Miközben tombol a Borkai-féle pornóbotrány, a győri Jobbik lazán felrúgta az ellenzéki összefogást

Az összefogást "moslékszövetségnek" nevezik, pedig korábban aláírták a megállapodást.

Miközben nemcsak Győr, hanem az egész ország Borkai Zsolt, győri polgármester szex- és korrupcióbotrányán A didi hófehér, a didi kőkemény - Megannyi izgalmas kérdés a Borkai-szexvideó kapcsán 2019. October 08. 07:41 pörög, a győri Jobbik lazán felrúgta az ellenzéki összefogást.

A párt győri elnöke, Fodor Roland a Facebookon jelentette be, hogy a négy jobbikos egyéni képviselőjelöltjük visszalép. Azt is írja, hogy

az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is

. És megjegyzi, hogy ennek a lépésnek

nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz

!

Fodor gyakorlatilag azt is kijelenti, hogy eddig azért vettek részt az ellenzéki összefogásban, mert át akarták verni az abban résztvevőket. Azzal indokolta eddigi részvételüket, hogy így

a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben. Ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemennünk - minden jóérzésű polgár döbbenetére - ebbe a proletár rémálomba.

Győrben a négy jobbikos képviselőjelölt az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP támogatásával gyűjtötte össze az ajánlásokat és így is regisztrálták őket. Ebben a négy választókerületben így az ellenzéki összefogásnak nem lesznek jelöltjei. Győrben 16 választókerület van, így azok negyedében már biztos a Fidesz győzelme.

A Jobbik felfüggesztette a győri alapszervezetet

Egy óra sem telt el, és a Jobbik közleményben határolódott el a visszalépőktől.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy 4 tagja visszalépett a közös ellenzéki képviselőjelöltségtől Győrben. Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került és etikai eljárás indult velük szemben.

A többi megállapodáshoz a Jobbik továbbra is tartja magát, és Győrben is arra kérik szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák, írja a párt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019