Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Árvíz képekben - Esztergom tetőzéskor

Így nézett ki a tegnapi napon a tetőző Duna Esztergomnál a kilátóból. És így a 11-es út. Nem mindennapi.

Esztergom tetőzéskor a kilátóból, és az egyetlen olyan hely ahol meg lehetett közelíteni a Dunát: a 11-es út Esztergom vége táblával.

Esztergom a kilátóból
Esztergom a kilátóból
Varga Enikő

Marina-öböl
Dunakesz, Újpest, Marina-öböl 2013. június 8-án (Fotó:Varga Enikő)
Varga Enikő

Budapest, IV. kerület, Váci-Árpád út sarok
Budapest, IV. kerület, Váci-Árpád út sarok
Varga Enikő

IV. kerület, Váci-Árpád út sarok. Ma újrakezdték a zsákolást. Tegnapelőtt befejezettnek tekintették. Kérdeztem az egyik polgárőrt, ő mondta, hogy egy métert emelni kell rajta. A gumisműhely már víz alatt - írja olvasónk Benzincsibe. (2013.06.07.)


Kollégánk mobiltelefonnal készített képei Győrből, a Rábáról. (2013.06.07.)

Radó sziget, Hősök tere - lezárva
Radó sziget, Hősök tere - lezárva
Mészáros Zsolt

Kisbodakon, a Szigetközben Dunai szigetelés ecetes rántott hallal – Túraajánlatunk a Szigetközből 2008. September 19. 10:12 egyelőre nincs közvetlen árvízveszély. A Duna a hullámteret elöntötte és folyamatosan nő a víz szintje. Szombat hajnalra várják itt a tetőzést, ami várhatóan 20 cm-rel fogja meghaladni az eddig mért legmagasabb vízállást. Az árvízvédelmi töltést az 1954-es árvíz után úgy építették meg, hogy ezt a magasságot, ill. víztömeget is megtartsa. Amennyiben az apadás lassú lesz, akkor a gát átázásától, ennek következtében meggyengülésétől kell tartani. Ha gyors lesz az ár levonulása, Kisbodak térségében nem lesz gond.

Duna a hullámteret már elöntötte
Duna a hullámteret már elöntötte
Nyugat.hu

Ami problémát okoz, az a magas talajvíz a mentett oldalon, azaz a lakott területen. Amikor a Duna apad, itt még mindig emelkedni fog a talajban a víz. A helyiek már most tapasztalják a jelenséget: a vert és fúrt kutakból bugyog ki a víz. A kempinget is elöntötte a Duna. A szennyvízelvezető csatornák is megteltek, már nem lehet használni a WC-t, mosdót, tusolót, mert nem folyik le, inkább vissza...

A kempinget is elöntötte a Duna
A kempinget is elöntötte a Duna
Nyugat.hu

Ami további kellemetlenség: térségben a korábbi esőzések miatt már most is elviselhetetlenül sok a szúnyog. Érdemes megfontolni- írja olvasónk - , hogy kitegyék-e a házból a lábunkat: még délidőben is azonnal több száz példány repül rá az emberre. Az ár levonulása után - amikor a visszamaradt vizes helyeken, tocsogókban milliárdszám fejlődnek ki a szúnyogok - a helyzet katasztrofális lesz. (Kisbodakon idén még nem volt szúnyog-gyérítés.)

Képgalériánk a Szigetközből és a Dunáról - árvíz előtti időkből (2013.06.07.)
Pais Szilvia
- by psh -
Árvízi védekezés: Bácsa - Fotó: Csapó Balázs
Árvízi védekezés: Bácsa - Fotó: Csapó Balázs
Csapó Balázs

Bácsán több százan töltötték a zsákokat, amiket, ha minden igaz, Győrújfalura vittek gáterősítéshez, illetve a Belvárosba. Meleg ételt és italt, szendvicseket, üdítőket folyamatosan osztanak szét az önkéntesek. (2013.06.06.)


Megáradt Duna Győrben: Belváros - Fotó: Csapó Balázs
Megáradt Duna Győrben: Belváros - Fotó: Csapó Balázs
Csapó Balázs

Árvíz Győrben (2013.06.06.)
Árvíz Győrben (2013.06.06.)
Magony Enikő

Szentendre, Pap-sziget környéke
Szentendre, Pap-sziget környéke
Varga Enikő
Ha Önöknek is vannak képeik az árvízi helyzetről, s megosztanák velünk és az Olvasókkal, akkor küldjék a kontaktunk_KUKAC_nyugat_PONT_hu e-mail címre. Köszönjük!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra