Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

50 százalék kedvezményt kapnak az újranyitó szombathelyi üzletek az önkormányzati bérleti díjból

Szerda délután hozott új rendeletet Nemény András polgármester.

Ha kinyit a szombathelyi önkormányzati bérleményben működő üzlet, fizetnie kell a bérleti díjat - írtuk ma reggel megjelent cikkünkben Ha kinyit a szombathelyi önkormányzati bérleményben működő üzlet, fizetnie kell a bérleti díjat 2020. May 14. 08:10 .

A polgármester még március 24-én jelentette be „Egyszer vége lesz ennek a rémálomnak” – indul a Szombathely Restart program 2020. March 24. 18:12 , hogy az önkormányzati tulajdonú, üzleti célú bérlemények bérleti díját elengedik a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Sok üzlet be is zárt, voltak, amelyek csökkentett nyitva tartással működtek. Gyakorlatilag minden üzlet belefért az előbbi két kategóriába az élelmiszerüzleteken, drogériákon, gyógyszertárakon kívül, ugyanis kormány, illetve önkormányzati rendelet írta elő a csökkentett nyitva tartást.

Sorra nyitnak újra az üzletek
Mészáros D. Zsolt

Mivel május 4., a kijárási tilalom megszűnése után egyre több, korábban bezárt üzlet nyitott újra, megkérdeztük a szombathelyi önkormányzatot, továbbra is ingyenes marad-e a bérlés az önkormányzati és SZOVA bérleményben működő üzletek számára. Azt a választ kaptuk Ha kinyit a szombathelyi önkormányzati bérleményben működő üzlet, fizetnie kell a bérleti díjat 2020. May 14. 08:10 , hogy csak a továbbra is zárva tartó üzleteknek nem kell bérleti díjat fizetniük, a többieknél a Restart Programon Három pilléren álló programmal segíti a gazdaság újraindulását a szombathelyi önkormányzat 2020. April 24. 12:34 belül megpróbálnak kedvezményt nyújtani.

Nos a próbálkozás sikeresnek bizonyult, szerda délután ugyanis Nemény András polgármester határozatot hozott a kedvezményről.

A határozat lényege, hogy

 • A továbbra is zárva tartó üzletek mentesülnek a bérleti díj fizetése alól, amíg zárva vannak
 • A veszélyhelyzet kihirdetése után csökkentett nyitva tartással működő, illetve újranyitott üzletek a korlátozott nyitva tartás első napjától 50 százalék kedvezményt kapnak a bérleti díjból. Ezekben az üzletekben kötelező a maszk viselése és biztosítani kell a kézfertőtlenítés lehetőségét.
 • Minden olyan üzlet, amelyik kénytelen volt bezárni a veszélyhelyzet kihirdetése után, de május 4. után újra kinyitottak, szintén 50 százalékos bérleti díj kedvezményt kapnak. Ezekben az üzletekben is kötelező a maszk viselése és biztosítani kell a kézfertőtlenítés lehetőségét.
 • Azok az üzletek, amelyek a veszélyhelyzet alatt is folyamatosan nyitva voltak, és a nyitva tartási idejüket sem kellett korlátozniuk, nem kapnak kedvezményt a bérleti díjból.

  Mi tesszük hozzá még egyszer, hogy a fenti rendelkezések csak az önkormányzati és SZOVA- bérleményekben érvényesek.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra