A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt

A párt szombathelyi szervezete tiltakozik az átszervezés ellen.

Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont – írtuk ma délelőtt. Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont 2021. January 22. 11:56 Az önkormányzat összevonja az Agora Művelődési Központot és a Médiaközpontot, az összevont szervezetek kft-ként működnek majd. Az Agora, mint művelődési központ megszűnik. Ez a lényege az átszervezésnek, ami a város hivatalos oldalán jelent meg előterjesztésként.

A szombathelyi Fidesz közleményben reagált:

Tiltakozunk az Agora megszüntetése ellen!

Egészen eddig úgy tudtuk, hogy január 22. a Magyar Kultúra Napja. Ám Szombathelyen sajnos mától egyúttal a város kulturális életét hosszú évek óta szervező és meghatározó AGORA Szombathelyi Kulturális Központ megszüntetésének napja is.

Nemény András polgármester és „nagyszerű csapata” – ki tudja mitől megihletve – éppen Kölcsey Ferenc nemzeti imájának születésnapját tartotta a legalkalmasabbnak arra, hogy a városunk legfontosabb kulturális intézményét – a Médiaközpontba való beolvasztásra való hamis hivatkozás örve alatt – gyakorlatilag megszüntesse.

A 2007 óta számos kulturális-közművelődési funkciót ellátó intézmény (amelynek részei: a Művelődési és Sportház, a Savaria Filmszínház, a KRESZ-park, a Felsőcsatári Gyermeküdülő, az Oladi Művelődési Központ valamint a Nyitra Utcai ÁMK) tehát a teljesen más funkciókat ellátó médiaközponthoz kerül. A hogyan Horváth Soma alpolgármester fogalmazott: az Agora intézményként szűnik meg, kft-ként működik tovább, a Médiaközponttal közös cégben. Neve is más lesz, hogy mi, azt nem árulta el. (Csak remélni tudjuk, hogy nem a víztornyot polipra átkeresztelő keresztapaként nem hasonló „kreatív” megoldásban gondolkodik.)

A FIDESZ Szombathelyi szervezete megdöbbenve figyeli a történéseket, egyúttal határozottan tiltakozik az ellen, hogy ilyen nagy horderejű – sok remek szakember egzisztenciáját is súlyosan érintő - döntés előtt nemcsak, hogy nem kérték ki a véleményét, hanem még csak tájékoztatást sem kapott. Ráadásul információink szerint – az átalakítás címszó alatt – néhány a sportházban működő kulturális egyesület kiakolbolítása is elkezdődött.

Mint a Szombathely kultúrájáért (is) felelősséget érző szervezett azonnali magyarázatot és a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívást követeljük! Szeretnénk tisztán látni, valamint színvallásra késztetni azokat, akik a Nyugat Királynőjének kultúráját éppen a kultúra ünnepnapján ellehetetleníteni készülnek.

FIDESZ Szombathelyi Szervezete

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény