Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megvásárolja a volt Brenner-villát a szombathelyi önkormányzat

Jelezték elővásárlási szándékukat a felszámolónak és a földhivatalnak.

"Az augusztusi rendkívüli közgyűlés óta nem történt változás az egykori Brenner-villa megvásárlási szándékával kapcsolatban, Szombathely MJV Önkormányzata a felszámolónak és a földhivatalnak is megküldte az elővásárlási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozatot."

A fenti választ a szombathelyi városházáról kaptuk, amikor arról érdeklődtünk, mi a helyzet a volt Brenner-villa megvásárlásával.

Mészáros D. Zsolt

A rövid ideig kaszinóként is szolgáló villát júliusban hirdette meg értékesítésre egy felszámoló cég. Kiderült, hogy az ingatlan tulajdonosa, a Service Immobilien Vagyonkezelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolás alatt van, és a felszámoló eladásra hirdette meg a kft. vagyontárgyait, köztük a Brenner-villát. Az árverést aztán a GM Elektro-Mechanika Kft. nyerte meg Az önkormányzaté lehet az egykor kaszinóként is működött, kétszer leégett szombathelyi Brenner-villa July 24. 12:08 28 millió forintos ajánlatával.

A szombathelyi önkormányzatnak viszont elővásárlási joga van az ingatlanra, a SZOVA értékbecslője nettó 32,8 millió forintban, azaz a jelentkező vevő által kínált árnál magasabban határozta meg az épület értékét.

Mészáros D. Zsolt

Mivel az elővásárlási jog alapján az önkormányzat a vevő által kínált áron, azaz nettó 28 millióért megvásárolhatja a villát, az augusztus 2-i rendkívüli közgyűlésen Megveszi a város a volt Brenner-villát, viszi a Falco-gyár a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet August 02. 15:03 a képviselők megszavazták, hogy az önkormányzat éljen az elővásárlási jogával.

A Brenner-villa

Az egykori Brenner-villa Szombathely régen és ma: a Brenner-villa 2014. January 25. 06:51 a Gayer-park és a Brenner-park (ismertebb nevén KRESZ-park) között áll, nem messze a Gyöngyös-pataktól. Egy időben kaszinó is működött benne, ami 1999-ben bezárt, azóta semmiféle felújítás, hasznosítás nem történt benne.

Mészáros D. Zsolt

Öt éve leégett az épület Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 , később kiderült, unatkozó fiatalok gyújtottak tüzet Vádat emeltek a szombathelyi kaszinót felgyújtók ellen 2017. November 07. 08:59 a tetőtérben.

Tavalyelőtt márciusban újabb tűz volt Megint tűz volt az egykori szombathelyi kaszinó egyszer már leégett épületében 2019. March 24. 18:41 az egykori villában, ezt azonban gyorsan eloltották a tűzoltók. 2019 májusában az a hír röppent fel Kompromittáló anyagokat rejt a leégett szombathelyi kaszinó trezorja? 2019. May 31. 15:40 , hogy az épület trezorja kompromittáló dokumentumokat rejthet a 90-es évek szombathelyi politikusairól, de ebből az ügyből nem lett semmi. Tavaly februárban aztán valaki bedeszkázta Videó: Bedeszkázták a kiégett Casino Szombathely ajtajait, ablakait 2020. February 16. 11:26 az ajtókat és az ablakokat.

Mészáros D. Zsolt

A villa most az önkormányzaté lesz, hiszen jogszerűen akarja a város megvásárolni a jelentkező vevő előtt. Előfordulhat azért, hogy némi jogi vita kialakul a Brenner-villa körül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra