Koczka Tibor: Sokan igennel szavaztak, én meg nemmel

Az idei év eddigi legnagyobb szombathelyi botránya a színházigazgató pályázat volt. A város kultúráért felelős alpolgármestere a városvezetéssel is szembement, de azt mondja, ő tiszteli Jordán Tamást. Koczka Tiborral beszélgettünk.

Elég gyorsan beleegyezett az interjúba, a felkérés után pár órával. Ön is úgy gondolja, hogy meg kell szólalnia a színházigazgatói pályázat körül történtek ügyében?

Akkor ezzel megleptem a szerkesztő urat.

Nem lepett meg, csak azt hittem, hosszabb lesz a gondolkodási idő.

Az ember vagy akar valamit, vagy nem. Ha most a hétfői rendkívüli közgyűlési Újabb egy évre Jordán Tamás a szombathelyi színház igazgatója 2017. March 27. 17:54 döntésre gondolok, ott az volt a kérdés, hogy a testület meghosszabbítsa-e ilyen feltételek mellett Jordán Tamás igazgató úr megbízatását, vagy ne. Igen vagy nem a válasz, és nem akarom bántani azt a képviselőt, aki tartózkodott, de ebben az esetben értelmezhetetlen volt a tartózkodás. Sokan igent nyomtak, én meg nemet.

Erre majd később visszatérünk. Kezdjük ott, hogy Ön haragszik Jordán Tamásra?

Nem haragszom, sőt, tisztelem igazgató urat. A március 2-i közgyűlésen Új színházigazgatói pályázat lesz, van költségvetése a városnak 2017. March 02. 08:45 is elmondtam, neki köszönhetjük, hogy hat évtized után ismét lett állandó színháza Szombathelynek. Neki köszönhetjük, hogy felépített egy csapatot. Én harminc éves újságírói munkám alatt építettem tévéstúdiót, rádióstúdiót, lapot indítottam, tudom, mi az, semmiből valamit létrehozni.

Koczka Tibor
Rendszeres látogatója vagyok a színháznak
Vágvölgyi Bálint

Rendszeres látogatója vagyok a színháznak, Tamásnak sokszor elmondtam a véleményemet a darabokról, és sokat beszélgettünk, kávéztunk nála. Hogyan haragudnék? Hozzátenném, és talán ezzel kellett volna kezdenem, az elmúlt két-három hónapnak nem Jordán Tamásról kellett volna szólnia, hanem a színházigazgatói pályázatról. Arról, hogy az önkormányzat egy korrekt pályáztatásban érdekelt, és azt szerette volna lefolytatni.

Az igazgató úr megbízatása 2017. szeptember 30-án jár le. Tavaly ősszel nekiálltunk jegyző úrral, hivatallal kidolgozni, hogy a jelenlegi törvényi előírások szerint hogyan lehet kiírni a pályázatot. Ez azért több tíz, több százórás munkát jelent, ne gondolja senki, hogy egy ilyen komoly dolog secperc működik. December 15-én fogadta el a közgyűlés a pályázati kiírást, ami még mindig kilenc és fél hónappal az igazgató mandátumának lejárta előtt volt. És ezt konszenzussal fogadta el a testület.

Ha jól tudom, Jordán Tamás már szeptemberben kezdeményezte, hogy minél előbb írják ki a pályázatot, hogy az új igazgató kiválasztása után legyen idő felkészülni a következő idényre.

Igen, szeptemberben kezdeményezte, októberben, novemberben elvégeztük azt a munkát, amiről beszéltem. Ez a pályázati kiírás a jelenlegi törvényi keretek között a legmegengedőbb volt. Minden olyan lehetőséget kizártunk, amivel szigorítanánk a pályázók körét. Azt szerettem volna, ha minél több pályázó jelentkezik, ha minél több vélemény hangzik el a színházunkról, mert ezekből lehet meríteni és építkezni.

Attól függetlenül, hogy az újabb pályázati eljárás végén esetleg Jordán Tamás marad az igazgató, úgy gondolom, minden egyes pályázat tartalma érdekes, értékes lehet.

Elolvasta Jordán pályázatát?

Természetesen, többször is.

És hogy tetszett?

Ismét egy pályázati eljárásban vagyunk, s a hírek szerint ismét pályázik, így nem lenne helyes, ha értékelném. Mondtam már, Jordán Tamás igazgató úr és a baloldal ezt az elmúlt két hónapot úgy állította be, mintha ez az egész történet Jordán Tamás elmozdításáról szólna. Nem. A pályázati eljárásról kellett volna szólnia, ami sérült azzal, hogy kiszivárgott az egyik pályázó pályázata.

Sokan azt hiszik, hogy a Jordán melletti kiállás és a döntés elleni tiltakozás baloldali megmozdulás volt. Ha megnézzük azt a többszáz embert, akik március 2-án, a közgyűlés közben demonstráltak a városháza előtt Nagyon sokan vonultak Jordán Tamásért a szombathelyi városháza elé 2017. March 02. 17:22 , köztük sem csak baloldaliak voltak, és azok között sem, akik más módon fejezték ki véleményüket Szombathelyi civil szervezetek is sorra kiállnak Jordán Tamás mellett, és megvan a 9700 like is 2017. March 01. 14:17 . Igaz, hogy a baloldal bevitte a politikai porondra, de alapvetően egy politikamentes reakcióról beszélünk.

A jobboldal részéről abszolút politikamentes volt, sajtótájékoztatót sem tartottunk az ügyről. Szemben az MSZP-vel. A szocialista képviselőkben még annyi kreativitás sem volt, hogy legalább a színház előtt tartották volna, és nem a pártirodájukban Fogjunk össze, és adjunk közösen stabilitást a szombathelyi színháznak! 2017. February 22. 13:39 .

Nem volt itt semmiféle tiltakozás addig, amíg a szakmai bizottságban Patthelyzet: Jordán el se jutott a szavazásig, de a városvezetésnek sem sikerült érvényteleníttetni a pályázatot (Frissítve) 2017. February 21. 15:45 , majd a közgyűlésben sem értékelték Jordán pályázatát, pedig ott volt előttük az anyag. Nem lett volna egyszerűbb, és konfliktusmentes, ha kinevezik Jordánt újabb öt évre?

A szakmai bizottság február 21-én ült össze. Ahhoz is többség kellett volna, hogy az ügyrendet megszavazza a bizottság, ügyrend nélkül pedig nem tudtuk meghallgatni az igazgató urat. Aztán később a közgyűlés is határozatképtelen volt ebben az ügyben.

Koczka Tibor
Ha Jordán Tamás nyer, akkor újabb 60 hónapig igazgató
Vágvölgyi Bálint

Kevesen gondolták végig, de most hétfőn arról szavazott a közgyűlés, hogy meghosszabbítja egy évvel Jordán Tamás szerződését, és kiír egy pályázatot két év négy hónapra. Ez összesen 40 hónap. Én mit képviseltem a közgyűlésben? Ugyanúgy írjuk ki a pályázatot, hiszen még beleférünk a törvényi határidőbe, június közepére igazgatót tudunk választani, és ha Jordán Tamás nyer, akkor újabb 60 hónapig igazgató.

De ebben az esetben nem lett volna ideje az új igazgatónak felkészülni a következő, szeptemberben kezdődő idényre.

De a közgyűlésben Jordán Tamás pályázatából felolvastam azt a részt, amiben leírja, hogy márciusban mindig megvan a következő évad. Ma március 31. van. Ez az egyik. Másrészt június közepére van igazgató. Azt pedig már öt éve tudja mindenki, hogy Jordánnak 2017. szeptember 30-án lejár a szerződése. Öt éven keresztül senki sem szólt amiatt, hogy ezzel itt gondok lehetnek.

Vannak olyan hírek, hogy ez egy megállapodás volt, amiben benne van a városvezetés, Jordán Tamás és a baloldali ellenzék. Ez az állítólag arról szól, hogy ha a most kiírandó pályázaton Jordán nyer, akkor kitölti azt a két év négy hónapot is, aztán nem pályázik újra.

Szerkesztő úr többet tud, mint én. Én erről nem hallottam, végig amellett álltam ki, hogy egy tisztességes pályázati eljárást kell lefolytatni, 60 hónapos időtartamra, az eredeti, december 15-én elfogadott pályázati kiírásnak megfelelően. És ha Jordán Tamás nyer, akkor öt évre nyeri el az igazgatói széket, úgy vélem, most nem lesz olyan nagy tolongás. Ebből is látszik, hogy nem Jordán ellen vagyok, hiszen ha az én javaslatom kap többséget, akkor ez 60 hónapra szól. Nyilván nem ez volt az előterjesztés, és egyedül maradtam ezzel. És még egyszer mondom, igazgató úr írta le a pályázatában, hogy márciusra mindig megtervezik a következő évadot, és utána ez zökkenőmentesen lebonyolítható.

