Styl Ruhagyár 

Szombathelyen is varrják már a 2Rule-t

A Styl is beszállt Mészáros Lőrinc sportszergyártó bizniszébe.
 
 

Szombathelyen is varrják már a 2Rule-t

A Styl is beszállt Mészáros Lőrinc sportszergyártó bizniszébe.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathelyen is varrják már a 2Rule-t

A Styl is beszállt Mészáros Lőrinc sportszergyártó bizniszébe.

Bombaként robbant a hír, hogy a múlt hétvégén már három NB I-es futballcsapat, a Diósgyőr (eddig: Nike), a Puskás Akadémia (eddig: Adidas) mellett a szombathelyi Haladás is Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő új magyar sportszergyár mezeire, a 2Rule-ra (ejtsd: turulra) váltott. Azóta kiderült, hogy a sportszermárka több magyarországi varrodának is ad munkát, többek között a szombathelyi Styl ruhagyárnak, ahol például a veszprémi kézilabdacsapat kimenő ruházatát, és a vívószövetség öltönyeit is készítik.

A Magyar Sportszermárka Zrt. vezérigazgatója, Kővári Ágnes egy interjúban lenyilatkozta, hogy a 2Rule három magyarországi varrodával áll szerződésben. Kecskeméten, Jászberényben és Szombathelyen már folyamatosan gyártják a mezeket. Emellett az újabb megrendelések és a tervben lévő megállapodások miatt keresik azon hazai üzemek jelentkezését, amelyeknek belefér a kapacitásába a 2Rule-termékek előállítása.

Szombathelyi Haladás

Új, magyar mezben, 2Rule-ban a Haladás!

A hírre mi is felkaptuk a fejünket, hiszen a Styl ruhagyár nehéz helyzetéről az elmúlt időszakban többször is cikkeztünk

Idén február végén egy nagyobb riportban tártuk fel a nagymúltú szombathelyi ruhagyár megmentési kísérletének hátterét, aztán írtunk arról is, hogy az újabb önkormányzati/állami segítség csak rontana a helyzetükön.

Korábban írtunk arról is, hogy a szombathelyi ruhagyár lehetőségeit nagyon beszűkítette, hogy az első megmentési kísérletkor az önkormányzat is tulajdonos lett a cégben. Állami közbeszerzési pályázatokon azért nem indulhatott a szombathelyi ruhagyár, mert 25 százaléka önkormányzati tulajdonban volt. Európai Uniós pályázatokon azért nem indulhatott, mert túl nagy volt. Kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon pedig azért nem, mert köztartozása volt.

Mindeközben az elmúlt három évben - ez tény - másfél milliárd forint közpénzt öntött a belügyminisztérium a Stylbe.

A gyár dolgozói március közepén tüntettek az elmaradt bérük miatt, közben az önkormányzat a német tulajdonosra akarta hárítani a teljes felelősséget.

A Styl német többségi tulajdonosa április közepén aztán névértéken, 25 millió forintért kivásárolta az önkormányzati tulajdonrészt, így megszabadultak a kötöttségektől, és száz százalékban magánkézben lévő vállalkozássá váltak.

Egy héttel azután, hogy az önkormányzat eladta tulajdonrészét, júniusban csődeljárás indult a szombathelyi ruhagyár ellen

Utánanéztünk akkor, és kiderült, hogy a hír valós, a nyilvános cégadatok szerint május 30-án indult az eljárás, a cég vagyonát a nagykanizsai székhelyű, de Szombathelyen is telephellyel rendelkező CONCURS Zrt. felügyeli. Az is kiderült, hogy maga a csődeljárás még nem azt jelenti, hogy megszűnik a cég, hiszen korábban tíz évig működött csődeljárás alatt, sokkal inkább azt, hogy az átmeneti időkben komoly védelmet nyújthat ez a cégnek.

Ezért is érdekes információ, hogy a szombathelyi Styl ruhagyár mostantól bedolgozik a 2Rule-nak

Megkerestük a cégvezetést, hogy megkérdezzük, hogy milyen sportágaknak, milyen csapatoknak, mekkora tételben, milyen ruházatokat készít a Styl. Egyszeri megbízásról van szó, vagy eztán rendszeres kivitelezője lesz a 2 Rule-nak a szombathelyi ruhagyár? Szerettük volna megtudni, hogy nagyságrendekben mekkora bevételt jelent ez a Stylnek - sikerült-e, ezekkel a megrendeléssel is stabilizálni a céget?

Egy szűkszavú választ kaptunk, amiből kiderült, a Styl valóban a 2Rule beszállítói körébe került, hosszú távú együttműködés köttetett a Magyar Sportmárka Zrt. és a Styl Fashion Kft. között. Ennek azonban minden része üzleti titkot képez, így további információt nem áll módunkban kiadni.

A többit majd meglátjuk.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés