"Ha még egyszer ráütsz erre a szarra, eltöröm a kezed, s beviszlek"

Draskovits Norbert zenészként ugyancsak belefutott vasárnap hajnalban a rendőrökbe, s maga is meglepődött a viselkedésükön. Leírta a történetet.

Mint lapunknak elmondta, rendkívül furcsának találja a rendőrség idei fellépését. Szerződés alapján végezte a munkáját a Karnevál ideje alatt az utcán, mégis belefutott a rendőri agresszióba. Mint mondta, a zenészek már évek óta így zenélnek a Savaria Karneválon, végzik a "munkájukat", ami abból áll, hogy "addig kell szórakoztatni a vendégsereget, amíg erre igény van". Mindez részleteiben kibomlik az általa a Facebookon közzétett bejegyzésből , melyet változtatás nélkül, az engedélyével mi is közzéteszünk:

Barátaim! A tizen sokadik karneválon olyan inzultus ért amivel még soha nem találkoztam.. Soha nem vertem nagydobra hogy mit csinálok, mindenki tudja aki ismer! De most pár sarkallatos pontot úgy érzem meg kell oszak mindenkivel, az objektív szemlélet miatt!

1:

Draskovits Norbert
Draskovits Norbert

Alapvetően a szombathelyi könnyűzenei világban mozgok. Dobolok, a mai napig próbálom a kultúra minden formályát támogatni s ezt a művészetemmel megosztani s hírdetni is! Próbálok a politikátol teljesen elzárkózni, én zenész vagyok s nem kell semmi olyan ami bemocskolná ezt!

2008 óta tiszteletbeli tagja vagyok a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesületnek, ahol is a magyarság honfoglalás kori életét mutatjuk be, s éljük minden napunkban! Ez POLITIKÁTOL TELJESEN MENTES világ, itt nincs jobb se bal, se fasiszta, se gárdista itt MAGYAR EMBEREK VANNAK!

Az egyesülettel nagyon sok olyan rendezvényen vettem részt ami hatalmas megtiszteltetéssel jár, s nem mindenki vehet részt ezen! Pl: Mattsee , a MAGYAR SZENT KORONA Sárvári látogatása csak pár sarkallatos pont a munkásságunkból. A Magyar Koronaőrséggel együtt eltöltött napok, részt vehettem Szent Koronánk őrzésében, Woth Imrével, s a koronaőrség tagjaival együtt töltött ebédek, reggelik, Hende Csaba honvédelmi miniszterünkel csatlakozva, koszorúzások, megemlékezések számomra hatalmas megtiszteltetéssel és felelősséggel járó dolgok! Egyesületünk ezt képviseli, s nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy ez megtiszteltetés, és hatalmas felelősség is egyben mindenféle POLITIKA ÉS RADIKALITÁS KIZÁRÁSÁVAL!

2:

Hagyomány szerint részt vettünk a Savaria Történelmi Fesztiválon ismént!

Sok legenda kering, mi is történt valójában?

Objektív:

Szombat este az egyesülettel részt vettünk a Free Cafe rendezvényén, ahol is beteg gyermekeknek gyűjtöttünk adományokat, ott tartottunk előadást a hastáncosokkal egybekötve, közös produkcióban.

Miután vége lett az előadásunknak elindultunk a tőlünk megszokott módon a következő állomás felé, ami a Fő tér és a "Borok utcája" Ez úgy néz ki, hogy a csoport kettes oszlopban rendezetten elől én mint sámán vonulunk keresztük-kasul az utcákon, mert a szerződésnen leírt s aláírt feladat az hogy "Addig kell szórakoztatni a vendégsereget amíg erre igény van" Ezt tudtuk hagyományos módon eleget is tettünk neki.

A "Borok utcája" zsúfolásig tömve volt a "Sörkertel" együtt Mikor elhaladtunk a kollégák mellett, jó kedvűen játszottak a török dobon, Perka közismertebb nevén, még oda is köszöntem nekik, jelezve hogy visszatérek s ütök velük, egy Jam Sessiont.. Minden évben így zajlott, végeztük a munkánkat! Tovább haladva az utca közepén körben leültek Osztrák vendégek, kb 15-en énekeltek, csőrgőztek jól érezték magukat..

RENDBONTÁSNAK NYOMA SEM VOLT! Oda értünk az egyesületünkel a "Borok utcája" sarkához, ahol belebotlottam egy trombitás kolegába, akivel egy bő 5-7 perces Jam vette kezdetét. (Jam- Jam Session-örömzene, örömzenei koncert) Körénk gyűltek a fiatalok idősebbek szórakozók, élveztés a muzsikát. Láttam pár rendőrt, semmi gond teljesen természetes látvány, mindíg így volt nagyon jó volt a kapcsolat köztünk olajozottan együtt dolgozott mindenki, hűen az évekhez!

A tömeg kb 35-40 főre duzzadt, mikor is fordulni szerettem volna az egyesülettel, hogy megyünk visszafelé szórakoztatni az utcában összegyűlt publikumot.

3:

Ekkor a semmiből odarohan tít-tizenöt rendőr látom szólni akarnak valamit, azonnal megáltam.. Ordít az egyik azonnal hagyjam abba.. Odaáll elém egy jól megtermett rendőr s azt mondja : "Ha mégegyszer ráütsz erre a szarra, eltöröm a kezed s beviszlek"

Állok mint lókuksi a lagziba, azt hittem Kész átverés, poén! Magának is jó estét!-feleltem. "Megértetted vagy nyomatékosítsam, érted amit mondok vagy sem" Néz a szemembe és üvölt mint egy barom, mimikailag egyértelműen közölve hogy vagy segg részeg vagyok, vagy tele vagyok pumpálva fűvel vagy speeddel vagy valami hasonlóval.. Mélyen megalázott ezen húzásával a közönségem előtt, próbáltam kommunikálni vele de lehetetlen volt.. Az egyesület vezetőlye próbált kultúr ember módján beszélni vele, Válasz: Azt mondtam hagyjátok abba a zörömbölést és húzzatok" A legvégét nem hallottam konkrétan, valótlan dolgot pedig nem állítok! Visszaordítottam neki hogy nekem ez a munkám, ezért vagyok itt ez áll a szerződésembe! "Nekem meg ez a parancsom" Ok.. Pontosan tudom ki volt ő, a nevét is a rangját is, de bennem van annyi emberség hogy nem szégyenítem meg mindenki előtt, ahogy azt ő tette..

Szommer Ildikó ott állt már mellettem, s a Karnevál részéről még egy főszervező. Riadtan fordultam felé, kérdezvén Mi ez az egész? " Sz.I.: "Fogalmam nincs mi történik itt, nem tudom miért csinálják ezt" Riadtan, félve, káosz uralkodik már, huszasával jönnek a rohamrendőrök..

Polgálmester-kérdem?

"Otthon alszik"

Fantasztikus.. Visszavezettem a táborba a csapatomat, s mire visszaértem kb 10perc már csatatér volt az egész történet ami az előbb még jókedélyű mulatozás volt.

Mentálisan akkora sértés ért azálltal hogy verbálisan egy futballhuligánnak vagy egy visszaeső köcsögnek járó magatartást tanusított felém a rendőrúr, hogy ezt nehéz leírnom, és szeretnék választ arra, hogy ez miért volt pontosan! A közönségem előtt megszégyenített ezzel, ami már túl lő minden határon, én tisztelem őt, de ő is tiszteljen engem! Folyt köv!

A folytatás (08.27.):

Folyt. Köv. Savaria Karnevál 2013:

Nem eresztem túl hosszúra a lényeg a következő: Ahogy nézem a híradásokat némi helyesbítés szükségessé vált illetve egy új infó amit megosztanék Veletek is!

1:

Nagyon össze lett mosva a perkásokat ért inzultus a mi történetünkkel, pedig ez két különálló dolog, mert minket az ominózus inzultus a "Borok utcája" sarkán a körforgalomnál ért bő háromnegyed órával a dobosok feloszlatása előtt!

2:

Lehet hogy a szervezők részéről még nem tájékozódott Szommer Ildikó, mert előfordul hogy valóban a szervezők kérték a rendőrség segítségét, de az kb ezekben a pillanatokban történhetett, ezért valós az ő állítása!

3:

Az intézkedő rendőr közvetett ember által bocsánatot kért verbális túlkapásáért amit elismert, én magyar ember lévén és egyesületünk elfogadja a bocsánatkérést, s részünkről az ügy lezárva!

Közlemény (09.03):

Draskovits Norbert az alábbi közlemény megjelentetését kérte:

A 2013. 08. 26.-i publicisztikámban Szommer Ildikó neve tévesen jelent meg, mivel mára teljes bizonyosságot nyert hogy nem az ő szájából hangzottak el a mondatok, hanem egy másik személytől, aki titulusa és hasonlósága alapján vele keverve lett! Ezért ez úton is elnézését, bocsánatát kérjük - kérem - az ezen okból elszenvedett kellemetlenségekért!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Földön húzott lány és gumibotozás - Videó

Videó is készült a Szombathelyen karneválozó fiatalokra keményen lecsapó rendőrökről, és további részletek.

Cáfol és visszautasít a rendőrség

Visszautasítja a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a karneváli rendőri intézkedéssel kapcsolatos sajtóhíreket.

Bepiszkolták a karnevált - meg mindannyiunkat!

Beszéltünk azokkal, akiket elvittek a rendőrök a Savaria Karneválon. Éljenek át velük együtt egy rendőri rohamot!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény