Ez például jó városmarketing: Szombathely továbbra is a pofás körforgalmak városa

Az utóbbi időben több körforgalom is épült a városban, és mind fotogén. Meg is tudjuk mutatni őket.

Az újságíró – hacsak nem propagandista - már csak olyan, hogy rááll a szeme a hibákra és a bajokra. Mert valahol ez is a dolga.

De néha még így is belefut olyan ügyekbe, amikor elismerően csettint.

Itt vannak például a szombathelyi körforgalmak, amelyekről érintőlegesen írtunk már Egynyáriak helyett szárazságtűrő évelők – Több ezer új virágot ültetnek ki Szombathelyen 2023. August 02. 19:10 a klímaváltozás okozta virágcserék miatt, és most visszatérünk az ügyre.

Mégpedig arra, hogy

Szombathely a pofás körforgalmak városa.

Mindez onnan jutott ismét eszembe, hogy a napokban elfutottam a kórház melletti új körforgalom mellett, ami nemcsak elkészült Péntek délután megnyitják az új körforgalmat az autók előtt Szombathelyen 2023. August 04. 13:40 , de időközben rendezték a környezetét is. Megépült a járda, aminek - egészen fantasztikusan - még szegélye is van, telepítettek növényeket, és úgy általában, olyan lett az utcakép, amilyennek lennie kell egy európai városban 2023-ban.

új és felújított körforgalmak Szombathelyen
Még járda- és bicikliútszegély is van, egészen fantasztikus
Mészáros D. Zsolt

És a jó hír az, hogy nemcsak a kórház melletti új körforgalom sikerült igényesre, hanem a másik két társa is.

új és felújított körforgalmak Szombathelyen
Jégpince utca
Mészáros D. Zsolt

Merthogy körforgalom épült Mindenki nyugodjon meg: hamarosan tényleg megváltoznak az egyik szombathelyi körforgalom szabályai 2023. November 01. 07:19 a Jégpince utca és a Bartók Béla körút, illetve a Jáki út és a Szent Quirinus utcák kereszteződésénél Január végére készülhet el a Szent Quirinus utca Szombathelyen 2023. January 20. 06:36 is.

új és felújított körforgalmak Szombathelyen
Szent Quirinus utca
Mészáros D. Zsolt

Valamivel korábban építették a Brenner Tóbiás körút körforgalmát Újra látni munkásokat a régóta húzódó Nárai-Brenner körforgalom építésénél 2021. January 28. 11:25 , és bizony az is beleillik a sorba.

új és felújított körforgalmak Szombathelyen
A Brenner körúton 2021-ben ezt hozták össze
Mészáros D. Zsolt

És ha már dicsérő cikket írunk, „egy kosszal” megemlítjük, hogy két leharcolt körforgalmat is felújítottak az utóbbi időben.

Egyik a Savaria Plaza előtt, a másikat a Szent Gellért és a Hunyadi utcák kereszteződésében.

új és felújított körforgalmak Szombathelyen
A felújított körforgalom a pláza előtt
Mészáros D. Zsolt

Hogy mennyire jól működnek ezek a körforgalmak, az egy másik kérdés, mint ahogy a város közlekedése is.

A városvezetés egyébként a közelmúltban jelentette be Egy újabb körforgalom és út felújítását jelentette be a szombathelyi városvezetés 2023. August 29. 10:54 , hogy jövőre megújul a Neumann-iskola előtti körforgalom is.

új és felújított körforgalmak Szombathelyen
A Szent Gellért utca - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech