Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jegye(se)ket, bérlete(se)ket! – Szombathelyen csábított a Weöres Sándor Színház társulata

Jöttek, mi láttunk – ők győztek! Bemutatkozott a Weöres Sándor Színház. A vidéki nagyvárosokban tett körút után tegnap végre a leendő szombathelyi közönség is megtudhatta, mi vár rá januártól. Összefoglalva: kényeztetés…

Ha a Weöres Sándor Színháznak mégsem sikerül elég bérletest szereznie, és fel is út, le is út, a társulat férfitagjait valószínűleg leigazolja majd a Haladás. Hogy a tegnap délutáni „Fő tér-foci" része volt-e a promóciónak, nem tudom, lehet, hogy csak azért rúgták a bőrt a srácok, mert fáztak az egyenpólóban, de a közönségnek nagyon tetszett a kis különszám. Ez olyan biztos, mint az, hogy a fiúknak sosem lesz kenyérkeresőjük a lábtechnikájuk. Mert ami a térköves minibajnokság után következett, az még jobban tetszett a közönségnek.

Még csak próbálgatjuk a szókapcsolatot: „Szombathely színháza / Vas megye színháza". Szoknunk kell még, pedig már létezik: jól szervezett, eredeti komédiával mutatkozott be az állandó csapat. A jellemzően fiatalokból álló csapatot (egyébként egyenrangú tagjai a Homo Ludensesek és a főiskola színitanodásai is) Trokán Péter mutatta be a közönségnek. Aztán jött, ami még nem volt – valami elképesztő kavalkád, örvény, amiből időnként kiemelkedett egy monológ vagy dal erejéig majd' minden szereplő. Helyet kapott a műsorban az ősi maori hergelőtechnika mellett Lázár Ervin Hétfejű Tündére, és jól illet a képbe a főcímdal is: a Bóbita, Bóbita - knightrideresítve. Röpke fél órás volt csupán a kapacitálás.

Szemléltették, milyen jó dolga lesz a bérletes nézőnek a Weöres Sándor Színházban (éreztük, hogy fontosak vagyunk…), szakácsként, gengszterként, bohócként, orvosként és éppen szöszke kiskirálykisasszonynak életet adó királynőként száguldoztak fel s alá a színészek és a színésznők a spéci rejtekajtós deszkákon. Néha kicsit aggódtunk értük (mert furcsán rángtak, mert hanyatt levetették magukat a színpadról, mert előkerültek a vívókardok, és mert a nagy, erős ember nagyon (és erősen) beleélte magát a nagy, erős ember szerepébe), de végül senki sem sérült meg. A nevetéstől garantáltan izomláza lesz szemlélőinek még vagy két hétig arcorri tájékon.

A szédítő show után már könnyű volt táncba vinni a kábult közönséget. (De tényleg!) A komédiázás végén asztalos-székes fogadóórát tartottak a művészek - és akadt beszélgetőtárs, bár a hangot messze sodorta a tomboló, hideg, őszi szél.

A Weöres Sándor Színház első évada jövő januárban kezdődik. Bérletet már lehet előjegyezni, de venni egyelőre nem, csak október elejétől kerülnek forgalomba – emlékeztetett azért röviden a dolog praktikus oldalára is Jordán Tamás rendező-színigazgató. Mit kapunk majd a pénzünkért (a kényeztetésen kívül)? Elsőként egy nagyon szombathelyi, nagyon a társulatra íródott darabot – ami forgatókönyv-szinten már majdnem kész. Ez lesz a „9700". Aztán klasszikus következik, mert ilyen sokoldalú együttes ez: Csehov Cseresznyéskertje. A harmadik darab, amivel máris készülnek igazi színháztörténeti szenzáció lesz, hiszen a legmodernebb technikát hozzák a deszkákra.

Szóval egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy megéri közelről követni a szombathelyi (Vas megyei...) színház első lépéseit. Mert még nagyon sok következik majd utánuk. Remélhetőleg parádésak és nagyok.

forrás: www.nyugat.hu

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

"Végre itt van a nagy csapat" - Bérletkampányban Jordán társulata

Utcaszínházi produkcióval tájolja körbe a megyét a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Cintányéros-cudarvilágos, táncolós-mulatós, önirónikus vircsafttal.

Íme a Szombathelyi Társulat! – az első ülés harci tánccal

A karneváli vasárnap nyilvánosan ülésezett Szombathely legújabb kori történetének első társulata, a Weöres Sándor Színház. A politikusok felekezettől függetlenül kívántak a társulatnak minden jót, Jordán pedig bemutatta csapatát, akik eljárták a harci táncot.

Kultúra

Tovább az oldalra