Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem meglepő módon Gulyás Gergely szerint Szombathely csak akkor fejlődik, ha vezetői nem kritizálják a kormányt

Hende Csaba megint előhúzta a hazaárulózós kártyát a miniszter sajtótájékoztatóján.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtök délután megérkezett Szombathelyre Gulyás Gergely Skodával érkezett Szombathelyre, hogy mozgósítson a választások előtt 2019. October 10. 15:06 , hogy a Fidesz képviselőjelöltjeit buzdítsa. Mint akkor is írtuk, ez valószínűleg azt is jelenti, hogy Orbán Viktor nem jön már a választások előtt Szombathelyre. Gulyás sajtótájékoztatót is tartott, Balázsy Péter polgármesterjelölt és Hende Csaba országgyűlési képviselő társaságában.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Gulyás Gergely azzal kezdett, hogy Szombathely rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt kilenc évben, és a kormány azt szeretné, hogy ez a fejlődés folytatódjon. A miniszter szerint azonban erre csak akkor van esély, ha a városvezetés keresi az együttműködést a kormánnyal. Meg lettek nevezve a mumusok is.

Ha Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba jelöltje fogja a várost vezetni, akkor az elkövetkező két és fél évben a városvezetés együttműködés helyett politikai támadásokat intéz majd a kormány ellen

- mondta.

Gulyás szerint készen állnak a harcra, de úgy gondolja, hogy az a helyiek érdeke is, hogy a város fejlődését szolgáló együttműködés jöhessen létre. Megemlítette, hogy hosszú évekre nyúlik vissza a Vas megyével való baráti kapcsolata, mivel 2010-ben a Vas megyei listáról jutott be az Országgyűlésbe. (Innen is ered Gulyásnak Hendével való jó viszonya.) Mint mondta, reméli, hogy a elkövetkező öt évben a város folytatja a megkezdett utat, és a hétvégén sokan fejezik ki szavazatukkal, hogy egyetértenek Balázsy Péter terveivel.

Varga Mátyás (telefonos kép)

Balázsy Péter ezekről a tervekről röviden be is számolt. Elmondta, hogy az átmeneti szocialista többség alatt uralkodó békétlenség helyett békét szeretne teremteni, hogy az ellenzéki politikai párbeszédet jellemző valótlanságok helyett a valóságot akarja az emberek elé tárni. Balázsy fontosnak tartja, hogy a város a kormánnyal összhangban, uniós és kormányzati források segítségével folytassa azt az utat, amit Puskás Tivadar polgármestersége alatt már elkezdett.

Kijelentette, újra szeretné teremteni a város közlekedési rendszerét. Új alapokra helyezné a városi tömegközlekedést, és a városi elkerülő hiányzó szakaszait is meg akarja építtetni a kormány segítségével. Olyan várost akar teremteni, ami élhető, fenntartható és családbarát, ahol a fiatalok megtalálhatják a számításaikat - mondta.

Hende Csaba szerint is szükség van elkerülő utakra, és közlekedési problémákat is minél hamarabb meg kell oldani. Megemlítette, hogy most nyolcezerrel több autó közlekedik a városban, mint 2010-ben, így érthető, hogy miért olyan fontos az utak építése. Kijelentette, meg kell építeni az M87-es főutat, ami majdnem olyan fontos, mint korábban az M86-os volt.

Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány

- ismételte el Hende Puskás Tivadar leköszönő polgármester egyik kedvenc mondatát.

Varga Mátyás (telefonos kép)

Hende szerint is fontos a békesség és az együttműködés kormánnyal, de ez Nemény András vezetésével nem sikerülhet. Megemlítette, hogy 2016 augusztusában a budapesti képviselői irodaház előtt tartott sajtótájékoztatón Nemény a magyar kormány egészét hazaárulással vádolta.

(Nemény Andrást a szeptemberi közgyűlés utáni sajtótájékoztatón „2002 óta ez volt a legrosszabb önkormányzati ciklus” 2019. September 27. 14:04 megkérdeztük erről a hazaárulózásról, azt mondta, a kijelentést kiragadták a szövegkörnyezetből, ő azon a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szándékosan nem emelik a munkabéreket, és így nem csábítják haza a külföldön élő munkavállalókat. Ő ezt a tevékenységet nevezte gazdasági hazaárulásnak. A szerk.)

Hende megjegyezte, tavaly decemberben és idén januárban Nemény két olyan tüntetésen szólalt fel, ahol

gyalázatos módon szidalmazták Orbán Viktort

. Ezek után furcsának találná, ha Nemény a kormányhoz fordulna segítségért. Hende azt mondta, hogy azért kell Balázsyra szavazni, mert

ő tudja garantálni a város békés fejlődését, aminek a kulcsa a kormánnyal való jó viszony

.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés