Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két fűnyírásos életképpel búcsúzunk a szezontól

Nem biztos, hogy ezekért, de időközben leváltották a Szompark igazgatóját.

Még mindannyian emlékszünk az koranyár nagy csatáira Svájcban így csinálják - Adalék a szombathelyi fűnyírási háborúhoz June 06. 07:10 , amikor is a városvezetés és a parkfenntartás elkeseredett harcot folytatott a burjánzásnak indult szombathelyi vegetációval.

Miközben a parkokat, útszéleket, köztereket megszállták a fűnyíró szakmunkások, addig az ellenzéki képviselők szorgalmasan posztolták az ég felé törekvő növényzetről készült fotókat, kétséget sem hagyva afelől, hogy a városnak – és talán az egész világnak - nincs nagyobb problémája ennél.

Aztán ahogy mentünk be a nyárba majd az őszbe, úgy csökkent a szombathelyi fű növekedési kedve és úgy lett a kérdés egyre kevésbé közbeszéd tárgya.

De azért a szezon végére még maradt egy kis töltet. Pontosabban kettő.

1. Joskar Ola

"Megint megjelent pár fűnyíró traktor a Joskar Olán. Általában alig van pár centis fű, ahol már nemrég is nyírtak. Októberben is muszáj, van még rá keret? Persze 4-5 centisre minek levágni? De így nem kellene akkor sem, inkább hagynák a - már a föld is kilátszik" – írja olvasónk, és fotót is mellékelt, hogy pontosan tudjuk, miről is van szó.

Így sikerült
Olvasói fotó

Valóban szép lett, kissé emlékeztet arra, amikor minden tapasztalat híján házilag akarjuk megoldani a hajvágást, és a végeredmény hagy némi kívánnivalót maga után.

2. Vigyázni kell az autókra

A második fotót a Thököly úti nagyparkolónál készítettük. Egy olvasó hívta fel a figyelmet, hogy a Bejczy utcai lakótömb és az aszfalt között mindig csak a járda felőli részét vágják le a fűnek, a másik oldalon egy kb. egyméteres sávot érintetlenül hagynak. Mikor ez többször is megtörtént, megkérdezték az okot a munkásoktól, akik azt mondák, hogy nem akarják, hogy a fű beterítse az ott parkoló autókat.

Innen jól látszik, hogy az autók közelében nem nyírják a füvet. Korábban még nagyobb volt a kontraszt
Józing Antal

Ami abból a szempontból érthető, hogy el akarják kerülni az ebből adódó konfliktusokat és a lakossági panaszokat Ez Szombathely!!!! – Ez felér egy szándékos rongálással! May 26. 20:07 , de a végeredmény akkor is furcsa.

Mi most kivételesen nem küldjük el a kérdéseinket a Szomparknak (ha reagálnak az írásra, természetesen megosztjuk olvasóinkkal), mindenesetre azt megemlítjük, hogy hogy az elmúlt közgyűlésen leváltották a cég vezetőjét Leváltották a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. ügyvezetőjét October 03. 07:25 .

Folytatás jövő áprilisban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra