Kómában van a zebrán elütött bolyais diák (frissítve)

Két súlyos baleset történt szerdán délután Szombathelyen. Az egyikben öten sérültek meg a város határában, a Savaria Plázánál pedig fékezés nélkül ütött el egy 14 éves diáklányt a zebrán egy autós. A bolyais diákot súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították kórházba, a sofőr sokkot kapott.

Megóvta a gyerekeket a gyerekülés

A tűzoltók segítségét is igénybe kellett venni egy közlekedési balesetnél a városi elkerülő és az ipari út kereszteződésénél. Egy Toyota Corolla sofőrje nem adta meg az elsőbbséget a védett úton közlekedő Renault Clionak és a két jármű összeütközött. Öten sérültek meg a balesetben, az egyik utast a tűzoltók segítségével emelték ki a járműből, miután a mentők megtették a szükséges óvintézkedést a feltételezett gerincsérült nőnél. A Toyotában két kisgyermek is utazott, őket a gyermekülés és a biztonsági öv megóvta a sérüléstől. Ennek ellenére megfigyelésre ők is kórházba kerültek, a biztonság kedvéért. A balesethez három mentőautó érkezett és a szakemberek minden beteghez kitöltötték az osztályozókártyát, amelyről egy korábbi buszbaleset Kihagyott a figyelem - Súlyos buszbaleset román cserediákokkal 2008. March 28. 15:16 kapcsán már beszámoltunk. A forgalmat a helyszínelés idejére elterelték a rendőrök.

Baleset a szombathelyi elkerülőn
Baleset a szombathelyi elkerülőn
Tánczos Mihály

Zebrán ütötték el a 14 éves lányt

Óriási csattanásra figyeltek fel a Savaria Plaza környékén várakozók a Brenner Tóbiás körúton. Egy Daewoo Matiz hölgy vezetője tartott a Centenáris híd irányába és nem vette észre a zebrán áthaladó, fekete ruhába öltözött, fekete kapucnit viselő gyalogost. Az autó fékezés nélkül ütötte el a 14 éves diáklányt, aki a zebrától kb. 30 méterre esett le a motorháztetőről és súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Az autót vezető hölgy a baleset után sokkot kapott. A lány tokban lévő gitárja az ütközéskor szintén beverte a szélvédőt. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a balesetet. (Frissítés: csütörtökön délelőtt megkerestük a Markusovszky kórház intenzív osztályát, azonban az ügyeletes orvos nem adhatott felvilágosítást a diáklány állapotáról. A nyugat.hu információi szerint a lány állapota kritikus, már többször újraélesztették.)

Zebrán gázolták el a 14 éves tanulót Szombathelyen
Zebrán gázolták el a 14 éves tanulót Szombathelyen
Tánczos Mihály

Egy hónapon belül három bolyais diák sérült meg súlyosan

Mint azt megtudtuk a 14 éves H.B. a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulója. A lakásuk közelében ütötte el az autó. Három héttel ezelőtt, szeptember 30-án az iskola két tanulója szenvedett súlyos sérülést, amikor egy baleset miatt kisodródó jármű elkaszálta a járdán gyalogló fiatalokat. Egyikük lábát a roncsolódás miatt amputálni kellett. Mind a három diák vétlen félként szenvedett súlyos sérüléseket.

A Savaria Plázánál elütött H.B és gitárja,ami a balesetnél is vele volt
-

Figyelmetlen autósok

A Plaza melletti balesetben nem csak az volt megdöbbentő, hogy egy fiatal lány súlyosan megsérült, hanem az is, ahogy a gépjárművezetők sorra fittyet hánytak a bójákra és a rendőri jelzésekre. Kis híja volt, hogy nem taposták el az elütött lány földön fekvő gitárját, nem mentek át az ütközéskor lerepült cipőn, amely mind bójával elzárt területen feküdt. A forgalomirányító rendőrök nem osztottak büntetést, csak figyelmeztették a szabálytalan autósokat. Ezúttal is kiderült, hogy sok járművezetőnek fogalma sincs a rendőri karjelzésekről.

Bójára, záróvonalra fittyet hányó autósok - büntetés nélkül megúszták
Bójára, záróvonalra fittyet hányó autósok - büntetés nélkül megúszták
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű