Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kutya meleg - Hogyan vészeljük át a kánikulát?

Kitikkadtam, megsülök, folyik rólam a víz - a hőségtől szenvedők gyakori szóhasználata. De hogyan viseljük el a kánikulát? A hűs szobában, a légkondis irodában, netán a vízparton?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javában tombol a nyár, a kánikula lassan rekordot döntöget, remeg a levegő a szombathelyi Fő téren, ahová mostanában csak azért járnak az emberek, hogy egy jegesteával hűsítsék magukat valamelyik kávézó teraszán. Ilyenkor jut eszünkbe: szép ez a megújúlt Fő tér, de milyen jó lenne, ha megmaradtak volna a kivágott fák! A terület nagy részét befedő térkő burkolat ugyanis valósággal ontja magából a meleget.

Ha nem tudunk elszakadni a várostól, még a múzeumlátogatás is reális programnak bizonyulhat a 40 fokban, ha a hőség elől épp oda menekülünk (a kellemest a hasznossal...). Aki teheti, a strandot célozza meg - bár igaz, sokszor jobban éreznénk magunkat a víz alatt, mint a vízben -, nem beszélve arról, hogy a szabadban félnünk kell az UV sugárzástól is. Így aztán a bőrüket féltők meg jobb, ha ki sem mozdulnak a hűvös lakásból. Már ahol hűvös, mert egy tetőtéri lak inkább katlanra hasonlít...

Vigaszul szolgálhat, hogy a 2007-ben mért 39,4 fokos szombathelyi melegrekord még nem dőlt meg, most úgy 35 foknál tartunk.

Szóval kíváncsiak vagyunk, ha már az állítólag ideális klímával megáldott Kubába nem tud utazni, Ön hová menekül a kánikula elől? Szavazzon!

A vízben kevésbé tűnik barátságtalannak a hőség
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Szombathelyen az önkormányzati intézményekben is hűsölhetünk

Tegnap 2. fokozatú hőségriadó lépett életbe, ezért egyes – légkondícionált - önkormányzati intézmények és nagyáruházak is várják a hűsölni vágyókat. Szombathelyen ivókutak is működnek. Íme a lista.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás

Hirdetés