Célba ért a VOLT – Az utolsó nap emlékei

Amire mindenki várt, amiért a legtöbben jöttek el negyedik nap. Felkerül az i-re a pont, a tejszínhabra a cseresznye meg miegymás… Most ugrik a Manson a vízbe.

Találkozás Senával

Reggel a szokásos körkép a kollégium előtti padokon. Pizsamás emberek próbálják meggyőzni egymást, hogy menjen el helyettük sörért. Tüzet kérnek a reggeli ébresztő cigihez. Ekkor egyszer csak odalép egy feltűnően jó kedélyű néger lány, befont, sötétbarna hajjal.

– Nem tudjátok, merre van a fesztivál, mucikáim? – De, ott jobbra, aztán egyenesen, megint jobbra, a körforgalom és ott a buszmegálló, szállj fel a 12V-re az odavisz.

Már 50 méterre jár, mikor újra felkapom a fejem. Körbenézek, mindenki döbbenten néz a lány irányába. Ekkor hirtelen tudatosul bennem, miért volt olyan ismerős:

- Jézusom! Ő tényleg az Irie Maffia énekesnője volt?!

VOLT fesztivál negyedik nap
VOLT fesztivál negyedik nap

Végső hajrá

A kolesz a szokásosnál hamarabban ébredt fel reggel. Mindenki hamarabb összeszedte magát, hogy korán beérjen a fesztiválra. Igaz hogy utolsó nap van, ezért mindenki elgyötört, hullafáradt, ájulás közeli állapotban van, másrészt utolsó nap van, ezért mindenki megragadja az alkalmat, semmiről nem akar lemaradni, mindent ki akar még próbálni, amivel csak a VOLT csábít.

Felvilágosult felvilágosítás

Így kerültünk mi is a Civil zónába délután három magasságában. Végigsétáltunk az ingyen csokiért rajzoló, vagy épp mértéktartást tanuló tömeg mellett, majd gyanútlanul besétáltunk az utca végén lévő, legnagyobb sátorba. Rögtön elénk ugrott pár fehérpólós, üdítően energikus lány.

- Akartok tesztet kitölteni? – Ööööö… persze.

Majd elém nyomott egy tollat és egy négyoldalas kérdőívet. Unottan kezdtem ikszelni a nemem, életkorom és… aztán meglepődtem. Milyennek tartod a jó szexuális felvilágosítást? Hány éves korban kellene felvilágosítani a gyerekeket szerinted? Mi az, ami nem maradhat ki egy jó szexuális felvilágosításból? Hány éves korodban világosítottak fel? Ki világosított fel? Milyennek tartottad? Volt valami, ami érdekelt, de nem volt róla szó?

VOLT fesztivál negyedik nap
VOLT fesztivál negyedik nap

Miután legyőztem a kezdeti elképedésemet, gondosan megválaszoltam a kérdéseket, majd visszaadtam a lánynak a kérdőívet, aki ezt egy papírzacskóba bújtatott ajándékcsomaggal díjazta. Készített rólunk még egy sorozatképet, amit nyomtatva a kezünkbe nyomott. Miközben mentünk ki a sátorból, már téptem fel a zacskót. 4 darab óvszer volt benne, egy szexuális felvilágosító füzet, matrica és 3 darab cukorka. Furcsák ezek a cukrok…

Ja, azok nem cukrok

– mondja a mellettem álló lány, a csomagolását böngészve, ami nem sokban különbözött az óvszerétől.

– Ezek norvég mohapasztillák. Lila, állagra, mint a radír, de finom. Elvileg akármennyit sikítozhatsz koncerten, nem megy el a hangod másnap, ha megeszel belőle hármat naponta.

A cukorkákkal felvértezve…

…és így felkészülve ez egész napos szabad ordibálásra, elindultam Bijou koncertre a Samsung sátorba. Úgy tűnik a Bijou viszont még nem volt felkészülve a koncertezésre. Háromnegyed órás késés után futottak be, a negyed órás koncert alatt a közönség még arra se méltatta, hogy felálljon a várakozó pozícióból. Ordítozásról meg sikítozásról, ugyan, szó se volt. Csalódottan sétáltam át a Cowboyok koncertjére. Útközben lépten-nyomon ijedten ugrottam odébb, mikor szembejött egy-egy félszemen fehér-kontaklencsés, feketére festett szájú vagy épp egy fehér, fekete lefolyt smink mintákkal díszített gumiálarcos Manson rajongó.

VOLT fesztivál negyedik nap
VOLT fesztivál negyedik nap

Manson előszele

Péterfy Borin - aki a nagyszínpadnál adott egy isteni nőcis-átélős-boris koncertet - a fanok már beálltak az első sorokba, hogy a lehető legközelebbről lássák imádott kedvencüket. Quimby-n már Kis Tibi is viccelődve jegyezte meg:

Meg kell valljam, még soha nem játszottam úgy, hogy az első öt sorban csak unott képű, kifestett Manson rajongók ácsorognak. De jó is így, gyertek csak előrébb, innen lehet jól látni! Megsúgom: Manson bácsi már a színpad mögött botladozik egy nagyon magas sarkú cipőben és alig várja, hogy megismerhessen titeket.

Mi lehetett volna nagyobb elismerés a Quimby-nek, minthogy egy Mansonra vágó tömeg is visszatapsolja?

A fő attrakció

Aztán kihunytak a fények, függöny került a színpad elé, és mindenki a nyakát nyújtogatta, hogy lássa, mi fog történni. Éveknek tűnő várakozás után elkezdtek villogni a színpad tetején égő fehér lámpák. Három villanás, a függöny lehullik, minden telefon és fényképezőgép a magasban, hogy megörökítse a tetőtől talpig narancssárga füstbe burkolt, hörgő metálistent.

Volt2009: Marilyn Manson
Marylin Manson - kicsit elhízva
Nagy Ákos Balázs

Ahogy oszladozott a füst, feltűnt, hogy Manson bácsi kissé el van hízva. Ez egy másodpercig nem zavarta a rajongókat, akik azonnal fülsiketítő ordításba, tombolásba, sikításba kezdtek, és abba se hagyták a koncert végéig. Akik azt várták, hogy valami durva fog történni a színpadon, állatáldozat, keresztégetés, hasonlók, azok csalódtak. A legizgalmasabb pillanatok azok voltak, amikor két hörgés között az oxigénmaszkjába bújt, és vizet vedelt.

Könnyes búcsú

De nem kell ám ilyen keserű szájízzel búcsúzni az idei Volttól! Az egy színpaddal odébb játszó P.A.S.O. hihetetlen hangulatba burkolta az MR2 színpadot. Ha valaki ránézett a lelkesen ska-t táncoló tömegre, az utolsó gondolata lett volna, hogy egy négynapos fesztivál utolsó napján járunk, már éjfél után. A Kaukázus csütörtöki esőbe burkolt koncertje helyett is szerveztek nekünk egy ráadást a Pesti Est színpadnál, hogy az akkor eső elől elmenekülők most nyugodtabb körülmények között hallgathassák.

És mikor a négy nap emlékeivel kisétáltunk a kapun – ahol kedvesen kiszélesítették a kijárati sávot, tudván, ki következik most – felnézve elmosolyodtunk a nagy, sárga Jó éjt! Gute Nacht! Good night! táblán. Jó éjt, Kedves VOLT, jövőre, mikor ébredsz, mi újra itt leszünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

VOLT Fesztivál 2009