Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megvizsgálják, mennyire hasznos a szombathelyi egyetem és az önkormányzat közötti együttműködés

Ezekről a kérdésekről tárgyal csütörtökön a szombathelyi közgyűlés.

14:35 A Falco-gyár ügye

A Kolozsvár utcai sporttelep eladásáról írtunk, most arról tárgyalnak, hogy a gyár mit akar a megvásárolt sportteleppel. Egy lakó, aki rendszeresen felszólal a gyár ellen, most is azt mondja, hogy a gyár továbbra is szennyezi a környezetet, a nagy zajra panaszkodik. Az önkormányzatit is kritizálja, mert eladta a sporttelepet a gyárnak.

Azt mondja, a gyár célja, hogy éjszaka is végezze a faaprítást, ami a legnagyobb zajt okozza.


A szombathelyi önkormányzat az idén közel 115 millió forint támogatást nyújtott az ELTE Savaria Egyetemi Központnak. A megállapodás értelmében a támogatást az önkormányzat a szombathelyi duális gépészmérnöki szakon oktató tanárok bérkiegészítésére és lakhatási támogatására, illetve a szombathelyi kampusz működési költségeire adja.

Először a politikai vita, aztán a munka

A csütörtöki közgyűlésre a SEK készített egy beszámolót az összeg felhasználásáról, és a további tervekről. A közgyűlés ennek a beszámolónak a tárgyalásával kezdi a csütörtöki ülést, persze csak azután, hogy végeznek a két ülés közti beszámolóval, ami a szokásos politikai viták helye. Márpedig most van bőven politikai téma, az előválasztástól kezdve a békemenetig és az október 23-i ünnepségekig.

Kiss Tamás

A közgyűlés fontosabb ügyeiről már beszámoltunk. Írtunk arról, hogy az egyetlen lábon maradt pályázó viheti Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó October 24. 11:30 a 800 milliós ingatlancsomagot, hogy Homlok Zsolt és a Mészáros-család lehet a Haladás labdarúgóklub új tulajdonosa Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt October 22. 15:47 . Arról is, hogy január 1-től nem csak a helyijáratos buszok menetrendje, de több járata is megváltozik Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen October 22. 10:52 , és hogy eredményesnek bizonyult Két körzetben is háziorvosváltás lesz Szombathelyen October 25. 15:44 az önkormányzat háziorvosi életpálya-modellje, egyre kevesebb a betöltetlen praxis a városban.

És arról is beszámoltunk, hogy hamarosan kacsaeledel-automatákból etethetjük Kacsaeledel-automatákkal turbózzák fel a szombathelyi Csónakázótó környékét October 25. 18:47 a Csónakázótó kacsáit.

A közgyűlés napirendjén szerepel még az Agora Kulturális Központ és a Médiaközpont összevonásával létrejött új önkormányzati cég igazgatói pályázatának elbírálása, mint írtuk Ketten pályáztak a szombathelyi AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont igazgatói székére October 05. 11:37 , két pályázó van.

Szó lesz még az önkormányzati gazdasági társaságokról, a volt Epcos-terület hasznosításáról, arról, hogy porfogónak akarja használni Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet October 23. 07:01 a Falco-gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet. A zárt ülésen pedig önkormányzati kitüntetésekről döntenek.

A csütörtök reggel 9-kor kezdődő közgyűlést a szokásos módon, percről percre tudósítással és élőképben is közvetítjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra