Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Novák Katalin új családvédelmi intézkedéseket ígért, de csak ismételt

Semmi újat nem mondott a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A gazdasági helyzet kezelésére több intézkedést is tett a magyar kormány. Orbán Viktor jelentette be Félmillió forintot kapnak az egészségügyi dolgozók - Orbán Viktor sok minden másról is beszélt 2020. April 03. 09:51 az akciótervet, aminek részleteit Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bontotta ki Multiktól, pártoktól, önkormányzatoktól szed be pénzt a kormány a védekezésre 2020. April 04. 12:01 szombaton, április 4-én.

Ennek része volt a nyugdíjasok támogatása is, ami elég furcsára sikerült, erről írtunk is Hogy is lesz azzal a 13. havi nyugdíjjal? 2020. April 06. 19:31 . A bejelentések sorát kedden Palkovics László innovációs és technológiai miniszter folytatta 600 milliárd forintot fordítanak a turizmus újraindítására - jelentette be Palkovics László 2020. April 07. 11:27 . Gyorselemzésünk Alapvető gazdasági átrendeződést hoz Magyarországon a koronaválság 2020. April 07. 14:52 még kedden meg is jelent.

Novák Katalin csak ismételt

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerda délelőtt folytatta a bejelentéseket.

 • Megvédik a családtámogatásokat, nem vesznek le belőlük egy fillért sem, később inkább bővítik, mint szűkítik azokat.
 • 26 különböző munkakörben járulékkedvezményeket vezettek be, ez 90 ezer családot érint. A fizetés nélküli szabadságon lévők járulékát megfizetik, felnőttképzési és átképzési programokat indítanak. A vállalkozások kedvezményes kölcsönöket vehetnek igénybe, megemelik a SZÉP-kártyák kereteit. A most is dolgozó szülőknek gyermekfelügyeletet biztosítanak.
 • Moratóriumokat vezetnek be, a hiteleket nem kell fizetniük, ez a CSOK és babaváró hitelekre is vonatkozik.
 • Meghosszabbították a gyest, a gyedet, a gyetet a veszélyhelyzet végéig.
 • Bevezették a gyermekek otthongondozási díját, a szakértői vizsgálatot úgy alakították át, hogy ehhez nem kell fizikai jelenlét.
 • Megemlítette az ingyenes parkolást is.
 • A diákhiteleket sem kell törleszteni, decemberig nem mondanak fel diákhiteleket. Új, szabad felhasználású, kamatmentes diákhitelt is indítanak egyetemistáknak, fejenként maximum 500 ezer forint értékben.
 • Ő is előhozza, hogy egyszerűsítették a receptek kiváltását, és meghosszabbították az okmányok érvényességét.
 • Azt is, hogy idősávot jelöltek ki az idősek vásárlására.
 • És azt is, hogy visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, amiről itt írtunk Hogy is lesz azzal a 13. havi nyugdíjjal? 2020. April 06. 19:31 .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra