjártuk a legnagyobb szilveszteri bulikat Szombathelyen, és kiruccantunk Kőszegre is.

Malacka hajtotta a futókat a szilveszteri vidám futáson (Képgaléria)

Jelmezes, kifestett sportolók gyülekeztek Szombathely Fő terén Szilveszter napján. (Képgaléria a dupla szilveszteri futásról...)

Kéklámpás szilveszteri felvonulás

A határőrök, rendőrök, tűzoltók hagyományos újévköszöntésre érkeztek, majd konvojban bejárták Szombathelyet. Velünk együtt. Képek és videó!

Szilveszteri bulik Szombathelyen

Szilveszterkor sem pihentek a Nyugat fotósai, végigjártunk néhány szórakozóhelyet, és megörökítettük hogyan bulizták át magukat 2007-be a szombathelyiek. Idén a Fő téren...

Szilveszter Szombathelyen

A Fő térre, egy hatalmas házibuliba és egy diszkóba is elment a Nyugat fotósstábja, hogy megörökítse, hogyan búcsúztattuk 2004-et.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű