Hokizó hétévesek, nagymamák és egy beszívott gumimaci - mindez legálisan Keszhelyen

Szó lesz itt rohadó üdítőkről is, de leginkább a téli Balatonról. Lapozzon!

Már sötétedett, mikor Keszthelyre értünk, kihalt pályaudvar fogadott, pont, ahogy számítottam rá. Mivel már közel 4 órája vonatoztam Budapestről, egy kis szomjoltásra tértem volna be az egyik boltba, de a lepukkant üzlet bejáratánál visszafordultam.
A kirakatban "kétkomponensű" üdítő figyelt, ami ránézésre még Arpád apánk korából maradt ott, felül már átlátszó, alul az eredetinél pár árnyalatabbal sötétebb színnel, de biztos, ami biztos, mindez borsos áron. Na ezt inkább kihagytuk, irány a part.

Első ránézésre többen voltak, mint nyáron, viszont látványra gyengébb a felhozatal: az egy négyzetméterre eső bikinis csajok száma erősen konvergál a nullához. Naná, hiszen tél van, és az emberek korizni jöttek. A keszthelyi városi strand helyén ilyenkor koripálya üzemel, és aki a szombathelyi jégplacc belépőjének árából inkább a MÁV kasszáját gyarapítva vonatjegyet vesz és kirándul egyet, az itt ingyen csúszkálhat, annyit amennyi jólesik, és még a bácsi sem sípol, ha urambocsá' rossz irányba körözünk.

Nullától kb. hetven évesig mindenkit megtalálunk kis hazánk tengernek becézett befagyott pocsolyáján, és hogy ne járjunk úgy, mint néhányan a Velencei-tó jegén, folyamatosan mérik a jég vastagságát is a szakemberek.

A beszívott gumimacit pedig egy csikk társaságában leltük a jégen fekve. Próbálkoztunk volna újraélesztéssel, de szemmel láthatóan már késő volt minden. Most már csak egy fotón tudunk az örök macimezőre távozott barátunknak emléket állítani. Nyugodjon békében.

Ha nem erre számított a cím alapján, bocs…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű