Dr. Lenkei Gábor szcientológiáról, vitaminokról, szabad választásról

 
 

Dr. Lenkei Gábor szcientológiáról, vitaminokról, szabad választásról

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Dr. Lenkei Gábor szcientológiáról, vitaminokról, szabad választásról

Tisztelt Nyugat.hu! Kedves Olvasók!

Lenkei Gábor vagyok, orvos. Célom, hogy Magyarországon létrehozzunk egy Új Egészségkultúrát, amelynek eredménye egy egészséges, boldog és termelékeny Magyarország, ahol jó élni.
A hangsúlyt az egészség megőrzésére, a betegségek megelőzésére helyeztem.

Igen, vallásom szerint Szcientológus vagyok.

Azt gondolom azonban, hogy a vitaminokkal kapcsolatos tudományos tényekhez ennek semmi köze.

A vitaminok jótékony élettani hatását Szent-Györgyi Albert és más Nobel díjasok, valamint rengeteg további kutató bizonyította, és tette közzé. 30 oldalt tesz ki azon tudományos cikkek címeinek mennyisége, amit pusztán a könyvem állításainak alátámasztására, a könyv végébe foglaltam. A könyvet most nem nevezem meg, ez nem a reklám helye. De alátámasztja az a több tízezer visszajelzés is, amit vitaminfogyasztóktól kaptam.

Nem gondolom, hogy akár a trappista sajt, akár a pezsgő fogyasztása vagy népszerűsége bárkiben is vallási kérdéseket vetne fel, holott mindkettőt keresztény szerzetesek fedezték fel.

Miért találhatóak meg a boltjainkban meg L. Ron Hubbard írásai?

Az általam is nagyon nagyra becsült Magyar Imre professzor úr belgyógyászati tankönyvének előszavában azt írja, hogy a betegségek 70-80 % úgynevezett pszichoszomatikus, azaz lelki eredetű. Sajnos aztán a tankönyvben ennek kezelésére, illetve megelőzésére vonatkozóan már nincs további utalás.

Tehát az egészségnek nem csak testi, de lelki oldala is van. A vitaminok jól rendben tartják a testet. De mit kezdünk a lélekkel?

Rengeteg mindent elolvastam, hogy útmutatást találjak az egészséges élethez, mind testileg, mind lelkileg. A test egyszerűbb volt, arról szól a könyvem. A lélek már keményebb dió. Én nem találtam hasznosabb, és közérthetőbb útmutatást, mint L. Ron Hubbard írásai. Ezért ajánlom.

Ezzel nem kell egyetérteni. Ez az én véleményem. Aki betért már hozzánk elmondhatja, hogy senkire sem próbáltuk sohasem rákényszeríteni. Mindenki maga döntheti el, mit választ.

Alapelvem: Tiszteletben tartani minden személy gondolati, lelkiismereti és döntési szabadságát.

Hasonlatos ez ahhoz, mint amikor elviszem a barátaimat egy olyan étterembe, ahol én már végigettem az étlapot. Ők valószínűleg megkérdezik "Gábor Te ismered a helyet, mit ajánlasz, mit válasszunk?" Ebben az esetben én azokat az ételeket ajánlanám, amelyek nekem a legjobban ízlettek, amiket én a legjobbnak találtam. Lehet, hogy ezek közül választanának, de természetesen meglenne a szabadságuk ahhoz, hogy bármi mást válasszanak tetszésük szerint.

Másfelől szeretem az embereket nagykorúnak tekinteni, akik bármilyen ajánlás mellett képesek meghozni a saját döntésüket. Nem hiszem, hogy egy ajánlás tényleges veszélyt jelent egy józan ítélőképességgel bíró ember számára. Kár lenne egy ilyennek nagyobb jelentőséget tulajdonítani, mint amekkorával ténylegesen bír.

Szcientológus vagyok. Sosem titkoltam, hogy ne vádolhassanak vele, hogy titkolom, de sosem hivalkodtam vele.