De ne felejtsük el, hogy a színészek is kiálltak Jordán mellett Trokán Pétertől Kiss Marin át a szombathelyi társulat 100 százaléka Jordán Tamást akarja 2017. February 20. 08:59 , és kijelentették, ha nem ő lesz az igazgató, akkor elmennek. Amihez joguk van, hiszen ez is egy munkaviszony, és ha egy munkáltatónak olyan emberrel kellene együtt dolgoznia, akivel nem ért egyet, akkor távozhatnak. Éppen most zajlanak a szerződéskötések a színházakban, emiatt azért itt lett volna probléma.

Elmondtam, hogy a törvény mennyi mindent szabályoz le. És még arra is figyeljünk, hogy az esetlegesen távozó színészek hova tudnak átigazolni?

Az az ő dolguk, hogy ha elmennek, hova mennek. Az a lényeg, hogy itt milyen társulat lesz, kiket tudnak megszerezni a távozók helyére. De vannak olyan hírek is, hogy fentről szóltak le a városvezetésnek, mert túl nagy ez a botrány, és minél gyorsabban próbálják meg plezárni. Ezért is jött ez a kompromisszumos megoldás.

Én erről sem tudok. Nagyon sajnálom, mert sem Szombathely, sem a Weöres Sándor Színház, sem igazgató úr nem jött ki jól ebből a két-három hónapos kampányból, mert másnak nem tudom nevezni. Kampányolás volt Jordán Tamás igazgató úr mellett, miközben az önkormányzat, a hivatal, a jegyzőség csak abban volt érdekelt, hogy egy korrekt pályáztatás történjen. Most is abban érdekelt. Abban egyetértek, jó, ha lecsillapodnak a kedélyek.

Most itt tartunk. Célzott már rá, de miért is szavazott végül nemmel a városvezetés előterjesztésére? Ebben az az igazán furcsa, hogy a város kultúráért felelős alpolgármestere szembeszavaz a városvezetéssel.

Az önkormányzat kultúráért felelős alpolgármestereként felelős vagyok azért, hogy ez a pályázat zökkenőmentesen, korrekt módon, rendben lemenjen. Ezt tartottam szem előtt decemberben is, amikor a pályázati kiírás jól sikerült, 21 szavazattal ment át a decemberi közgyűlésen. A törvény szerint bárki kérheti pályázatának titkosságát, Dér András a szakmai bizottság döntéséig kérte a tikosítást.

Koczka Tibor
Kutyakötelességünk volt kiírni az új pályázatot
Vágvölgyi Bálint

Úgy gondolom, ezt nekünk is, akik a szakmai bizottságban részt veszünk, tiszteletben kell tartanunk. Ez nem történt meg. Most is azt mondom, sérült a pályázati eljárás rendje, és úgy érzem, kutyakötelességünk volt újra kiírni ezt a pályázatot. Azért, hogy tisztességes körülmények között, jogszabályi előírások betartásával, mindenféle szivárogtatás nélkül öt évre tudjunk választani igazgatót. A száz százalékban önkormányzati cégünk élére, ami az idei évben 615 millió forinttal gazdálkodik, melyből 500 millió forint közpénz.

Nem művészeti vezetőt keresünk a Weöres Sándor Színházhoz. Egy nagy önkormányzati cég élére keresünk igazgatót, és ez kellő komolyságot, körültekintést és fegyelmet igényel mindenkitől.

Állítólag a minisztériumban most azon gondolkodnak, hogy megtiltják a színházigazgatói pályázatok titkosítását. Amihez van köze az itt történteknek.

Ha változik a törvény, akkor természetesen aszerint járunk el a jövőben. Jelenleg azonban titkosíthatók a pályázatok, nekünk ezt kell betartani.

Itt azért elhangzottak olyan dolgok, hogy megfenyegették azokat, akik Dér Andrást támogatták Eperjes Károly szerint megfélemlítették Jordán Tamás kihívóját 2017. March 06. 13:45 . Utólag kiderült Dér András: Nem fenyegettek meg, de olyan irányba terelgettek, amerre nem akartam menni 2017. March 15. 08:37 , hogy ez azért nem teljesen igaz. Később Dér András saját maga ismerte el A k2 Színház művészei szerint Dér András valótlanságot állított szombathelyi színházigazgatói pályázatában 2017. March 03. 09:36 , hogy olyan személyek támogatását írta bele a pályázatába, akik ehhez nem járultak hozzá. Azért nem volt teljesen tiszta ez így sem.

Én a pályázati eljárás során egyetlen egyszer nem nyilatkoztam se tévében, se újságban, de a közgyűlésben sem arról, hogy történtek fenyegetések. Azt mondtam, a pályázati eljárás rendje sérült. Hogy ki, hogyan, milyen támogatást kért, kapott, ezt nem tudom kibogozni, és nem is foglalkoztam ezzel. De ha mondjuk szerkesztő urat felhívom délután, hogy véletlenül se jelenjen meg ez az írás, akkor ez fenyegetés vagy terelés?

Azt senki sem tagadja, hogy felhívták a pályázót. Színészek a színházból, de mások is. Akkor ez mi? Megkérdezik, hogy miért pályázik? Ez fenyegetés vagy terelés, nem tudom. És nyilván ennél több hangzott el, de most ebbe ne menjünk bele.

De ha valaki egy színházigazgatói pályázaton indul, tudnia kell, hogy előbb-utóbb ki kell állnia a nyilvánosság elé, igazgatóként akár pofonokat, erős kritikákat is kaphat.

Ez nekem teljesen új, én azt gondoltam, csak a politikusoknál szokás ez, ha elindulnak egy választáson. Ebből is látszik, hogy nálam nem a politika volt előtérben, hanem a szakmaiság. Dér András úgy gondolta, hogy a szakmaiságával, meggyőző pályázatával célba tud érni, de nem.

Az Ön legutóbbi közgyűlési hozzászólása Videó: Itt most megnézheti a rendkívüli közgyűlés vitáját Jordán Tamásról 2017. March 28. 10:27 komoly indulatokat kavart. Az, amikor kijelentette, hogy Jordán két Alföldi-előadás között elment Kálmán Olgához a Hír TV-be. Sokan úgy érezték, tiszteletlen is volt.

Azt mondtam először, hogy az ATV-be, aztán javítottam Hír TV-re.

Jordán erre reagált, azt mondta, ez három feljelentés volt, mert ezek a nevek pejoratívak bizonyos szemszögből nézve. Tényleg úgy tűnt, mint amikor valaki egy szövegben úgynevezett világítólámpásokat helyez el, és ezek a szavak, ha nem is tudatosan, de benne maradnak a hallgatóban.

A közgyűlési előterjesztés kapcsán azt mondtam, semmi nem indokolja, hogy egy évvel meghosszabbítsa a testület az igazgató út megbízatását. Mert volt és van idő megtervezni a következő évadot. Elővettem Jordán Tamás pályázatából a 46. oldalt. Ott van egy fejezetcím: Életkoromról. 10-12 soros szakasz. Felolvastam a közgyűlésben, nem szó szerint idézem, de azt írja, 74. évemet töltöttem be, nyilván felmerül a bizottság tagjaiban, hogy mit akarok én. A következő mondat nagyjából így szól: bizonyíthatom, hogy szellemileg és fizikailag friss vagyok.

Koczka Tibor
Azt mondtam, semmi sem indokolja, hogy egy évvel meghosszabbítsuk Jordán Tamás megbízatását
Vágvölgyi Bálint

Felnéztem, és azt mondtam, ezt én is bizonyíthatom, hiszen ha két Alföldi-darab között be tud rohanni a Kálmán Olgához az ATV-be, aztán módosítottam, a Hír TV-be, akkor tanúsítom, hogy jó fizikai állapotban van. Szerkesztő úr! Tudom, hogy zenél. Délután ad egy koncertet, meg este. Közben be tudna menni egy negyedórás interjúra valahová?

Ez húzós, de meg lehet csinálni. De itt nem erről van szó, hogy ő közben interjút adott. Hanem arról, hogy ezt, a Fidesz körében nem igazán kedvelt három nevet egymás mellé tette.

Vegyük végig a három nevet.

Jó, vegyük. Alföldi Róbert egyetlen darabot rendezett Szombathelyen, a Makrancos Katát. Sikeres darab volt, de Alföldi feketebárány lett a Fidesznél.

Az elmúlt két-három hónapban kizárólag a pályázati eljárással foglalkoztam, ezt a megjegyzést kivéve nem foglalkoztam sem Jordán Tamással, sem a pályázatával, és ezért nem akartam belemenni szakmai kérdésekbe. Én színházba járó ember vagyok már régóta. A MÚOSZ újságíró iskolájában művelődéspolitikai szakirányon végeztem. A 80-as évek közepén színházi kritikákat írtam. Előtte népművelőként végeztem Szombathelyen, ahol Török Gábor tanított filmesztétikára. Tehát valami előzménye van ennek.

Visszatérve Alföldihez. Sokan emlegetik, hogyan dolgozta fel a János vitézt a Nemzetiben. Nekem nem tetszett. Amikor itt megrendezte a Makrancos Katát, kíváncsi voltam, hogy ebből mi lesz. Legnagyobb meglepetésemre és örömömre a szezon legjobb darabja volt. És azt mondtam március 2-án, a közgyűlésben, hogy a 2014-15-ös szezonban Alföldi Róbert Makrancos Katája volt szerintem a legjobb darab, amit meg lehetett nézni a Weöres Sándor Színházban. Ezt a 2015. júniusi, évadzáró társulati ülésen, a színházban az egész társulat előtt elmondtam. Az újságok mégsem ezt írták le.

Kálmán Olga. Együtt dolgozott vele, az MTV szombathelyi regionális stúdiójában.

Hat évig, 1994-től 2000-ig, egy szerkesztőségben, egy teremben.

Ezért sem értem. Abban a szövegkörnyezetben, ami elhangzott a hétfői közgyűlésben Videó: Itt most megnézheti a rendkívüli közgyűlés vitáját Jordán Tamásról 2017. March 28. 10:27 , ezek a nevek pejoratív tartalmat nyertek.

Annak, aki ezt akarja kiolvasni belőle. Kálmán Olga szerintem szép karriert futott be a pályán, miért lenne ez pejoratív?

Jordán Tamás viszont elég keményen reagált Videó: Itt most megnézheti a rendkívüli közgyűlés vitáját Jordán Tamásról 2017. March 28. 10:27 erre. Ez hogy érte?

Meglepődtem, mert úgy gondolom, nem adtam rá okot, de tiszteletben tartom, hogy ez a véleménye. Engem viszont az lep meg, hogy miért nem tartják tiszteletben adott esetben az én véleményemet, hiszen azért ne gondoljuk, hogy száz emberből száznak ez a színház tetszik. Miért baj, ha valakinek más a véleménye erről?

Koczka Tibor
Miért baj, ha valakinek más a véleménye?
Vágvölgyi Bálint

Azért van ennek ekkora visszhangja, mert a kultúráért felelős alpolgármester ment szembe a városvezetéssel, egy alapvetően kulturális kérdésben.

Szerintem ebben sincs semmi különleges. De hadd jegyezzem meg, a teljesség igénye nélkül hozzám, mint alpolgármesterhez tartozik a kultúra, az oktatás, a szociális ügyek, bérlakások, a sport, a turizmus, 18 óvoda, hét bölcsőde… Úgy gondolom, valamennyi intézmény- vagy cégvezetővel jó a kapcsolatom, vagy biztos, hogy korrekt.

Vannak olyan városi pletykák, amelyek Hende Csaba országgyűlési képviselőt látják a háttérben. Ő nem szólalt meg a színház-ügyben, de a feltételezések szerint ő biztatta fel Önt a Jordán elleni kiállásra.

Az önkormányzat írja ki a pályázatot, és eddig arról beszéltünk, hogyan sérült a pályázati eljárás, és most hogyan módosította a közgyűlés az eredeti elképzelést. Nem irányít, de ha irányítana, akkor merre? Nem hiszem, hogy a történtek után lesz Jordán Tamáson kívül pályázó.

Mi a véleménye Takátsné Tenki Mária ötletéről Szakmai kérdésekben adott szakmai választ a szakmailag felkészületlen riporternek Tenki Mária 2017. March 28. 19:40 , aki a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságénak elnökeként ellenőrizni akarja a színház szakmai munkáját?

Ezt egyrészt tőle kellene megkérdezni, miért javasolta ezt, másrészt meg valamelyik országos lapban azt olvastam, hogy maga Jordán Tamás kérte, hogy a bizottság tartson kihelyezett ülést a színházban. De tegyük hozzá, más bizottságok is tartanak kihelyezett üléseket, és soha nem volt ezekből semmilyen gond. Hogy csak egy példát mondjak az egészségügyi szakmai bizottság is ülésezett már a Markusovszky kórházban.

Az új szakmai bizottságot is Ön fogja vezetni majd. A közgyűlésben elhangzott a vád, hogy elfogult lehet.

Milyen szempontból elfogult?

A Jordánt támadó felszólalása miatt.

A szakmai bizottságban nekem egy szavazatom van a nyolcból, ez az egyik. A másik, én azért ülök majd ott, mert a közgyűlés, a frakcióm megbízott ezzel. Meg fogom szavaztatni az elnököt, az ügyrendet, és nyilván meg fogjuk hallgatni a jelölteket. Ezt kell levezényelnem, és a végén szavazni fog a bizottság. Nyolcfős a bizottság, remélem, lesz legalább három pályázó, bár erre kis esélyt látok, és a bizottság kialakít egy véleményt. Nekem is lesz egy véleményem, de az a nyolcból csak egy. És elsősorban tényleg arra fogok figyelni, amire eddig is, hogy a pályázati eljárás rendben menjen le.

Van már információ arról, kik lesznek a szakmai bizottság tagjai?

Nincs. Még legalább két hét, mire a hivatalos helyeken megjelenik a pályázat, utána harminc napig lehet pályázni, majd azt követően alakul meg a szakmai bizottság.

Koczka Tibor
A megválasztott igazgatónak 15 hónapot kell arra várnia, hogy igazgató lehessen
Vágvölgyi Bálint

De van még egy fontos dolog. A közgyűlés most egy évre meghosszabbította Jordán Tamás mandátumát, tehát 2018. szeptember 30-ig igazgató, attól függetlenül, pályázik-e vagy sem. Ha most több pályázó lesz, és a közgyűlés nem Jordán Tamást választja, akkor a megválasztott igazgatónak 15 hónapot kell arra várnia, hogy igazgató lehessen. Képzelje el azt a helyzetet, hogy mondjuk önkormányzati választások vannak Szombathelyen, megválasztják a polgármestert, de még 15 hónapig nem lehet polgármester, mert az elődjének nem járt le a mandátuma.

Könnyebben megy majd az átadás-átvétel, a régi igazgató fel tudja készíteni az újat a feladatokra. Egyébként nem ritka, hogy várnia kell a megválasztott vezetőnek. A magyar miniszterelnök sem a választást követő nap lép hivatalba, hanem a kormányalakítás után, az USA-ban pedig hónapokat kell erre várnia a megválasztott elnöknek. De egy utolsó kérdés. Az utóbbi hetek történéseivel Ön országos ismertséget szerzett, még ha ez többségében negatív is. Mi erről a véleménye?

Persze nem ritka, hogy várnia kell a megválasztott vezetőnek, de ez pár hónapnál sehol sem több. Itt pedig több mint egy év, még egyszer hangsúlyozom, 15 hónap átfutásról beszélünk.

Ami pedig a kérdés második felét illeti: igazából én nem ilyen módon szeretnék hírnévre szert tenni. De ha már itt tartunk, akkor szombaton, Gödöllőn, a sportért felelős államtitkár asszonytól, Szabó Tündétől vettem át kitüntetést az egyetemi sport támogatásáért, konkrétan a szombathelyi egyetemi sportélet támogatásáért kaptam. Az ilyen sikereknek, elismeréseknek, az esetlegesen ebből fakadó ismertségnek sokkal jobban örülök.

45 éve sportolok – és ez igaz erre a pályázatra is –, az ember mindig úgy indul el egy futóversenyen, hogy a szabályokat betartva ér a célba. És aki a legjobb időt futja, az a győztes. Ami a pályáztatás során történt, az egyik pályázat kiszivárogtatása, az pedig nem volt fair. Mind a törvényi, mind az időbeli lehetőség megvolt arra, hogy ezt a versenyt újra tudjuk futni. Szó szerint azzal a kiírással, ami decemberben megfelelt a közgyűlésnek, 21 szavazattal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet