Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Jobbiknak tetszik a városházi székely zászló

Sajtóközlemény

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Szombathelyi Szervezete üdvözli és támogatja a KDNP országos szolidaritási kezdeményezését, amelynek keretében dr. Puskás Tivadar polgármester úr is kitűzte a Városházára a székely zászlót.

Bár ez a gesztus nyilvánvalóan bántja az erdélyi magyarságot máig románoknak tekintőket, viszont nemzetközileg teljesen elfogadott eszköz. Gondoljunk a néhány éve a nyugati világot elborító tibeti zászlókra vagy arra, hogy Ausztria a dél-tiroli osztrákok védőhatalma volt az autonómia egyáltalán nem békés, sőt terrorista eszközökkel való kivívásától máig. Sajnálatos, hogy az eddigi magyar hatalomgyakorlók egy zászlócskányi együttérzésre sem voltak képesek az elszakított nemzetrészek iránt! Ne feledjük: a magyar nemzet része a székelység, mint ahogy a környező országokba került többi magyar is.

A román kormány figyelmét pedig folyamatosan elkerüli az az egész világon elterjedt gyakorlat, hogy az egyes helységek, körzetek, népcsoportok mind büszkén használják saját helyi címereiket, zászlóikat. Szerencsére már akadnak olyan románok, akik erre a tényre is felhívják uszító kormányuk figyelmét.

De itt, a nyugati határszélen bátran kitehettük volna bármikor a székely zászlót! Ugyanis a honfoglalás után megszervezett nyugati gyepűt székelyek védték, és így máig székely nemzetségek (székelyül: nemek, ágak) nevét őrzi számos településnevünk, mint például Szomoróc, Adorjánháza, Balozsa, Meggyes.

A Jobbik MM. Szombathelyi Szervezete

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Székely zászló lobog a szombathelyi városházán

A magyar kormány és a szombathelyi városvezetés is belesétált a csapdába.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra