Festői tavasz a dozmati víztározónál – Virágok, szitakötők és hiányzó járda

A rossz nyelvek szerint az Illés Akadémia miatt épült meg a gát, de már majdnem mindegy is.

Lapunk kiemelt figyelemmel kísérte a dozmati víztározó építését Három év és kétmilliárd forint választ el minket a dozmati víztározótól 2016. September 28. 07:47 és átadását, Kellett, vagy nem kellett? – Átadták a kétmilliárdos dozmati víztározót 2019. October 08. 15:26 sőt azt is, ami utána jött.

dozmati víztározó
Egyre több gázlómadarat is látni.
Mészáros D. Zsolt

A rossz nyelvek szerint a víztározó építésének mozgatórugóját a legfelsőbb szinten, az Illés Akadémia kibővítése Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 körül kell keresni, de most már valójában mindegy is, merthogy a vízügyi szakemberek szerint is szükséges volt a gát megépítése.

dozmati víztározó
A természet birtokba vette.
Mészáros D. Zsolt

Az sem mellékes, hogy a létesítménnyel egy új kirándulóhely is született, Visszatért a víz a dozmati víztározóba, ami már majdnem úgy néz ki, mint egy tó 2020. July 30. 07:26 ugyanis egyre többen vannak, akik felfedezik maguknak az új mesterséges tavat, hogy sétáljanak egyet a parton, tegyenek egy kört körülötte vagy csak nézzék a vizet a gátról.

dozmati víztározó
Pitypang ösvény.
Mészáros D. Zsolt

Közben a környezet lassan változik, a természet egyre jobban „belakja” a vízpartot, virágokkal, vízszerető növényekkel, szitakötőkkel.

dozmati víztározó
Kék légivadász pihen a nádasban.
Mészáros D. Zsolt

Még korábban írtuk A nagy esők után megtelt vízzel a dozmati víztározó 2020. October 26. 12:49 és most is tartjuk: nem ártana némi infrastrukturális fejlesztés, mosdók, padok, rendes járda a tó körül.

dozmati víztározó
Ilyen környezet veszi körül.
Mészáros D. Zsolt

El tudjuk képzelni, az osztrákok mit kihoznának ki a helyből, ha néhány kilométerrel odébb lenne.

dozmati víztározó
Mészáros D. Zsolt
dozmati víztározó
A gát kifolyó részén kristálytiszta víz és színkavalkád.
Mészáros D. Zsolt

No de ne legyünk telhetetlenek, gyönyörködjük a festői képekben, amelyeket fotósunk készített a minap a víztározónál.

dozmati víztározó
A kutyusoknak is tetszik. A képekre kattintva tekintse meg teljes galériánkat!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek