Két Szputnyikra egy Pfizer – Beleremegtem az élménybe

Lám, lám, mit meg nem tesz az ember azért, hogy átmehessen az osztrák határon.

Tegnapelőtt megosztottam élményemet Ismét sorok várakoznak az oltásra Szombathelyen 2021. October 06. 19:01 arról, hogyan kaptam bal karomba a harmadik koronavírus-oltásomat.

Önmagában ez teljesen érdektelen lenne, de mivel nagyon nem egyedül voltam a sorban, gyaníthatóan sokakat érdekel, hogy hogyan is megy ez mostanában.

És ha már leírtam, legyen meg a folytatása is, mostanában úgyis népszerűek a sorozatok.

Nos, a Petőfi utcai kaland után visszabaktattam a szerkesztőségbe, és csináltam, amit máskor, gyakorlatilag azonnal elfeledve az apró tűszúrást.

Annál is inkább, mert amikor az első Szputnyikot kaptam, megéreztem ugyan, de a másodiknál már gyakorlatilag semmit, így aztán arra gondoltam, hogy talán az első ízben tapasztalt furcsa közérzetnek nem is annyira is fizikális, mint pszichológiai magyarázata volt.

Aztán estefelé a bal karom elkezdett fájni. Nem nagyon, csak éppen hogy, nem zavart semmiben, tudtam vele lámpafénynél paradicsomot szedni a kertben és vacsorához tejet inni.

Aztán 10-11 óra körül megint előjött az a furcsa, lebegő érzés, ami volt az első adag Szputnyiknál. Éjfél felé elmentem aludni, ami nálam korainak számít, még olvasni sem volt kedvem.

Rosszul aludtam, forgolódtam, zavaros álmaim voltak, mindig ugyanahhoz az amúgy érdektelen témákhoz tértek vissza gondolataim. Akkor szokott ilyesmi történni, ha sokkal többet futok a szokásosnál vagy ha beteg vagyok.

Hajnalban úgy döntöttem, ebből elég, kinyitottam a 2021-es Körképet, elolvastam egy-két novellát, majd jólesőn konstatáltam, hogy elálmosodtam.

Aludtam is vagy reggel 7-ig, amikor arra ébredtem, hogy átizzadt a pizsamám, és mintha lázam is lenne, remegtem kicsit.

A kávé után betettem a lázmérőt, ami 37,0-t mutatott.

No, ez még nem az a szám, ami miatt ágyban vagy otthon marad az ember, de azért annak örültem, hogy nem kell a szakadó esőben kibicikliznem a város szélére a kerékpárút-átadóra, mert azt időközben áttették hétfőre.

A közérzetem sem az igazi, de aztán lassan elmúltak az alapból sem túl komoly tünetek, délutánra gyakorlatilag elfelejtettem az egészet, és mostanra már csak egy minimális fájdalom maradt a bal karomban, amit csak akkor érzek, ha nagyon figyelek rá.

És ami nem magánügy

Mindez nem egy nagy történet, de valószínűleg előrébb vitte az én ügyemet a koronavírus-elleni harcban, ugyanakkor semmi előremozdulás nem történt a kb. 900 ezer, Szputnyik-oltást kapott magyar állampolgár ügyében, akik annak idején jóhiszeműen és felelősségük tudatában bevállalták az orosz vakcinák.

A WHO és az európai gyógyszerügynökség (EMA) azóta sem kommentálta az orosz bejelentést, Oroszország: engedélyezi a WHO a Szputnyik V-t 2021. October 03. 08:34 ami szerint már csak a papírmunka van hátra vakcinájuk hivatalos elfogadásához. Egy lapunknak nyilatkozó uniós hivatalvezető pedig azt nyilatkozta, Az EU egészségügyi bizottsága egyelőre nem foglalkozik a kevert oltások elfogadásával 2021. October 08. 07:18 hogy az egészségbiztonsági bizottság egyelőre nem foglalkozik a kevert oltások elfogadásával, azaz némiképp lufinak bizonyult a korábbi sajtóhír Szputnyikosok és sinopharmosok: fény az alagút végén 2021. September 19. 11:50 , mely szerint az EU elfogadhatja, ha valaki a keleti vakcinák után valami nyugatival oltatja be magát.

Az elmúlt napokban a magyar sajtó foglalkozott azzal a lehetőséggel is, hogy a Szputnyikkal beoltottak harmadiknak az egyfordulós Janssent kérik, így ravasz módon megfelelnek a legtöbb európai ország feltételeinek. A bibi csak az, hogy ezt a kiskaput nem nagyon ajánlják az orvosok.

Így továbbra sem tudom, hogy mikor és hogyan tudok majd normálisan (értsd: tesztek nélkül) átmenni az osztrák határon, de ha megkapom a negyedik oltást, arról mindenképpen beszámolok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19