Tényleg folyamatosan javul a közbiztonság Szombathelyen?

A városi közgyűlésen ez is kiderül. Az is, hogy lesz-e Wagner András sétány, és hogy mi lesz a polgármester kötelező béremelésével.

Amikor a múlt hétvégén ránéztünk a szombathelyi közgyűlés mai, azaz május 26-i ülésének napirendjére, feltűnt, hogy nagyon hasonlít az áprilisi, az meg a márciusi ülés napirendjére, és a sort lehetne folytatni.

Ennek az az oka, hogy az elején, ugye, mindig a két ülés közti beszámoló szerepel, közben meg van szó a költségvetésről, ingatlanokról, fejlesztésekről, önkormányzati gazdasági társaságokról. Minden ülésen.

A városvezetés ugyanis azt a módszert választotta, hogy az egy adott területhez tartozó ügyeket egy napirendi pontba szorítja bele. Mint a feljebb felsorolt területek.

Ettől némileg pörgősebb, gyorsabb az ülés, de kevesebb a felszólalási lehetőség, egy napirendi ponthoz egy képviselő elvileg kétszer szólhat hozzá, egyszer öt, egyszer pedig kettő percben. Lehet ez jó, lehet ez rossz, olyan nagyon nagy tiltakozás nem volt miatta. De a lényeg, hogy ezért hasonlítanak egymásra a napirendek.

Mire költik a tavalyi megtakarítást?

A mai ülésen tárgyalt több ügyről is írtunk már. Az elején, a politikai vitáknak elsősorban helyt adó két ülés közti beszámoló után jön a szombathelyi rendőrkapitányság beszámolója a város közbiztonságának helyzetéről, amit itt tárgyaltunk ki Tényleg veszélyesebb hely lett Szombathely? May 21. 07:18 .

Valószínűleg az ebédszünet után jönnek a költségvetéssel és a tavalyi év gazdálkodásával kapcsolatos ügyek, aminek egy részéről itt írtunk Tavaly 640 millió forintot spóroltak meg a szombathelyi önkormányzati intézmények May 24. 07:20 . Megint tárgyalnak a gazdasági társaságokról, majd fejlesztésekről és ingatlanokról döntenek, utóbbiról is írtunk már 1,8 milliárdos bevételre számít a szombathelyi önkormányzat, egy 320 milliós ipari ingatlannal kezd May 25. 07:03 .

Valószínűleg megszavazzák, hogy a költségek felével támogatják a lakóparki Fadrusz utca felújítását Egy magántulajdonú utcát újítanak fel közpénzből Szombathelyen, 30 ezer forint/négyzetméter áron May 23. 13:02 , és megszavazzák, hogy a Gyöngyösparti sétányt Szombathely volt polgármesteréről, Wagner Andrásról nevezzék el Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? May 20. 11:11 .

Leváltják-e a SZOVA vezetőségét?

És döntenek arról, hogy a kormányhivatal felszólítására akkor is meg kell emelni Kormányhivatal: Akkor is meg kell emelni a szombathelyi polgármester fizetését, ha nem kéri May 22. 07:31 a polgármester tiszteletdíját, ha azt nem kéri, mert az emelést törvény írja elő. Nemény András már korábban kijelentette, hogy az emelés összegét jótékony célra fordítja majd.

Várhatóan a kora esti órákban zárt ülésen döntenek személyi kérdésekről, információink szerint a SZOVA vezérigazgatójának és felső vezetésének a menesztéséről lesz szó.

A közgyűlés 9 órakor kezdődik, itt élőképben Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről May 26. 09:10 követhetik majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet