Egy mondat a zsarnokságról

A politikai beszédek értelmét vizsgálni önmagában is a pszichiátria tárgykörébe tartozik, most mégis Grétsy tanár úrral együtt hadd mondjam: álljunk meg egy szóra! Vizsgáljuk meg a hivatalban lévő magyar miniszterelnök egyik ominózus mondatát, hátha kiderül belőle valami.

Európa egy agresszív, szekuláris, internacionalista és családellenes látomás csapdájába esett, ami logikusan vezet a saját keresztény hagyományainak feladásához. A hajdan égbe törő Európa a földhöz ragadt.

Európa egy agresszív… - földrész volt a történelem során, ez nem vitatható, főleg ha a gyarmatosításra, vagy az erőszakos keresztény hittérítésre gondolok, sőt, azt is mondhatom, a XX. század közepéig a fehér faj fölényét, erejét terjesztette tűzzel, vassal. Hála Istennek, az európai szellem nem záródott palackba, és felismerte, hogy a centrális erőtér fokozása helyett jobb, ha integrációban egyesülve építi magába a világ multikulturalizmusát.

Orbán Viktor Jákon
Bonyhádi Zoltán

Európa egy szekularizált… - földrésszé vált, hála istennek, mert ördögtől való volt, hogy világi hatalmát és annak bűneit az egyház megszentelő hatalmával támogatta. Ehhez, persze, kellett a francia forradalom, ahol lenyakazták az Isten nevében uralkodó királyt, kellett hozzá a protestantizmus lázadása is a péterfillérekkel szemben, vagyis sok minden, hogy újra szétválhasson az, ami az Istennek, és ami a császárnak jár. Vicces, hogy ezt egy olyan szent mise kapcsán mondom, ahol Orbán a szentségek előtt térdel. Tulajdonképpen sokkal őszintébb lenne Viktor, ha bevallaná, lelke mélyén ő katolikus, és nem véletlen, hogy Szent István jobb karja mögött szeret sétafikálni augusztus 20-án. Ha visszatérne egyházamba, akkor áldozhatna is, és a szent ostya magához vételével helyesen gondolhatná azt, hogy benne is van valami isteni.

Európa egy internacionalista… - itt azért kicsit zavarba jöttem, mit is ért rajta a mi vezetőnk? Az internacionalizmus a kereszténység egyik legfőbb jellemzője, maga a szó, mint a katolicizmus is, azt jelenti, hogy nemzetek feletti, egyetemes. Ilyen például a gótika is, amely égbetörő építményeivel a világon mindenütt azt fejezte ki, hogy lelkünk az égbe vágyik. Mindegy, hogy magyar, román, vagy piréz az illető. Nincsen a kereszténységnek nacionalista változata, vagy ha van, az nem keresztény. Csak a magyarkodók hiszik azt, hogy e föld Mária országa, mert védelmébe ajánlotta egykoron királyunk. Rossz hír nekik, hogy ugyanezt gondolják az olaszok, franciák, spanyolok, miután az ő királyuk is hasonlóképpen tett.

Európa családellenes… - ennél a résznél nehezen álltam meg, nehogy kiköpjek a földre. A kérdésben súlyosan érintve vagyok, mert ebben az évben az élettársi kapcsolatot kidobták a szemétbe a képmutatók. Vagyis a magyar jog szerint egy ribanc a szerelmem, hiába szült nekem gyereket, hiába hűséges, és szeret. Európában a huzamosabb együttélést is a családi jog védelme alá vonták, pont azért, mert az európai szellemben fontos a család bármi nemű védelme. Gondolom, nem volt senki a templomban, aki hallgatván e sok hazugságot, felállt volna, és elhagyta volna a templom megszentségtelenített légterét. Mindegy, csak megjegyzem, hogy az ilyen szintű cinizmus vezet idővel polgárháborúhoz.

Azért egy mondatban ennyi hülyeséget még Havas Henrik sem szokott beszélni, ami nem semmi. A többiről is lehetne szavam, most csak felhívom a miniszterelnök figyelmét, ha nem tudná, jókorát zsidózott pozitív értelemben, amikor ezt mondta:

…nem a kormány tartja meg országot, hanem az ország nemzeti érzelmű emberei tartják meg a kormányt.

Régóta vallott judaizmus, hogy nem szombatnak (Istennek) van szüksége a zsidókra, hanem a zsidóknak van szüksége szombatra, hogy el ne felejtsék kiválasztottságukat. Freudilag értékelhető elszólásról van-e szó, vagy megint egy félművelt, egyetem után soha nem dolgozó beszédíró egy gyöngyszeméről?

De legyünk igazságosak, volt olyan mondat, amivel teljesen egyetértek:

…és ha a mi polgári körös barátaink és a nemzeti érzelmű magyarok nem állnak ott naponta újra és újra a biztatásukkal , akkor még a kétharmad ereje is el tud fogyni.

Add Istenem, hogy a próféta szóljon belőle. Persze, ehhez az is kell, hogy e birka nép észrevegye, az ő kétharmaddal felkent pásztora már régóta maszlagon él.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Orbán Viktor: "nem koldulni jöttem Jákra"

„Európa agresszív, szekuláris, internacionalista és családellenes látomás csapdájába esett”. Orbán Jákon járt, mi pedig meghallgattuk, mit mondott a búza- és templomáldásos szentmise után.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény