98 éves édesanyja, barátok, a társulat, de még Orbán Vikor is ünnepelte Jordán Tamást

Meglepetés, költemény, csecse-becse és sok-sok ajándék. Felvettük azt is, a 98 éves Sári néni miként köszöntötte fiát.
 
 

98 éves édesanyja, barátok, a társulat, de még Orbán Vikor is ünnepelte Jordán Tamást

Meglepetés, költemény, csecse-becse és sok-sok ajándék. Felvettük azt is, a 98 éves Sári néni miként köszöntötte fiát.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

98 éves édesanyja, barátok, a társulat, de még Orbán Vikor is ünnepelte Jordán Tamást

Meglepetés, költemény, csecse-becse és sok-sok ajándék. Felvettük azt is, a 98 éves Sári néni miként köszöntötte fiát.

Kezdjük azzal, ott ültem a szombathelyi színházi klubban, tegnap este hat körül. Szinte minden asztal foglalt volt, teáztak vagy pezsgőztek. Volt, aki Jordán Tamás szülinapi beszélgetéséről esett be vagy könyvdedikálásra várt, mások az esti előadásokra melegítettek itt. A nagyteremben mindjárt egy Alföldi rendezés kezdődik, a Volpone, a másikban Gergye Krisztán vizuális orgiával felérő, megrázó táncszínháza, a Kokoschka babája fut majd. Az jut eszembe, szülinap ide vagy oda, mennyivel szegényebb hely lenne Szombathely Jordán Tamás nélkül, ha ő akkor, tíz éve nem akart volna épp Szombathelyen színházat csinálni! Az ő születésnapján ennél jobb ajándékot el se lehet képzelni: él és működik a WSSZ.

Becsüljük meg - ez az egyik legjobb dolog, ami történhetett ebben a városban - hogy lett ez a színház!

És hogy a Jordán Tamás a fejébe vette, hogy csinál egy nagy dobást.

Nem csak mi vagyunk hálásak, az egész tegnap este erről szólt, mennyien gondolják hasonlóképpen: Jordán Tamás olyan emblematikus színházcsinálója az országnak, akiért nem csak a nézők, a szakma krémje is kimozdul, a fővárosból is. Fent az emeleti folyosón láttuk Lukáts Andor mellett Ascher Tamást, a Katona József Színház jeles rendezőjét, de nem szeretnénk névsorolvasást tartani, a társulat tagjain és vendégrendezőin túl ki mindenki jött el.

Az ünneplés első felvonása délután öt órakor kezdődött, Balogh Gyula: A Jordán-sztori, Egy színházi jelenség című interjúkötete apropóján zajlott egy beszélgetés a nagyteremben. A színpadon körasztal, körülötte spontán csevegés egy órában. Mohácsi Szilvia kérdezett, eljött Balogh Gyula, a szerző, Jordán Tamás és a meglepetésvendégek.

Az első Juhász László lett, Siófokról, aki Jordán Tamás "civil" barátja. Az est egyetlen kritikai megjegyzése az övé volt, sok jó tulajdonsága mellett ugyanis ő úgy véli, Jordán Tamásnak időnként jobban rá kellett volna csapnia az asztalra, és kikérni magának ezt az egészet. Hangosabban hallatni a szavát például a megválasztása körüli politikai hercehurcák idején. Jordán szerint nem biztos, hogy az a legcélravezetőbb megoldás, másrészt ő más temperamentum.

Viccelődtek egyet Csankó Zoltánnal, de az igazi nagy meglepetés Jordán Tamás 98 éves édesanyjának telefonos bejelentkezése volt.

Sári néni hihetetlen kedves, összerendezett köszöntőt mondott fiának, és nekünk nézőknek. Jordán Tamás meg is jegyezte a végén: "Nem egy 98 éves hang ez" Erre Sári néni: "Ne bókolj már fiam!"

Szó esett még a szorongós gyerekkorról, miért is lett Jordán színész, a játékszenvedélyről, és arról, hogy nagy a család, velük, gyerekeivel és unokáival majd csak két hét múlva tud ünnepelni.

A dedikáláson az egyik nézőtől Jordán Tamás egy különleges sakk-készletet kapott ajándékba, köztudott ugyanis, hogy imádja ezt a játékot is:

Orbán Viktor levélben köszöntötte Jordán Tamást

Szép fogalmazású levele mellé egy üveg magyar bort küldött a Weöres Sándor Színház a 75 éves igazgatónak. (Kérdés persze, ez a köszöntés el tudja-e felejtetni a Jordán újbóli színigazgatóvá választása körüli botrányokat. Amikor még tüntettek is Jordán Tamás mellett a szombathelyiek. Szerk.)

A levél itt olvasható:

Nem olyan régen még nem volt olyan jó a viszony a Fidesz és Jordán Tamás között, bármiféle ünneprontás nélkül is eszünkbe juthat, hogy a látványos udvarlásnak köze lehet ahhoz, hogy idén választás lesz.

A társulat meglepetése a Volpone előadás után következett

A szülinapos Jordán Tamás, itt jegyezzük meg, nem azért látják a képeken pizsamában, mert késő este, kilenc után esett meg a társulati köszöntés. Hanem, mert színészkollégái a Volpone előadás után lepték meg a zenés színpadra-vonulással. A pizsama pedig a beteget színlelő Volpone legfontosabb ruhadarabja. (Ezt a figurát játssza Alföldi darabjában Jordán.)

Ebben a videóban a társulat köszöntését is újranézheti:

Weöres Sándor Színház

Jordán75

Születésnapi tortavágás a klubban, aztán a zártkörű ünneplés következett, hajnalig

Az ünneplés a Stúdiószínpadon folytatódott, ahol Jordán Tamásnak Vlahovics Edit által összeállított videóüzenetben gratuláltak az évfordulóhoz színészkollégái, barátai, többek között Törőcsik Mari is küldött néhány kedves mondatot. A Krúdy Klubban Horváth Ákos, Orosz Róbert, Endrődy Krisztián és Bajomi Nagy György sajátos stand up-al köszöntötte fel Tamást, majd mindenki megkóstolhatta azt az emeletes tortát, amelyet a fodrásztár vezetője, Takács Kati készített - olvashatjuk már a wssz honlapján.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés