Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Ha a T-Mobile-nak nem kell Fazekas, Szombathelynek sem kell a T-Mobile!

Dr. Ipkovich György a Nyugatnak elmondta: hétfőn azzal kezdi a napját, hogy megvizsgálja, hogy bonthat szerződést a városháza eddigi telefonszolgáltatójával. Sőt, ha kell, bojkottra szólít fel a T-Mobile ellen, csatlakozzon, aki úgy gondolja, a cégnek nincs joga megakadályozni, hogy a szombathelyi fiú induljon az olimpián.

Mint már mi is beszámoltunk róla, Fazekas Róbert múlt kedden, egy szlovén versenyen megdobta az olimpiai küldetéshez szükséges szintet. A dopping vétség miatti eltiltása rég lejárt, a szövetségnek pedig megfizette a tartozását - Annus Adriánnal együtt. Elméletileg mindent teljesített ahhoz, hogy induljon a pekingi olimpián.

A MOB zöld utat adott

A Magyar Olimpia Bizottság döntésére azonban csütörtökig várni kellett, s közben a bizottság főtitkára azt nyilatkozta: Fazekas annyi kárt okozott Athénban a magyar sportéletnek, hogy a MOB-nak joga van úgy dönteni, hogy nem indítja el Őt Pekingben. A főtitkár véleménye ellenére a döntés mégis kedvező volt, Fazekas zöld utat kapott az újrakezdéshez.

A T-Mobile tiltakozott

Ám ezt követően a T-Mobile, mint a magyar olimpiai csapat főszponzora, kiadott egy tiltakozó közleményt. A cég vezérigazgatója, Winkler János pedig így nyilatkozott a Bors internetes oldalán: „A T-Mobile, a MOB egyik legfőbb támogatója is komoly erkölcsi aggályait fejezte ki közleményében. Winkler János, a cég vezérigazgatója szerint a MOB-nak nem jogászkodni kellett volna. – Hogy lehet ilyen példaképet állítani az ifjúság elé? – kérdezi a cég főnöke. – Vegyen részt bármilyen versenyen, de az olimpián, amelynek jelszavaiban az erkölcs és tisztesség szerepel?! Nagyra értékelem dr. Kamuti Jenő MOB főtitkár szavait, aki nem tartja szerencsésnek Fazekas szereplését. A jövőre vonatkozó támogatási szerződés tárgyalásakor erről az esetről is szólni kell.”

A szombathelyi polgárnester meg felháborodott

A cég tehát nyilvánvalóan némi nyomást szeretne gyakorolni a döntéshozókra: mégse engedjék Fazekast az olimpiára. A jelek szerint azonban nem mindenki ért egyet azzal, hogy a szponzor igy akar beleszólni a magyar keret összeállításba. A történtek nagyon felháborították a Fazekas lakhelyének, Szombathelynek a polgármesterét. Ipkovich György a Nyugatnak elmondta, a városháza fő telefonszolgáltatója a T-Mobile, ezért érintette érzékenyen Winkler nyilatkozata. Hétfőn tehát rögtön megvizsgálja, hogy bonthat szerződést a céggel. Sőt, ha kell, bojkottot is kezdeményez a T-Mobile ellen. Tiltakozzon hasonlóan mindenki, aki úgy érzi: egy cégnek nincs joga megakadályozni, hogy a szombathelyi fiú induljon az olimpián. Nem azért vesz szolgáltatást Szombathely a telefoncégtől, hogy ő aztán az ebből is szerzett hasznát egy szombathelyi sportoló elleni harcra használja fel.

Valami nem stimmel

A polgármesterrel való beszélgetés után megnéztük a T-Mobile honlapján, hogy a cég mely sportolókat támogat, és használ „reklámarcnak”. Furcsa módon a felsorolt nevek között találtunk olyan csapatjátékost, aki szintén doppingvétség miatt volt eltiltva. Ám ma újra sportol, és ott lesz az olimpián is…

A T-Mobile közleménye

"A T-Mobile, mint a Magyar Olimpiai Bizottság gyémántfokozatú főtámogatója erős erkölcsi aggályait fejezi ki a MOB illetékes testületének mai döntése kapcsán, amelynek eredményeként az athéni súlyos doppingvétsége miatt két évre eltiltott Fazekas Róbert a pekingi olimpiai játékokra utazó magyar küldöttség tagja lett. A magyar olimpiai csapatot - elődeivel együtt - immár másfél évtizede támogató T-Mobile szerint Fazekas Róbert nem méltó arra, hogy a nemzeti színeket képviselje, mert vétsége és annak súlya nem csupán olimpiai aranyérmének elvesztéséhez vezetett, hanem a magyar sport, közvetve pedig az egész ország tekintélyét csorbította. A T-Mobile véleménye szerint sportolóként nem állítható példaképként a sportszerető közönség és az ifjúság elé. A nehezen helyreállítható erkölcsi károkat nem feledtetheti, legfeljebb csak enyhítheti, hogy Fazekas letöltötte eltiltásának éveit, és az utolsó lehetőséget kihasználva teljesítette az olimpiai kiküldetési szintet. A T-Mobile bízik abban, hogy a pekingi olimpiára kizárólag olyan magyar sportolók utaznak el, akiknek tiszta a lelkiismerete és akik tiszteletben tartják az Olimpiai Chartában foglaltakat, valamint a fair play írott és íratlan szabályait."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A MOB zöld utat adott Fazekas Róbertnek

A Magyar Olimpiai Bizottság ma délutáni ülésén úgy döntött, hogy Fazekas Róbertet nevezi a pekingi olimpiára. Annus örül, de nem tud mit mondani.

Fazekas Róbert nagy dobása. Ott lehet Pekingben?

Kedden este a szlovén nemzetközi bajnokságon Fazekas Róbert 64 méter, 56 centiméteres dobásával teljesítette az olimpiai szintet. A Haladás VSE diszkoszvetőjét a Magyar Atlétikai Szövetség vezetése benevezi az olimpiára, a döntés az Olimpiai Bizottság kezében van.

Annusék ott lehetnek az Olimpián! Ha fizetnek...

A szombathelyi atléták azt mondják, február végéig kifizetik a pénzt, és komolyan gondolják az olimpiát. Már készülnek rá.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport