15 ezer találkozás a szombathelyiekkel

Állítólag ennyi emberrel beszélgetett a szombathelyi Fidesz. És azt is megtudtuk, szeptember 23-án jön a programismertetés.

Ma délelőtt a Berzsenyi téren tartott sajtótájékoztatót Balázsy Péter, a párt polgármester-jelöltje, néhány képviselőjelölt és Hende Csaba országgyűlési képviselő.

A fő téma az volt, hogy közel 15 ezer emberrel beszélgettek a helyi Fidesz programjáról. Sok ötletet kaptak a már majdnem kész anyaghoz. Ilyen például, hogy készüljön zajvédő fal a Joskar-Ola lakótelepen a vasúti sínek mellé, legyen egy szép játszótér a kámoni Búzavirág utcában, és hogy fel kellene újítani Gyöngyöshermán szinte összes utcáját.

Balázsy Péter / Facebook

Az ötletek egyébként e-mailben és levélben is érkeznek, és várják őket továbbra is. Ez alapján alakul ki a Fidesz végleges önkormányzati programja, amelyet szeptember 23-án ismertetnek majd a nyilvánosság előtt. A helyszín még eldöntésre vár.

Két dolog került még szóba. Balázsy elmondta, hogy Schanda Tamás államtitkár szerint Brüsszelben eldőlt: a települések a következő ciklusban (2021–2027) nem kapnak majd nagyobb összegű közvetlen uniós támogatást.

A másik, hogy az Éljen Szombathely nemrég arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a városvezetés munkásszállót építene a Széll Kálmán u. 24. alatt lévő régi NAV-székházból. Erre reagálva Balázsy Péter azt mondta, egy munkásszálló nem való a belvárosba. Ráadásul ez a szép, régi épület hozzátartozik a belváros képéhez, így inkább felújítanák, és nem építenének a helyére egy oda nem illő, modern, sokemeletes épületet, ahogy az ellenzék tervezi A Fidesz munkásszállót akart a szombathelyi Széll Kálmán utcában, az ellenzék inkább lakásokat építene 2019. September 11. 11:57 . Az ő programjukban is szerepel a fiatalok bérlakáshoz jutásának támogatása, de ezt nem új építésű, a városképbe nem illő ingatlanok megépítésével képzelik, hanem a város birtokában lévő közel 2 ezer bérlakás fejlesztésével.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint részt venne-e egy polgármester-jelölti vitában Balázsy Péter vagy vállalja a polgármesteri vitát vagy nem, de nem mondhatja meg, mit tegyenek az ellenfelei 2019. September 03. 19:53 , Balázsy változatlanul azt mondja: továbbra is az ellenzék térfelén pattog a labda. Miután az ellenzék eldöntötte, hogy Nemény Andrással (Éljen Szombathely), vagy Kocka Tiborral (független) álljon ki vitázni, ő vállalja ezt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019