Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elindult a nemzeti konzultáció és a járvány harmadik hulláma is

Ilyen volt a tél utolsó előtti hete nálunk.

Bő egy hét múlva már naptári tavasz lesz, így a télből kifelé menve sem túl biztató a helyzet, mert szakértők szerint elindult az országban a járvány harmadik hulláma. Kormányunk szokásához híven tanácstalan, és minket kérdez, mit tegyen. Ezt nevezi nemzeti konzultációnak, mi pedig önöket kérdeztük, mi a véleményük a nemzeti konzultációról.

Nálunk nemcsak szavazhat, de véleményt is mondhat a legújabb nemzeti konzultációról - írtuk Nálunk nemcsak szavazhat, de véleményt is mondhat a legújabb nemzeti konzultációról February 18. 15:06 , és a lehetőség még mindig adott.

Nemzeti konzultáció
Mészáros D. Zsolt

Hogy tisztábban lásson, megoldódott a vaksötét hajnalok és alkonyok problémája Szombathelyen. Az úgynevezett alkonykapcsolókkal Megoldódott a vaksötét hajnalok és alkonyok problémája Szombathelyen? February 17. 18:25 már egész biztosan nem lesznek olyan időszakok, amikor sötétségbe borulnak Szombathely utcái. Az alkonykapcsoló lényege röviden annyi, hogy figyeli a valós fényviszonyokat, és ettől függően tudja fél órával korábban felkapcsolni, vagy ugyanennyivel később lekapcsolni a fényeket.

Alkonykapcsoló sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Az alkonykapcsoló elromolhat, a mosógép viszont el is romlik „100 ezer lenne a mosógép javítása, kezicsókolom” - Na, itt csúszik el a környzetvédelem! February 17. 11:36 . Egy mosógépjavítás rutinfeladatnak tűnik, de mégis macera: telefon a szerelőnek, aztán várni rá, közben találgatni, mennyibe fog fájni. Szóval készültünk némi kényelmetlenségre, de ami jött, az felülmúlt minden várakozást.

Mosógép
Pixabay.com

Tudta-e, hogy megsérülhetnek a kukások, ha teletömött konténert kell üríteniük? Többek között ezért sem viszik el a konténerek tetejére pakolt plusz zsákokat Szombathelyen. Megtaláltuk a megoldás A SZOVA szerint megsérülhetnek a kukások, ha teletömött konténert kell üríteniük February 17. 15:39 t az összetett ügyre, úgyhogy megosztottuk olvasónkkal is, hogy világosabb legyen a kukaügy.

szombathelyi szemét helyzet
Mészáros D. Zsolt

A héten derült ki, hogy van baj, nem is kicsi: penészedik Penészedik a felújított szombathelyi vásárcsarnok fala, az alpolgármester nem örül February 18. 10:51 a felújított szombathelyi vásárcsarnok fala, az alpolgármester nem örül - ezt írtuk, de mi sem örülünk, önök sem, senki nem örül egyáltalán. Nem ilyenek álmodták, de a műszaki tartalom csökkentése a gyakorlatban azt jelentette, hogy kikerült a tervekből számos olyan elem, ami megakadályozhatta volna a penészesedést. Ilyen a hatékony szigetelés, vagy a jó szellőztethetőség.

Piaci sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Ennél is nagyobb baj, hogy a kormány kifosztotta a várost, ezért Nemény András levélben kéri Nemény András levélben kéri a szombathelyi cégvezetőket, hogy fizessék a 2%-os helyi adót February 18. 19:13 a szombathelyi cégvezetőket, hogy fizessék a 2%-os helyi adót, mert így tudnak hozzájárulni a gyermekétkeztetéshez, a szociális és egészségügyi ellátáshoz.

Virágzó Szombathely
Mészáros D. Zsolt

Van más gyöngyszemünk is, például, hogy posztapokaliptikus Posztapokaliptikus állapotok az egykor szebb napokat megélt szombathelyi Szabadidőközpontban February 20. 07:07 állapotok az egykor szebb napokat megélt szombathelyi Szabadidőközpontban, de a város még nem tett le arról, hogy egyszer majd lovasközpont lesz itt. Csak néhány milliárd hiányzik.

Egykori szabadidőközpont épülete
Mészáros D. Zsolt

Zárjuk valami jóval? Zárjuk. Már ébredeznek a tavaszi virágok Már ébredeznek a tavaszi virágok, de a virágözön még várat magára February 20. 13:24 , talán csak napok kérdése, míg berobban az igazi tavaszi virágözön, de a jó idő első hírnökei már szirmaikat bontogatják.

Illatos hunyor
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra