Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal a Bartók terem padlóján hevertek a félbevágott testek

Puskás Tivadar polgármester újjáélesztős road show-jának következő kiszemeltjei a szimfonikusok voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely, a segítés városa - vette fejébe ugye nemrég a polgármester, és ennek szellemében szinte futótűzként kergeti végig a műanyag bábukat a különféle testületeken, hogy azon gyorsan megtanulják az újjáélesztés lényegi elemeit. Talán mindenki emlékszik még beszámolónkra , amikor a szombathelyi képviselők a közgyűlés szünetéből is hajlandóan voltak lecsípni 30 percet a nemes ügy érdekében, de már egy Fő téri rekordkísérletben is részt vett az egy kupacban egyébként eléggé ijesztőnek ható, mozdulatlan, LEGO-frizurás bábhadsereg. Nem volt ez másként ma délután a Bartók-teremben sem, persze ismét az ötletgazda, Puskás Tivadar felvezetőjével.

Újraélesztési gyakorlat a Savaria Szimfonikus Zenekarnál↑
Bonyhádi Zoltán
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A "reanimációs gyakorlat" részeként levetítették a bemutató filmeket, majd Köcse Tamás és Márovics Pál vezető mentőtisztek irányításával tanították meg a zenekar tagjainak a művelet lépéseit - akik, hogy stílusos legyen az egész, egy olyan komolyzenei műre pumpálták ezután a mellkasokat, amit a mentősök választottak ütem szerint. Mérei Tamás szellemesen megjegyezte, hogy ez ráadásul véletlenül egy jubileumi témájú darab lett, a Savaria Szimfonikus Zenekar meg idén üli ötvenedik évfordulóját.

Szürreális volt látni, hogy a korábban vonókat leheletfinoman tartó, kottákra koncentráló előadóművészek egy elképzelt életért harcoltak, térdre rogyva ott, ahol alapállásban elegánsan ülni szoktak inkább - de a feladatot tisztességesen abszolválták egyébként. De inkább klikkeljen, és nézze meg fotóinkon!

Újraélesztési gyakorlat a Savaria Szimfonikus Zenekarnál
Bonyhádi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Bábukon gyakoroltak a szombathelyi képviselők

Szájból-szájba lélegezni tanultak a városatyák szerda délután.

Puskás Tivadar a szombathelyi Fő téren élesztett újra

A polgármester hónapok óta tartó kampánysorozatának legnagyobb eseményét láttuk, rekordkísérlettel egybekötve.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés