Előválasztástól az '56-os megemlékezésekig: sűrű hetünk volt

Közben meséltünk óriáskerékről, közlekedésről, kukásokról is, mert az élet zajlik.

Tulajdonképpen hétfőn ébredtünk a sokáig elhúzódó előválasztás végeredményére, amelyen eldőlt, hogy Márki-Zay Péter lesz tavasszal Orbán Viktor kihívója. Így hát azon melegében bemutattuk Ő lesz Orbán Viktor kihívója tavasszal – De ki is az a Márki-Zay Péter? 2021. October 18. 07:30 őt olvasóinknak.

Megtudhatták, hogy a tengerentúlról érkezett haza a hétgyermekes családapa, pár hónap alatt felforgatta a magyar belpolitikát. Sokan értetlenül figyelik, hiszen jobboldalinak, konzervatívnak, vallásos embernek vallja magát, nagy családjával ő lehetne a Fidesz kirakatembere. És mégsem.

Márki-Zay Péter
Mészáros D. Zsolt

Ahogyan kiderült, ki a kihívó, a Fidesz egyből igyekezett fogást találni Karácsonyt sikerült megállítania a Fidesznek, most jön Márki-Zay 2021. October 18. 18:51 rajta, illetve azóta is keresi azt: „Hát eldőlt: Márki-Zay Péter lesz az, akinek a hátán Gyurcsány Ferenc visszatérne a hatalomba. A megjelent nyilatkozataik egyértelművé teszik, hogy közös kormányzásra áhítoznak, ami persze nem is csoda..." - olvashattuk egyből, és olvashatjuk még most is.

Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay
Facebook/Kocsis Máté

Mindez azonban az ellenzéket kevéssé zavarja, gőzerővel készülnek Közös listája lesz az ellenzéknek, készül a kormányprogram 2021. October 21. 09:34 a kormányváltásra. A héten kiderült, Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül el az ellenzék kormányprogramja, amelyhez a Közös Alap programot használják fel, és arról is megállapodtak, hogy egy közös listát állítanak 2022. tavaszán az országgyűlési választásokra.

Márki-Zay Péter utcafórum Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Viszont nem csak választásokból áll az élet. Sokakat tehet boldoggá vagy boldogtalanná, de tény: új tulajdonosa Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt 2021. October 22. 15:47 lesz a Haladás futballcsapatnak, így egyben a szombathelyi önkormányzat elveszítheti beleszólási jogát a futballklub működésébe, Homlok Zsolt a kapuk előtt, vagy ante portas, ha úgy jobban tetszik.

Haladás-DEAC NB2 2021
Mészáros D. Zsolt

Ami viszont ennél is fantasztikusabb, idén is lesz óriáskerék Emberek! Idén is lesz óriáskerék Szombathelyen 2021. October 20. 11:07 Szombathelyen. „Igen. Ugyanaz az óriáskerék megy vissza” – válaszolta lapunk kérdésére az óriáskereket működtető Horváth Luna Park Kft. ügyvezetője, Horváth Mihályné, aki bár sok részletet még nem tudott elárulni, de annyit biztosra mondott, hogy ugyanott fog állni, mint két éve és rövidesen hozzá is látnak az építéshez.

Óriáskerék sajtókőr
Mészáros D. Zsolt

Az emberek viszont szemetelnek. Nemcsak az óriáskeréknél, hanem szerte a városban, és mindig. Így a kukások „Nem olyan nagy szám, de sajnos nekünk ezt kell csinálni” – Bepattantunk a szombathelyi kukások mellé 2021. October 21. 07:00 fontos részei életünknek, és mi bepattantunk melléjük, elkísértük őket egy darabig, közben beszélgettünk és megnéztük, hogyan dolgoznak. Gyerekek lettünk újra, mert amióta világ a világ, a gyerekek csillogó szemekkel nézik a nagy narancssárga autót, ami ráérősen rója az utakat és amiről folyamatosan fel és lepattannak a szorgos, szintén narancssárga ruhás dolgozók.

Kukás videó címlapkép 1
Kiss Tamás

Újra lehet piacozni Négy pap áldotta meg a felújított szombathelyi piacot 2021. October 22. 12:56 rogyásig. Bár már két héttel ezelőtt bevehették az árusok és a vásárlók a szombathelyi piacot, most sort kerítettek az ünnepélyes megnyitóra is, melyen ott volt szinte mindenki, aki számít. Sőt, egyenesen négy pap áldotta meg a felújított szombathelyi piacot. És még valami jó: abejárat melletti falon ugyanis elkezdtek felfesteni egy fát, melyen a múlt és a jelen piaci arcai kapnak helyet, hogy példaképként szolgálhassanak a jövő generációjának.

Piac avató
Mészáros D. Zsolt

A végén közlekedjünk kicsit. Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen 2021. October 22. 10:52 is megváltoznak Szombathelyen, a változástól a városvezetés – és valószínűleg az utazóközönség java is - azt várja, hogy javul majd a szolgáltatás minősége. Az utasok számára még talán ennél is fontosabb, hogy január 1-től teljesen új menetrend lép érvénybe Szombathelyen, amely egyben a járatok átszervezését is jelenti.

Új Blaguss buszok Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Így jutottunk el szombatig, azokon belül az '56-os ünnepekig, de arra még úgyis emlékeznek. Ha meg nem, még láthatóak a tudósítások lapunk teteje felé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely