A Gothard-kastély egykori lakói is tiltakoznak a kastély lebontása ellen

A Fidesz képviselőjelöltje, Horváth Gábor úgy véli, hogy le kellene bontani a Gothard-kastélyt. Az ügyben most megszólaltak a kastély egykori lakói is.

Mint tegnap már beszámoltunk róla Lebontatná a szombathelyi Gothard-kastélyt a Fidesz képviselőjelöltje 2019. October 09. 16:59 , kedden tartották meg az egyetlen szombathelyi jelöltvitát Herényben, az 1. választókerületben, ahol Horváth Gábor, a Fidesz jelöltje azt mondta, saját véleménye szerint le kell bontani a Gothard-kastélyt, a helyére pedig orvosi rendelőt, idősek otthonát és postát kell építeni. A kijelentés parázs vitát váltott ki, a másik két képviselőjelölt, György István Péter (Éljen Szombathely) és Koczka Tibor (Pro Savaria), a körzet jelenlegi képviselője, nem értett egyet a kijelentéssel.

De nem értenek vele egyet a korábbi lakók sem, akik az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünknek:

Tiltakozunk a herényi Gothard-kastély lerombolása ellen!

A herényi Gothard kastélyban laktunk szüleimmel néhány évig. Nekünk a kastély nem csupán egy, az elmúlt években lepusztulni hagyott épületet jelenti, sokkal több annál. A gyermekkort, a barátokat, és azt az óriási értéket, amit építtetői megálmodtak és megvalósítottak. Meggyőződésünk, hogy a múlt gyökerei nélkül jelenünk sem áll biztos talajon. Megdöbbenve értesültünk arról, hogy Horváth Gábor, a Fidesz-KNDP képviselőjelöltje a Herényiek Házában 2019.10.08-án megtartott képviselőjelölti vitán a kastély további sorsával kapcsolatban arról beszélt, hogy le kellene bontani azt és egy új épületet kellene felépíteni helyette. A képviselőjelölt nincs tisztában azzal, hogy a múlt emlékeinek, értékeinek lerombolása a jövőt is veszélyezteti. Már régóta nem élek a kastélyban, de figyelemmel kísértem az ott lakók és az épület sorsának alakulását is. 2016 végéig minden lakónak el kellett hagynia a Gothard kastélyt, ami azóta is üresen, funkció nélkül áll. Folyamatosan romlik a műszaki állapota.

Nagyon kérjük Horváth Gábort, a Fidesz-KNDP képviselőjelöltjét, aki azt szeretné, hogy lerombolják az épületet, hogy gondolja meg magát! Kérjük Balázsy Péter polgármester-jelöltet, hogy határolódjon el a fideszes jelölttársa kijelentéseitől!

A Gothard kastély nem csak Herény, de Szombathely számára is egy páratlan értékű műemlék, ami számos, nehéz sorsú család számára otthont is jelentett évtizedeken át.

Nem engedjük lerombolni múltunk egy darabját! Védjük meg a nyilvánosság erejével Szombathely értékeit!

Szombathely, 2019. október 10.
Nábrádi Attila
a Gothard kastély egykori lakója

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019