Nemény András és Koczka Tibor is készen áll a polgármester-jelöltek vitájára

Balázsy Péter (Fidesz) ma jelentette be, hogy elfogadja a kihívást, megkerestük Szombathely másik két polgármester-jelöltjét is.

Mint nemrég írtuk Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében 2019. September 30. 12:21 , Balázsy Péter, a Fidesz polgármester-jelöltje hétfő délben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hajlandó részt venni a polgármester-jelölti vitán.

Hónapok óta folyt a vita a vitáról

Ez némileg meglepő, hiszen az elmúlt hetekben folyamatos vita folyt magáról a jelölti vitáról. Már augusztus végén is szó volt arról Kocka Tibor és a Pro Savaria szakmai vitákat szeretne a kampányban 2019. August 30. 11:46 , hogy a jelöltek üljenek le vitázni, de Balázsy Péter azzal hárította el a kihívást, hogy csak az ellenzék közös jelöltjével akar vitázni.

pointer

Ez azért volt finoman szólva is érdekes kijelentés, mert Nemény András (Éljen Szombathely) mellett Koczka Tibor is indul a választásokon, függetlenként, a Pro Savaria és a Jobbik támogatásával. Ráadásul Koczka jobboldalinak, konzervatívnak tartja magát, és a Pro Savariával együtt többször hangsúlyozták, ők nem ellenzékiek.

Szeptember közepén Koczka egy sajtótájékoztatón Koczka Tibor meg akarja oldani Balázsy Péter dilemmáját, kihívja egy nyilvános tévévitára 2019. September 18. 15:08 jelentette be, hogy fel akarja oldani Balázsy dilemmáját, és kihívja egy televíziós vitára. Koczka úgy fogalmazott, hogy két jobboldali jelölt közti vitáról van szó, ahol eldönthetik, ki lesz az ellenfele a

baloldali

Nemény Andrásnak.

Nemény András a múlt hét végén egy Facebook-videóban hívta is Balázsyt tévévitára, aminek az időpontjául október 1., kedd estéjét javasolta. Erre reagált most Balázsy Péter.

Nemény mindenképpen ott lesz

Felhívtuk Nemény Andrást, aki azt mondta, természetesen tartja magát ahhoz, amit korábban mondott, és ott lesz a vitán, és örült annak, hogy Balázsy válaszolt a kihívásra. Megjegyezte, hogy az egyetem dísztermét korábban ő javasolta, szerinte az a fontos, hogy a vitának minél nagyobb nyilvánossága legyen. Hozzátette, a feltételek nem is számítanak igazán, az a lényeg, hogy meglegyen a vita.

Miután Balázsy mai sajtótájékoztatóján arra célzott, hogy őt Nemény András hívta ki, megkérdeztük Neményt, mi a véleménye arról, hogy Koczka Tibor is ott legyen a vitán. Nemény azt mondta, minden polgármester-jelöltnek ott a helye, senkit nem szabad ebből kizárni. De ő akkor is szívesen vitázik, ha ketten, és akkor is ha hárman lesznek a vitán.

Koczka Tibor minden, a város érdekében folytatott vitán hajlandó részt venni

Koczka Tiborral is beszéltünk, ő Balázsy egy korábbi megnyilvánulására (Koczka nem is szombathelyi, mert Gencsapátiban lakik) reagált először. Kijelentette, a Fidesz jelöltjének alapvető értelmezési problémái vannak, mert ezzel a kijelentéssel Balázsy azokat is kizárja, akiknek nem Szombathelyen van az állandó lakcímük, de a városban dolgoznak, és sokat tesznek Szombathelyért.

Megjegyezte, annak idején, az Európa Kulturális Fővárosa pályázatban is szerepelt, hogy a város építhet a 20-30 kilométeres körzetében élőkre is. Ebben a körben ugyanis mintegy 330 ezer ember él, a város fejlődését nem csak a szigorúan vett 76 ezer állandó lakosra kell alapozni.

Koczka kijelentette, a holnap estére tervezett tévévitán ott lesz, aztán értelmezik majd Balázsy bejelentését. De óva inti attól Balázsyt, hogy szelektáljon a jelöltek között, hiszen minden jelölt törvényesen gyűjtötte össze az ajánlásokat, és azonos jogokkal, esélyekkel indul a választásokon. Kijelentette, minden vitán hajlandó részt venni, amit Szombathely érdekében folytatnak.

A Pro Savaria kit is támogat?

Balázsy a mai sajtótájékoztatóján azt is mondta, hogy köszöni a Pro Savaria tagságának, hogy

nyílt levélben álltak ki Van egy kis feszkó a Pro Savaria Egyesületben 2019. September 25. 22:16 a jelölése mellett

. Lapunk megbízható helyről származó információi szerint azt a bizonyos levelet Van egy kis feszkó a Pro Savaria Egyesületben 2019. September 25. 22:16 többségében olyanok írták alá, akik már évek óta nem aktív tagjai az egyesületnek, nem vettek részt sem a taggyűléseken, sem egyéb rendezvényeiken. És vannak olyanok is, akik már megbánták, hogy aláírták a levelet, és már a levél megírása után is volt, aki nem vállalta a nevét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019