Nem meglepő módon Gulyás Gergely szerint Szombathely csak akkor fejlődik, ha vezetői nem kritizálják a kormányt

Hende Csaba megint előhúzta a hazaárulózós kártyát a miniszter sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtök délután megérkezett Szombathelyre Gulyás Gergely Skodával érkezett Szombathelyre, hogy mozgósítson a választások előtt 2019. October 10. 15:06 , hogy a Fidesz képviselőjelöltjeit buzdítsa. Mint akkor is írtuk, ez valószínűleg azt is jelenti, hogy Orbán Viktor nem jön már a választások előtt Szombathelyre. Gulyás sajtótájékoztatót is tartott, Balázsy Péter polgármesterjelölt és Hende Csaba országgyűlési képviselő társaságában.

Gulyás Gergely azzal kezdett, hogy Szombathely rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt kilenc évben, és a kormány azt szeretné, hogy ez a fejlődés folytatódjon. A miniszter szerint azonban erre csak akkor van esély, ha a városvezetés keresi az együttműködést a kormánnyal. Meg lettek nevezve a mumusok is.

Ha Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba jelöltje fogja a várost vezetni, akkor az elkövetkező két és fél évben a városvezetés együttműködés helyett politikai támadásokat intéz majd a kormány ellen

- mondta.

Gulyás szerint készen állnak a harcra, de úgy gondolja, hogy az a helyiek érdeke is, hogy a város fejlődését szolgáló együttműködés jöhessen létre. Megemlítette, hogy hosszú évekre nyúlik vissza a Vas megyével való baráti kapcsolata, mivel 2010-ben a Vas megyei listáról jutott be az Országgyűlésbe. (Innen is ered Gulyásnak Hendével való jó viszonya.) Mint mondta, reméli, hogy a elkövetkező öt évben a város folytatja a megkezdett utat, és a hétvégén sokan fejezik ki szavazatukkal, hogy egyetértenek Balázsy Péter terveivel.

Varga Mátyás (telefonos kép)

Balázsy Péter ezekről a tervekről röviden be is számolt. Elmondta, hogy az átmeneti szocialista többség alatt uralkodó békétlenség helyett békét szeretne teremteni, hogy az ellenzéki politikai párbeszédet jellemző valótlanságok helyett a valóságot akarja az emberek elé tárni. Balázsy fontosnak tartja, hogy a város a kormánnyal összhangban, uniós és kormányzati források segítségével folytassa azt az utat, amit Puskás Tivadar polgármestersége alatt már elkezdett.

Kijelentette, újra szeretné teremteni a város közlekedési rendszerét. Új alapokra helyezné a városi tömegközlekedést, és a városi elkerülő hiányzó szakaszait is meg akarja építtetni a kormány segítségével. Olyan várost akar teremteni, ami élhető, fenntartható és családbarát, ahol a fiatalok megtalálhatják a számításaikat - mondta.

Hende Csaba szerint is szükség van elkerülő utakra, és közlekedési problémákat is minél hamarabb meg kell oldani. Megemlítette, hogy most nyolcezerrel több autó közlekedik a városban, mint 2010-ben, így érthető, hogy miért olyan fontos az utak építése. Kijelentette, meg kell építeni az M87-es főutat, ami majdnem olyan fontos, mint korábban az M86-os volt.

Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány

- ismételte el Hende Puskás Tivadar leköszönő polgármester egyik kedvenc mondatát.

Varga Mátyás (telefonos kép)

Hende szerint is fontos a békesség és az együttműködés kormánnyal, de ez Nemény András vezetésével nem sikerülhet. Megemlítette, hogy 2016 augusztusában a budapesti képviselői irodaház előtt tartott sajtótájékoztatón Nemény a magyar kormány egészét hazaárulással vádolta.

(Nemény Andrást a szeptemberi közgyűlés utáni sajtótájékoztatón „2002 óta ez volt a legrosszabb önkormányzati ciklus” 2019. September 27. 14:04 megkérdeztük erről a hazaárulózásról, azt mondta, a kijelentést kiragadták a szövegkörnyezetből, ő azon a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szándékosan nem emelik a munkabéreket, és így nem csábítják haza a külföldön élő munkavállalókat. Ő ezt a tevékenységet nevezte gazdasági hazaárulásnak. A szerk.)

Hende megjegyezte, tavaly decemberben és idén januárban Nemény két olyan tüntetésen szólalt fel, ahol

gyalázatos módon szidalmazták Orbán Viktort

. Ezek után furcsának találná, ha Nemény a kormányhoz fordulna segítségért. Hende azt mondta, hogy azért kell Balázsyra szavazni, mert

ő tudja garantálni a város békés fejlődését, aminek a kulcsa a kormánnyal való jó viszony

.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019