Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ha kinyit a szombathelyi önkormányzati bérleményben működő üzlet, fizetnie kell a bérleti díjat

De a restart program részeként van lehetőség a kedvezmény fenntartására - írta a városháza.

"A mentesítés a veszélyhelyzet időtartamára vonatkozott, így a rendelkezésben a veszélyhelyzet időtartama alatt nem várható változás, azaz a veszélyhelyzet alatt zárva tartó üzletek bérlői továbbra is mentesülnek a bérleti díj fizetése alól.

Azon üzleteknél, amelyek a veszélyhelyzet alatt kinyitnak, az önkormányzat megvizsgálja a kedvezmény biztosításának lehetőségét a "Szombathely Restart" program részeként."

A fenti választ a szombathelyi városházától kaptuk. Mivel a kormány már május 4-től feloldotta az üzletek nyitva tartásáról szóló korlátozásokat, egyre több üzlet nyit ki a városban.

Tánczos Mihály

Viszont Nemény András polgármester még március 24-én bejelentette „Egyszer vége lesz ennek a rémálomnak” – indul a Szombathely Restart program 2020. March 24. 18:12 , hogy az önkormányzati tulajdonú, üzleti célú bérlemények bérleti díját elengedik a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Április elején viszont kiderült A szombathelyi önkormányzat elengedi az üzlethelyiségek bérleti díját, de a Szova eddig másként gondolta 2020. April 07. 11:01 , hogy az üzleti célú bérlemények jó részlét a SZOVA kezeli, és a cég továbbra is kéri a bérleti díjakat. Ezt végül a polgármester oldotta meg, utasította a SZOVA-t, hogy a járvány miatt bezárt üzletektől április 1-jétől ne szedjék be a bérleti díjat.

Azt is megtudtuk, hogy önkormányzati bérleménynél maximum 39-et, a SZOVA által kezelt üzletek közül 19-et érint az ingyenesség.

Május 4-től egyre több üzlet nyitott és nyit ki, a városháza válasza szerint azoknak, akik nyitva vannak, újra ketyeg a bérleti díjuk. Azt is írják, hogy a restart program részeként az önkormányzat megvizsgálja a kedvezmény biztosításának lehetőségeit.

A restart programról itt írtunk Három pilléren álló programmal segíti a gazdaság újraindulását a szombathelyi önkormányzat 2020. April 24. 12:34 , a városháza nem írt részleteket arról, mit kell tenniük a vállalkozásoknak, hogy az önkormányzat megvizsgálja a bérleti díj fizetési kötelezettséget.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra