Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében

Több száz ember lehetne jelen, élőben közvetítené a városi tévé, és aki akarja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk is többször beszámolt már arról a szombathelyi vitáról, amely arról szól, hogy a szombathelyi polgármesterjelöltek hetek óta azon vitáznak, hogy hogyan és miként vitázzanak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A témában az utolsó fejlemény az volt, hogy Nemény András egy Facabook-videóban azt javasolta, hogy a polgármester-jelöltek a Szombathelyi Televízió stúdiójában találkozzanak holnap este. Erre a vitára a Médiaközpont igazgatója, Halmágyi Miklós is elküldte a meghívóját.

Erre a videóra reagált mai sajtótájékoztatóján a Fidesz polgármester-jelölte.

Balázsy Péter
Józing Antal

Balázsy Péter elmondta, ő soha nem zárkózott el a vitától, de a helyszínnek az egyetem dísztermét javasolja.

Egyrészt azért, mert ez lehetővé teszi, hogy minél többen tudják élőben követni, másrészt a hétvégén felmerült több olyan információ, amely megkérdőjelezi a Médiaközpont pártatlanságát.

Az egyetemi eseményről viszont minden érdeklődő helyi és országos sajtó tud tudósítani, ami hozzájárulna a pártatlan tájékoztatáshoz – mondta a polgármesterjelölt.

Az elképzelés az, hogy a díszteremben azonos támogatója lenne mindkét oldalnak a nézők között, illetve olyan személy moderálja a vitát, aki a konszenzust képviseli, és akit a felek egyaránt elfogadnak.

Nyugat.hu

Hozzátette: a részleteket majd később tisztázzák a kampánystábok, ő el tudja képzelni azt, hogy öt kiemelt (gazdaság, fiatalok, szociális gondoskodás, közlekedés, víziók) témáról időkereteket betartva beszélnek, vagy akár egy teljesen szabad beszélgetést.

A vita időpontjának az október 8. (kedd) este 6 órát javasolja Balázsy. Ennyi idő elég a felkészüléshez és a megszervezéshez.

Koczka a levegőben lóg

Lapunk kérdésére, hogy mi lesz a harmadik jelölttel, Koczka Tiborral, Balázsy közölte: ő úgy értelmezte a videót, hogy Nemény hívta ki a vitára, amúgy pedig egyetért a Pro Savaria jelmondatával, hogy „Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek”, egyben megköszönte az egyesület tagságának, hogy nyílt levélben álltak ki a jelölése mellett.

A Fidesz jelöltje reményét fejezte ki, hogy a város túl tud emelkedni a háborús hangulaton, országos csatatéren, ami ma tapasztalható.

A díszterem

Az egyetem díszterme, amely a megye legnagyobb díszterme, már korábban, a „boldog békeidőkben” is helyt adott polgármester-jelölti vitáknak.

Most az Éljen Szombathely térfelén pattog a labda.

Frissítés:

Időközben Nemény András jelezte Nemény András és Koczka Tibor is készen áll a polgármester-jelöltek vitájára 2019. September 30. 13:42 , hogy hajlandó részt venni az egyetemi vitán, így szinte biztos, hogy sok év után ismét polgármester-jelölti vita lesz Szombathelyen.

Koczka Tibor annyit mondott, hogy ő holnap elmegy a tévévitára, és ott majd értelmezik a meghívót. Az alpolgármester beszélt Nemény András és Koczka Tibor is készen áll a polgármester-jelöltek vitájára 2019. September 30. 13:42 a Pro Savaria körüli helyzetről is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés