Maradjanak meg az ERAGON-film díszletei a Ság-hegyen -olvasói levél-

Bevallom őszintén, eleinte nem nagyon örültem annak, hogy ebben a csodálatosan szép és egyedülálló Ság-hegyi tájvédelmi körzetben és politikai-történelmi múltú/!/ emlékhelyen történő filmforgatáshoz többek között a helyi önkormányzat képviselőtestülete is hozzájárult.

Most már tudom jól, hogy a celli önkormányzatnak is minden fillérre szüksége van, mert Állam bácsi az idén is jóval kevesebbet osztott le részükre. Azok a milliók pedig, amelyeket 'bérleti díjként' kapnak, nagyon jól jöhetnek még a városnak.Természetesen, ehhez az kell, hogy a stáb, az aszisztensi gárda és a műszaki alakulat emberei visszafordíthatatlan kárt ne okozzanak a természetben.

Látva a Vas Népé-ben, és itt, e honlapon megjelent képeket, megállapítottam, hogy a forgatáshoz emelt épületek és egyéb építmények még így, díszletként is nagyon jól illenek a környezetbe.
Nagyon nagy kár lenne őket a filmforgatás befejezése után elbontani, mert turisztikai látványosságként /némi tetőszerkezet-és falmegerősítéssel/ akár még 10-15 évig is funkcionálhatnának.
A város kereskedői, vendéglátói és szállásadói minden bizonnyal örülnének a turizmus emelkedésének.

Javaslom hát a városvezetésnek, hogy a filmforgatókkal a szerződést akként próbálják módosítani, hogy a 'díszleteket' ne bontsák el, hanem fönnmaradva hagyományozzák azokat a városra.
Minden lehetősége megvan most Celldömölk városának ahhoz, hogy ebből az országszerte vegetáló, nehéz gazdasági helyzetből egy kis ráérzéssel, odafigyeléssel ki tudjon törni, mert ez kihat/hat/ a város további fejlődésére is.

Nacionalista üdvözlettel:
B.Kiss-Tóth László főkoordinátor
MAGYAR NEMZETI REVÍZIÓS VILÁGMOZGALOM
b_PONT_kisstoth_KUKAC_vftnet_PONT_hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Vélemény