Lenkei Gábor vagyok. A nevemet, az arcomat adtam a termékeimhez, ha megkérdik, a nevemet, az arcomat adom a vallásomhoz.

Az Önök választása mit és kinek hisznek el.

Tisztelettel
Lenkei Gábor

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 
 

 
 • 1anonymous2008június11.21:54ÚjVálasz

  Tisztelt Hölgyek és Urak!
  A csoda vitaminok!
  Majd, a tudományos háttér a szcientológiai egyháztól!
  http://www.weborvos.hu/hirek/betiltott_etrend_kiegeszitok/114690/
  B1 vitamin, B-komplex, B-vitaminok

  Értsétek meg - az átlagember számára szükséges B1 norma kb. 250 mg / naponta, ami ezért csak tablettában bevihető. Ha kiütném a B1-t a testből, azzal az összes létező restimuláció-típust (kellemetlen élmények, múltbeli rossz élmények újra átélése) elő tudnám állítani. Ez a puffer a fájdalmas múltbeli élmények és a páciens között. - Esetmegnyitás c. írás, 1953. július

  Ugyanebben írta egy auditálásra felkészítő program 5. lépésének, hogy

  naponta vegyél be 2 x 100 mg B1-t és egészítsd ki 250 mg C-vitaminnal.

  100 mg B1-vitamin hatása 47 percig tart az auditálás során. - 1965. december 27 -i kiadvány.

  A drogok és az alkohol gyorsan elégeti a szervezetben található B1 vitamint. A B1 felgyorsított elégetésétől alakul ki a "boldog állapot". Amikor pedig az összes B1-t feléli, akkor pedig depressziós lesz. Amikor leszoksz a drogokról, a görcsök elkerülésére szedj sok B1-t naponta. - 1968. augusztus 28.

  Az összes ilyen [Dianetika] auditálási akció során NAGY DÓZISBAN KELL A B1-VITAMINT, A B-KOMPLEXET ÉS A C-VITAMINT adagolni. - 1969. július 27.


  VITAMINTERÁPIA

  Adelle Davis világhírű étrendkutató szerint vitaminterápiával sikeresen lehet kezelni az elvonási tüneteket.

  Naponta 4 alkalommal be kell adni ezt a "drogbombát":

  1000 mg niacinamid (nem nikotinsav, mert az ilyen mennyiségben mérgező). Ezt az elmezavar miatt.

  500 milligram magnézium-karbonát (ettől lesz a C-vitaminnak hatása)

  2000 milligram C-Vitamin

  25 milligram B6

  200 milligram B-komplex

  100 milligram pantoténsav. - 1971. október 25.


  Pszichotikus, elmegyógyintézeti esetek kezelésére hivatott "Introspection Rundown) 00-ás lépése::

  Adagolj vitaminokat (B-komplex, legyen benne niacinamid is) és ásványi anyagokat (kalcium és magnézium) az illető helyrepofozására. - 1974. január 23.

  B1-t kell adni az antibiotikumok mellé, vagy amikor a páciens depressziós lesz, mivel az antibiotikumok elégetik a szervezetben lévő összes B1-t, ugyanúgy, mint az alkohol és az altatók. Napi 100 mg B1 az abszolút minimum azok számára, akik antibiotikumokat szednek. - 1975. március 29.

  A B2-vitamin létfontosságú minden olyan páciens számára, akinek gyomor- vagy bélproblémái vannak. - 1975. március 29.

  Amikor valakinek a szervezetéből hiányoznak bizonyos ásványi anyagok és vitaminok (mint például a magnézium és a B-komplex), akkor folyamatosan izzadhat a tenyere. - 1973. november 23.


  C-vitamin

  Az összes ilyen [Dianetika] auditálási akció során NAGY DÓZISBAN KELL A B1-VITAMINT, A B-KOMPLEXET ÉS A C-VITAMINT adagolni. - 1969. július 27.

  A C-vitamin nagyot segít a megfázások és fertőzések kezelése során. 250 mg az egyszerre beveendő dózis, naponta jópár alkalommal be kell ennyit venni. - 1975. március 29.

  Fogfájás és ínyfájdalmak esetén adj be sok C-vitamint. - 1975. március 29.

  E-vitamin

  Úgy találtam, hogy (minimum) napi 600 milligram E-vitamin nagyban segíti a szcientológia auditálást (lelki tanácsadás). - 1965. december 27.


  Hubbard itt erre a könyvre hivatkozik az E-vitaminnal kapcsolatos nézeteinek alátámasztására: Herbert Bailey: Key to a Healthy Heart: The suppressed record of Vitamin E

  Ugyanebből a kiadványból idézek:

  Az E-vitamin a jelek szerint oxigénnel dúsítja fel a vért és így meggátolja azt, hogy a test mentális tömegeket) (így nevezi Hubbard a kellemetlen élményeket, és a múltbeli rossz élmények, amelyek tudat alatt nyomasztják az illetőt) aktivizáljon az oxigénéhsége miatt.

  ...

  Az E-vitamin olyan, mintha szellemileg lélegeznénk be oxigént. A test tovább bírja kevesebb oxigénnel és csökken a fáradékonyságunk, ha elegendő mennyiségű E-vitamint szedünk.

  ...

  Bailey szerint az E-vitamin szívbetegségeket is meggyógyít, így az amerikai orvosok, akik bevételének az 50% ezekből a betegségekből származik, meggátolják az E-vitamin használatát és ezen információ terjesztését.

  ...

  600 mg-nál kevesebbet bevenni nincs értelme, a kisebb dózisoknak nincs igazán hatásuk az auditálásra. Már az auditálás előtt 2-3 nappal el kell kezdeni szedni, hogy hatása legyen. Az eredmény még az E-méteren is mérhető.

  ...

  Nincs felső határ, de bizonyos szívpanaszokkal rendelkezők 1250 mg-nál többet ne vegyenek be.

  ...

  Az E-vitamin sok betegségnél hasznos (pld. a cukorbetegség) és sok más betegségre is hatással lehet.

  ...

  Állítólag egy a millióhoz az esélye az E-vitamin káros "mellékhatásának", de az sem halálos és lehet, hogy nem is létezik. Ez az állítólagos "mellékhatás" a hirtelen kialakuló magas vérnyomás.

   
 • 2ppeter2008június12.10:06ÚjVálasz

  Lenkei úr, ön a szcientológia egyház érdekeit és a saját vitaminbizniszét kiszolgáló kókler. Ön egy olyan egyházat támogat, amelyet világszerte veszélyes szektaként tartanak számon. Az Ön egyházában írásos doktrína létezik az egyházat kritizáló "elnyomó személyek" megfenyegetésére, zsarolására, illegális adatgyűjtésre és ezen adatok aljas felhasználására. Az Ön egyháza CSAK PÉNZÉRT ígér megváltást egy áltudományos "technológia" képében. Az Ön egyháza vitaminnal, szaunával és auditálással akarja gyógyítani a drogosokat, addiktológiai és pszichiátriai betegeket. Az Ön egyháza egy állítólag 25 millió évvel ezelőtt történt UFÓ-háború spirituális maradványait tartja az emberiség testi-lelki bajainak a gyökerének. Az Ön egyházában, ha valaki csalódott és vissza akarja kapni a befizetett pénzt, akkor képesek fizikai kényszert is alkalmazni az illetővel szemben. Lenkei úr, az Ön egyháza tehát egy VESZÉLYES SZEKTA és az Ön egyetlen szavát sem lehet hitelesnek venni, mert félő, hogy mindent ennek az agymosott rémálomnak köszönhet Ön is.

   
 • 3ppeter2008június12.12:39ÚjVálasz

  "And we all of a sudden have a defense against the atom bomb. A person who is super-cleared, probably up around the level of Theta Clear, is not affected by them." (Lecture 1, p. 19; speech delivered by L. Ron Hubbard on May 7, 1961)"

  Ezt az Ön által oly nagyra tartott LRH mondta személyesen. Tehát a szcientológus, ha elég magas szintre ér, még az atombombával sem pusztítható el. ÖN EZT ELHISZI? ÖN DIPLOMÁS ORVOS LÉTÉRE ILYEN F***ÁGOKAT HIRDET? :D:D:D Lenkei úr, ÖN ÉS A VALLÁSA, egyszerűen csak NEVETSÉGESEK.

   
 • 4anonymoushun2008június12.20:58ÚjVálasz

  Lenkei épp megszívta, betiltották bizonyos étrend kiegészitőit.
  http://www.freewebs.com/anonymoushun/hreklegfrissebb.htm

   
 • 5varadilaci2008október15.21:16ÚjVálasz

  PPeter hozzászólása igen "értékes" volt, ezért is írok ide pár sort.
  Jómagam nem vagyok szcientológus.
  Nem is értek egyet a szcientológia tanításaival.
  Egyfajta vallás, hit életszemlélet és életforma.
  Elolvastam Hubbard írásait, de a Bhagavadgítát is.
  Hogy mindenhová igyekszik beférkőzni a dianetika?
  Ja kérem, hogy is állunk a katolikus egyház ezer éves befolyásával? A felbecsülhetetlen vagyonnal bíró, de az 1%-ért kuncsorgó és a nagymamám temetésén számla nélkül 10 ezerért harangozó pedofilpárti világvallással?
  Vajon egy keresztre szögelt embert imádni és egy évezredes irományra megesküdve tanúvallomást tenni egy bírósági ügyben az normális dolog?
  A pszcihiátriai betegeket nem Lenkei Gábor és a szcientológia termelte ki hanem a begyöpösödött "nyugati kultúra". Jómagam évekkel ezelőtt gyakorló alkoholista voltam és igencsak pánikbeteg.Vannak tapasztalataim, gondolom PPeter, Ön is tapasztalat alapján nyilatkozik.
  Érdekes megfigyelni, hogy a "modern" orvostudomány tünetet gyógyít, a keleti a pácienst.
  A cél eladni a gyógyszert, amelyek nagy része több mellékhatással bír mint bármely növényvédőszer.
  És ez az igazság, ami ezt a qrva nagy gyógyszeripart életben tartja.Mert a kispénzű "alany" ha kajára nem is tellik, a gyógyszert megveszi. Mint a dohányos a bagót és a piás a szeszt.Mondom: Tapasztalat!

  Ki francot érdekel, hogy Dr.Lenkei Gábor szcientológus, buddhista vagy jehova tanúja?
  Tessék megnézni mit tett le az asztalra?
  Aki azt mondja ez a kaja rossz az biztosan meg is kóstolta.És ha kiderül, hogy szcientológus a szakács akkor kimegy az étteremből? Megkérdezi egyáltalán?
  Szóval Lenkei doktor olyan dolgot művel ami sokak szemét csípi, különösen azokét akik különféle májmorzsoló pirulákkal tömik a nagyérdeműt.És az olyanoknak, mint kedves hozzászólónk, aki nem lát tovább az orránál és elégedetten hátradőlve konstatálja, hogy sikeres összeesküvés elméletét minden igazhitű katolikussal meg tudja etetni.

  Kérdés: Ha a doktor életrajzában az állna, hogy piarista szerzetes volt, majd pappá szentelték és később teológiából doktorált akkor a palackozott szenteltvizet is megvennék a szci egyház kritikusai?

  Kellemes elmélkedés, Lenkei Gábornak pedig további kitartást és töretlen lendületet kívánok a folytatáshoz!
  És persze mindenkinek jó egészséget!
  Váradi László / római katolikus:) /

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés