Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Amikor már a bulvárt is hamisítják - hamis Drazsé Szemek a postaládákban

"Az általam kiadott lap sem piskóta, de ez tényleg gyalázat" - nyilatkozta...

Ugyanaz a méret és tördelés, ugyanolyan okkersárga elő- és hátlap, kísértetiesen hasonló stilisztikai jegyek egyrészt – fénymásolástól kipontozódott betűárnyék és kevesebb helyesírási hiba másfelől. A tenyérnyi papírfüzet hamisított verziójának tünetei nagyjából ezek, de a legszembeötlőbb elhajlás az eredetitől mégis az aktuális áldozatok párthovatartozásában rejlik: a „választási különszámként” terjesztett utánzat a helyi baloldali politikusok, Ipkovich György, Hankó Faragó Miklós, Feiszt György és Gaál Angelika leépítésén fáradozik. (Talán olvasóink még emlékeznek rá, hogy egyszer már megjelent az interneten egy „Ellen Drazsé Szemek”, amely a lapkiadó állítólagos viselt dolgairól szólt.)

A személyeskedő írásai után több helyről kitiltott, számolatlan személyiségi jogi pert maga mögött tudó Draskovits László úgy tartja, a lapban megjelentek még nála is messzebbre mennek, neki ehhez nem volna gyomra: „én soha életemben halott embert nem bántottam. Azért van egy határ, amit soha nem szabad túllépni.” Arról azonban, hogy ki lehet az álkiadvány mögött, halovány elképzelése sincs (legfeljebb a sajtótájékoztató után, a folyosón).

A következetes betájolás igényét mégis inkább annak a vonatkozásában szokás taglalni, hogy ki állhat Draskovits mögött. Annyit a laptulajdonos is elárult, hogy kiadványa 2005 decembere óta azért ingyenes, mert egy ismeretlen multi ismeretlen közvetítőn keresztül szponzornak jelentkezett.

„Aki ismer engem, tudja, soha nem tartoztam sehová. Viszont valahogy az élet… Átnyomtak engem erre az oldalra” – vallja meg sóhajtva, mondván, ő senkinek sem a bérence, egyszerűen csak a Fidesz ellen indult harcba.
(Nemrég Vígh Gábor, a szombathelyi Fidesz-frakció vezetője közleményben tiltakozott a róla megjelent különszám ellen.)

Draskovits (aki saját bevallása szerint már két éve nem ír – talán azért is, mert a bíróság még 2004-ben eltiltotta az újságírástól –, van négy embere, akik „tudják a dolgukat”) megtette feljelentését ismeretlen tettes ellen, akiről azt tartja, hogy nagyon bátornak és gazdagnak kellett lennie.

Jogászai szerint sajtórendészeti vétség, illetve áru hamis megjelölése lehet a majdani két vádpont. Információink szerint eddig két embert hallgatott ki a rendőrség: az egyik egy terjesztő, míg a másik az őt megbízó cég vezetője. A hatóságilag szinte semmi perc alatt körbejárható vasi nyomdaipart nézvén pedig alighanem hamar pont kerül az ügy végére.

Drazsé viszont addig is tovább menedzsel: „mint befolyásoló tényező” szeretne részt venni a választások végkimenetelének alakításában.

Itt olvasható a Drazsé Szemekkel foglakozó fórumunk.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű

Tovább az oldalra