Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem indít polgármester-jelöltet a baloldal a független Patonay Imre ellen Körmenden

Jelenleg Patonay az egyetlen kihívója Bebes Istvánnak (Fidesz)

Csütörtökön mutatkozott be Két halhatatlan körmendi kosaras vív meg egykori csapattársával a körmendi önkormányzati választáson 2019. September 05. 06:38 Körmenden az egykori legendás kosárlabdaedző, Patonay Imre polgármester-jelöltként. Patonay egy csapatot is szervezett maga mellé, mind a nyolc választókerületben indítanak képviselőjelöltet, ők is bemutatkoztak csütörtökön.

Patonay és a képviselőjelöltek függetlenként indulnak, civil szervezetüket, a Változás a Városért Egyesületet ugyanis nem sikerült időben bejegyeztetniük, így ők listát sem állíthatnak.

Patonay és csapatának egy része a csütörtöki jelöltbemutatón
Mészáros D. Zsolt

Rajtuk kívül a Fidesz-KDNP, a Mindemki Magyarországa Mozgalom nevében induló, baloldali választási szövetség és a Jobbik állított képviselőjelölteket a városban.

A Fidesz polgármester-jelöltje a várost 2002 óta folyamatosan vezető Bebes István, függetlenként indul a már említett Patonay Imre.

Információink szerint

a baloldali Mindenki Magyarországa nem állít polgármester-jelöltet Patonay ellen.

A Jobbik már mind a nyolc választókerületben regisztrálta a képviselő-jelöltjét, polgármester-jelöltjüket viszont vasárnapig nem vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Erre még egy napjuk van, hétfő este befejeződik a jelöltállítás.

Most úgy tűnik tehát, Bebes István és Patonay Imre vív meg a körmendi polgármesteri székért, mindketten tagjai voltak az 1987-ben magyar bajnokságot nyert körmendi kosárlabda-csapatnak, Patonay edzőként, Bebes játékosként.

A nyolc választókerület mindegyikében négy-négy jelölt közül válazthatnak a választópolgárok, a Fidesz, a Mindenki Magyarországa és a Jobbik mellett függetlenként Patonay csapatának tagjai indulnak.

Kompenzációs listára viszont csak háromra szavazhatnak majd a körmendiek, a Fidesznek, a baloldali Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és a Jobbiknak sikerült a listaállítás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra