A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt

A párt szombathelyi szervezete tiltakozik az átszervezés ellen.

Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont – írtuk ma délelőtt. Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont 2021. January 22. 11:56 Az önkormányzat összevonja az Agora Művelődési Központot és a Médiaközpontot, az összevont szervezetek kft-ként működnek majd. Az Agora, mint művelődési központ megszűnik. Ez a lényege az átszervezésnek, ami a város hivatalos oldalán jelent meg előterjesztésként.

A szombathelyi Fidesz közleményben reagált:

Tiltakozunk az Agora megszüntetése ellen!

Egészen eddig úgy tudtuk, hogy január 22. a Magyar Kultúra Napja. Ám Szombathelyen sajnos mától egyúttal a város kulturális életét hosszú évek óta szervező és meghatározó AGORA Szombathelyi Kulturális Központ megszüntetésének napja is.

Nemény András polgármester és „nagyszerű csapata” – ki tudja mitől megihletve – éppen Kölcsey Ferenc nemzeti imájának születésnapját tartotta a legalkalmasabbnak arra, hogy a városunk legfontosabb kulturális intézményét – a Médiaközpontba való beolvasztásra való hamis hivatkozás örve alatt – gyakorlatilag megszüntesse.

A 2007 óta számos kulturális-közművelődési funkciót ellátó intézmény (amelynek részei: a Művelődési és Sportház, a Savaria Filmszínház, a KRESZ-park, a Felsőcsatári Gyermeküdülő, az Oladi Művelődési Központ valamint a Nyitra Utcai ÁMK) tehát a teljesen más funkciókat ellátó médiaközponthoz kerül. A hogyan Horváth Soma alpolgármester fogalmazott: az Agora intézményként szűnik meg, kft-ként működik tovább, a Médiaközponttal közös cégben. Neve is más lesz, hogy mi, azt nem árulta el. (Csak remélni tudjuk, hogy nem a víztornyot polipra átkeresztelő keresztapaként nem hasonló „kreatív” megoldásban gondolkodik.)

A FIDESZ Szombathelyi szervezete megdöbbenve figyeli a történéseket, egyúttal határozottan tiltakozik az ellen, hogy ilyen nagy horderejű – sok remek szakember egzisztenciáját is súlyosan érintő - döntés előtt nemcsak, hogy nem kérték ki a véleményét, hanem még csak tájékoztatást sem kapott. Ráadásul információink szerint – az átalakítás címszó alatt – néhány a sportházban működő kulturális egyesület kiakolbolítása is elkezdődött.

Mint a Szombathely kultúrájáért (is) felelősséget érző szervezett azonnali magyarázatot és a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívást követeljük! Szeretnénk tisztán látni, valamint színvallásra késztetni azokat, akik a Nyugat Királynőjének kultúráját éppen a kultúra ünnepnapján ellehetetleníteni készülnek.

FIDESZ Szombathelyi Szervezete

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény