Megvannak a punkok! – Három napja megy a VOLT

Aki igazi fesztiválarc, az mára már harmadnaposan ébredt a Lővér kemping sátorozó helyeinek valamelyik sátrában. Aki szerencsés, az a sajátjában.

Vodkalikőrös abszintot iszogatnak

Az első napon, itt a Volton – nekem igazából évekkel ezelőttinek tűnik – már feltűnt, hogy nagyon kevés a rocker és a punk a fesztiválon, az előző évhez, vagy más fesztiválokhoz képest. Tegnap délután végre megtaláltam a rejtély kulcsát, mikor úgy döntöttem, kimegyek a Tescoba egy adag májkrémért és zsömléért – a legtipikusabb fesztiválkajáért. A soproni Tescot tudniillik körbeveszi egy nagy füves-fás-bokros rész, sok árnyékkal, meg ücsörgésre tervezett útpadkával. Nos, itt ücsörögtek nagy kupacokban azok a találékony fesztiválozók, akiknek a benti árak túl borsosak voltak.

Volt fesztivál - harmadik nap
Volt fesztivál - harmadik nap

Többnyire rockerek, óriáshamburgert esznek, vodkalikőrös abszintot isznak, labdával dobálják egymás fejét, mindent összevetve békésen eltöltik az délutánt, majd 5 körül felszállnak a barna retro függönyös, robotos matricákkal feltuningolt Tisza Ikaruszra, és visszagurulnak a fesztiválra, hogy a 17:30-as Sepulturán már acélbetétes bakancsaikat koptathassák.

Napijegyre gyűjtök!

A punkokra is ráakadtam végül. Mikor a frissen zsákmányolt zsömlével és májkrémmel döcögtem én is vissza a busszal, akkor láttam meg őket. Libasorban ülnek az árokparton, folyamatos sort alkotva a busz útvonala mellett. A pink leopárdmintás cicanacikat, zöld színű és V alakúra vágott frufrukat nem nehéz kiszúrni a versenyautóként száguldó Ikarusz 55-ről. És hogy miért nincsenek benn a kempingben, hogy tomboljanak? A lábuknál fekvő

Napijegyre gyűjtök

tábla valószínűleg megmagyarázza.

Volt fesztivál - harmadik nap
Volt fesztivál - harmadik nap

KFT, Kiscsillag, Supernem, Tankcsapda

Mire megeszem a májkrémes zsömlémet már javában mennek a koncertek. Sokan legszívesebben kettészakadnának, vagy inkább háromba, hogy egyszerre lehessenek Kiscsillagon, Supernemen és KFT-n. Este 11-re azonban mindenki összeforr, és a nagyszínpad fele veszi az irányt, hogy boldog 20. születésnapot kívánjon a Tankcsapdának. A tömeg lelógott a nagyszínpad előtti műanyagpadlóval borított, betölthetetlennek tűnő nézőtérről, így a mögötte lévő sárban tapicskoltak sokan, de ez nem zavarta őket különösebben. „És most szóljon egy dal 1992-ből!” A mellettem ácsorgó srác osztja a véleményemet, miszerint valamilyen rejtélyes oknál fogva minden zenekarnak a 92’-es számai a legjobbak.

Volt fesztivál - harmadik nap
Volt fesztivál - harmadik nap

Rákészülés Mansonra

A Pál Utcai Fiúk koncertjét már sokan csak a közeli sörpadokról hallgatják, egy spenótos pizza társaságában. Persze nem a zenekar hibája, fárasztó három nap után vannak, éjjel nappal ugráltak, ittak, szétordították a torkukat, dobozokban zuhanyoztak, széttaposták a lábukat koncerten, leöntötték őket vodkanaranccsal és egyéb szörnyűségek. Szóval már az nagy teljesítmény tőlük, hogy átvánszorognak Roadra, hogy bedobják magukat a sátor hátsó részébe, letelepedjenek a földre és ülve elaludjanak.

Volt fesztivál - harmadik nap
Volt fesztivál - harmadik nap

De kitartás, kitartás kedves fesztiválozó társaim, holnapra muszáj kipihennünk magukat, mert jön Manson bácsi, a fesztivál fő attrakciója, és arról nem maradhatunk le semmiképp. Mindenki ott lesz, aki él, és nem részeg annyira, hogy ne tudjon menni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

VOLT Fesztivál 2009