Tövig taposták – évadnyitó roncsderbi Szombathelyen

Városunknak adatott meg, hogy pünkösd hétfőjén megnyissa az Országos Roncsderbi Bajnokságot. És ismét látogatószám-rekorddal, mint szinte minden évben: a szabadidő-központba ezen a nyarat idéző napon háromezer fizető néző látogatott ki. Nézze meg vaskos képgalériánkat, valamint videónkat a rendezvényről!

Simán megvolt az húsz éve is, hogy faterom felnyalábolt, és először kicipelt a szabadidő-központos roncsderbire. A trend azóta sem hagyott alább, azzal a különbséggel, hogy a mindenféle „racing” feliratú sapkás apukák ma már kamerás mobillal fotózzák megszeppent kölküket a járgányok előtt, amikhez azok csak félve mernek közel menni. Aztán jönnek persze még a lelkendező kamaszok meg a tuningverdák sofőrjei a csajaikkal. Egy háromfős társaság lazamód egész láda sört visz a hóna alatt, „ennek gyorsan el kell fogynia” megállapítással.

Roncsderbi
...hölgy tulajdonostól, megkímélt állapotban...
Phreek

Való igaz, hiszen alig múlt délután egy óra, az edzések nemrég értek véget, a nap viszont úgy döntött, hogy még a nyár totális beköszönte előtt leteszteli mindenható erejét. A lajtoskocsi ennek függvényében szinte minden futam után megy egy kört, hogy – elkerülendő a porfelleget – vízzel locsolja fel a pályát. Amit egyébként nagyszerűen helyreraktak a szervező Auto-Crash Szombathely SE önkéntesei: az utolsó, legnagyobb íves kanyarba volt olyan, aki százötvennel tudott beleröpülni.

Roncsderbi
WU
Phreek

S ha már a számoknál tartunk, mondjuk el, hogy öt kört ment mindenki, 97 nevező volt, köztük négy épített kategóriás „szöcske”. És összesen 3000 fizető néző volt kíváncsi a horpadásokra fittyet hányó, ordas motorhangot produkáló gépekre, amik Marcalitól Rumon át Ausztriáig több helyről érkeztek.

Nem támogatott video formátum
Video: Videó: Roncsderbi

A verseny különdíjasa egy hirtelen érkező forgószél, ami pár percre kisebb riadalmat idézett elő a domboldalon ücsörgő közönség soraiban. A legnagyobb tapsot pedig az alig 12 éves Mórocz Patrícia kapta, aki ifjúsági kategóriában egy elveszett jobb hátsó kerék nélkül is kőkeményen tartotta magát Trabijával az utolsó pillanatig.

Képeinken további remek pillanatokat láthat, ne habozzon klikkelni!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű