Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bűnmegelőzési vetélkedő középiskolásoknak

FELKÉSZÜLTEN – BIZTONSÁGBAN!

Bűnmegelőzési vetélkedő

Szombathely Megyei Jogú Város Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottsága, a Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata és a Városi Diákönkormányzat támogatásával kétfordulós vetélkedőt hirdet szombathelyi középiskolák tanulói részére.

A vetélkedő 1. fordulójában 6 fős csapatoknak a bűnmegelőzés jegyében kell készíteniük videofilmet (max 10. perc), vagy

pps

formátumú prezentációt, vagy fotókkal illusztrált

doc

formátumú esszét (az alábbi témakörökből szabadon választva)

Az ajánlott, feldolgozható témakörök:
- discobaleset,
- kábítószeres karrier!?,
- közlekedés - Ha nincs ki mind a négy kereked… - Biztonságos a közlekedés gyalog, biciklin, görkorin, gördeszkán, rolleren?
- tűzvédelem - Ha nem csak a hangulat forrósodik fel… - Gyertya, füstölő, cigi, spangli és barátai.
- vagyonvédelem - Kár érte? A rongálástól, falfirkáktól az eltűnt telefonokig és biciklikig.

Az elkészített anyag saját vagy barátokkal, ismerősökkel vagy médiákban látott megtörtént eseményt dolgozzon fel azzal a szándékkal, hogy a korosztály más tagjainak tanulságul szolgálhasson.

A pályaműveket 2008. november 10-én 16.00-óráig kell eljuttatni digitális formában adathordozón borítékban mellékelve a csapat adatlapját a következő címre:

MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata
9700 Szombathely, Ady tér 5.
Telefon: 324-516, 30/5050-860

A borítékra kérjük felírni a vetélkedő mottóját:
FELKÉSZÜLTEN – BIZTONSÁGBAN!

Eredményhirdetés: 2008. november 20-án (csütörtökön), amelyről a csapatok írásban hivatalosan az iskola igazgatóján keresztül, valamint az általuk megadott e-mail címen értesülnek.

A második fordulóra a bírálók által választott 10 legjobb pályamű készítői kapnak meghívást. Ennek időpontja: 2008. december 18. 9.00-16.00-ig, helye az Oladi Általános Művelődési Központ Savaria Ifjúsági Centrum. Itt a 6 fős csapatok elméleti és gyakorlati versenyen mérhetik össze bűnmegelőzési ismereteiket.

A vetélkedő meghívottjait egy közzétett honlap- és szakirodalom jegyzék, 1. forduló témaköreihez segítő szakemberek elérhetősége, valamint a vetélkedő összeállítói által szervezett nyilvános előadássorozat segíti az eredményes felkészülésben.

A felhívás és az előbb említett információk (honlap és szakirodalom jegyzék, 1. forduló témaköreihez segítő szakemberek elérhetősége, az előadás sorozat időpontjai és helyszíne) a városi honlapon megtekinthetők .

A 2. fordulóban résztvevő minden csapatot jutalmazzuk. A vetélkedő első 3 helyezett csapata külön jutalomban részesül!

Szombathely, 2008. október 3.

Boór Sándor
vezető-főtanácsos
a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság titkára

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Diákoldal

Tovább az oldalra