Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Utcák, hidak, százmilliók, városi sajtó, orvosi ügylet – Ezekről mind szó volt az ülésen

Olvassa újra percről percre tudósításunkat a szombathelyi közgyűlés szeptemberi üléséről.

18:25 És itt a vége

Ezzel vége a szeptemberi közgyűlés nyílt ülésének.


18:23 M86-os nyomvonal

Írtunk róla, vita nélkül ment át a közgyűlésen.


18:20 Alapítványi beszámolók

Az önkormányzati alapítványokról van szó. Át is lépnek rajta.

Ahogyan az önkormányzati fenntartású költségvetési szervezetekről szóló beszámolón is.

Közgyűlés 2021.09.30.
Nagy a figyelem.
Kiss Tamás

18:00 A hidak állapota

Írtunk már Biztosan tudni akarja, melyik a legrosszabb állapotban lévő szombathelyi híd? 2021. September 29. 11:24 a város legveszélyesebb hídjairól. Most erről a jelentésről és ütemezési tervről van szó.


17:40 Még mindig az utak, hidak

A Fidesz-frakció a kormány anyagát támogatja, a városvezetés a sajátját. Horváth Soma például azt mondja, hogy az ő javaslataikban gyűjtőutak szerepelnek, a Szent István király utcai híd pedig be is szakadt már.

Kecskés kijelenti, ha a város támogatást kap, akkor a polgármester köszönje meg, hiszen a város állapotáért a polgármester felel. Nemény válaszol, épp ezért kellett volna megkérdezni a városvezetést, és nem máshol dönteni a szombathelyi utakról.

Nemény emlékeztet, hogy a minisztérium megkérdezte, melyik utakat szeretnék felújítani, és meg is jött a támogatási szerződés. A közgyűlési többség megszavazza, hogy a városvezetés javaslata alapján használják fel a támogatást. Ezt a Fidesz-frakció is megszavazta, miután a javaslatuk nem kapott többséget.


17:10 Útfejlesztések

Az 1,2 milliárdos kormánytámogatásról Mi lett a sorsa a Hende Csaba által bejelentett 1,2 milliárdnak* – Frissített és újra frissített 2021. September 23. 10:01 van szó, amiről a múlt héten komoly félreértések alakultak ki. A kormány meg is határozta, melyik utakra adja a pénzt – ezeket Illés Károly sorolja fel.

Fejlesztési projekt Kedvezményezett Támogatás összege (Ft) Szakpolitikai felelős
Belterületi útfejlesztések Szombathely Város Önkormányzata 435 000 000 belügyminiszter
Gyöngyös-patak hídrekonstrukció Szombathely Város Önkormányzata 130 000 000 belügyminiszter
Zanati kerékpárút fejlesztése Szombathely Város Önkormányzata 300 000 000 innovációért és technológiáért felelős miniszter
A Vásárcsarnok környékének rekonstrukciója, kapcsolódó parkolók kialakítása Szombathely Város Önkormányzata 220 000 000 belügyminiszter
Víztorony és környezetének fejlesztése II. ütem Szombathely Város Önkormányzata 20 000 000 belügyminiszter

Nemény András kijelenti, az önkormányzatot nem értesítették erről a listáról. Azt kérték, hogy a tervezett támogatást töltsék fel műszaki tartalommal, így állt össze az önkormányzat által javasolt négy helyszín.

Paragvári, Nádasdy, Magyar László, Dozmat utcák, plusz az említett Szent István király utcai híd.

Az önkormányzat közben megvizsgáltatta a hidakat, Biztosan tudni akarja, melyik a legrosszabb állapotban lévő szombathelyi híd? 2021. September 29. 11:24 míg a kormány a Markusovszky utcai hidat preferálja, a városvezetés a Szent István király utcait.

Tóth Kálmán kijelenti, komoly szakmai munka van a javaslatok mögött, és az nem igaz, hogy a kormány által adott támogatás azonnal elkölthető, ahogyan azt Hende Csaba állította.

Nemény szerint az történt, hogy Hende az önkormányzat által előkészített anyagokból bemondott néhányat, így alakult ki a kormány által javasolt lista.


17:00 Vita a Volánbusszal

A tavalyi és az idei szolgáltatás után fizetendő veszteségpótlásról van szó, Horváth Soma alpolgármester azt mondja, olyan költségeket is az önkormányzattal akarnak kifizettetni, köztük például a Volánbusz és a MÁV összevonása nyomán jelentkező költségek egy részét is.

Közgyűlés 2021.09.30.
Gondolkodnak.
Kiss Tamás

Hozzáteszi, a Volánbusz a menetrendet is át akarja alakítani, de közölték, ennek kidolgozására nincs kapacitásuk, ezért az önkormányzattól várják a megoldást.

Kéri, hogy a képviselők tegyék meg javaslataikat, amiket aztán októberben megtárgyalnak. És megemlíti, hogy január 1-től modern tömegközlekedés lesz Szombathelyen, miután a Blaguss átveszi a működtetést.


16:55 Rendeletek

Vita nélkül módosítanak pár rendeletet, erre később visszatérünk.

Aztán közterületeket neveznek el, ezt is megnézzük majd közelebbről.


16:20 Még mindig az ingatlanügyek

Lendvai Ferenc azt mondja, amikor megszavazták a csomagban történő értékesítést, akkor abban bíztak, hogy több ajánlat lesz és lesz licit is. Van olyan építési terület, aminek az ára 2500 forintra van becsülve négyzetméterenként, Lendvai szerint ennyiért legelőt sem lehet kapni.

Javasolja, legyen több értékbecslés, mert lehet, hogy drágábban is el lehet adni. Így elkótyavetyélik az ingatlanokat.

Nemény András azt mondja, két ingatlanbecslés készült, az egyiket az a cég végezte, amelyik évek óta dolgozik az önkormányzatnak.

Miután több fideszes is bírálta az elképzelést, a polgármester kifejti, hogy szerinte a Fidesz-frakció el akarja halasztani a döntést, hogy ne jusson pénzhez a város.

Czeglédy Csaba szerint ha nincs versenyhelyzet, akkor verseny sincs, a kikiáltási áron veszik meg az ingatlanokat. És így nem lehet kipróbálni azt sem, hogy el lehetne-a adni az ingatlanokat drágábban. Kijelenti, mindenkiben ott marad az aggály, aminek a méregfogát ki lehetne húzni egy három hónapos csúszással.

A polgármester szerint örülni kell, hogy vannak egyáltalán javaslatok, és sajnálja, hogy az egyik pályázat érvénytelen lett.

Aztán a városvezető koalíció megszavazza, hogy a talpon maradt pályázónak eladják az ingatlancsomagot.


15:40 Jönnek az ingatlanügyek

Ezek egyikéről írtunk már, Két pályázó is jelentkezett a több mint 800 millióért kínált szombathelyi ingatlancsomagért 2021. September 26. 19:29 némi vita 800 millió vagy több? – A szombathelyi ingatlaneladási pályázatból kizárt cég nem ért egyet a közgyűlési előterjesztéssel 2021. September 28. 15:10 is kerekedett belőle.

Putz Attila (Éljen Szombathely) jelenti be, hogy a cége érintett egy ügyben, így annak szavazásán nem vesz részt.

Illés Károly ismét javasolja, hogy a csomagban kínált ingatlanok ügyében legyen valódi verseny. Kijelenti, nem szakmai indokok miatt zárták ki az egyik jelentkezőt, egy ilyen ügyben nem lehet formai okok alapján dönteni. A város érdeke azt kívánná, hogy ne 45 nap alatt bonyolítsanak le egy ilyen pályázatot. Szerinte így többszáz milliós kár éri a várost. Javasolja, hogy értékesítsék darabokban a csomagot, akkor kisebb vállalkozások is pályázhatnának.

A polgármester kifejti, a csomag összeállítása kényszerhelyzet volt, így lehetett biztosítani, hogy a kevésbé értékes ingatlanokat is el tudják adni, mert azoknak közben romlik az állaguk.

Közgyűlés 2021.09.30.
Tóth Kálmán vitázik.
Kiss Tamás

Bejelenti, hogy az érvényes pályázatot benyújtó cég jelezte, ha újra kiírják a pályázatot, ő nem fog indulni, mert le kell kötni a kapacitásait, nem várhat újabb hónapokat.


15:30 Megnézik az önkormányzati cégeket

Vita nélkül fogadják el a cégek beszámolóit.


15:15 Orvosi ügyelet

Előzetesünkben Ingatlanbizniszekkel, új rendeletekkel tér vissza a szombathelyi közgyűlés 2021. September 29. 15:02 írtunk róla, László Győző alpolgármester elmondja, nem volt panasz, az elvártaknak megfelelően működik. Míg korábban az orvosok nem szívesen vállaltak ügyeletet, most már ezzel sincs probléma.

Kecskés László bejelenti, hogy az egészségügyi bizottság elfogadta a beszámolót. Hozzáteszi, hogy valóban, sokkal jobb körülmények között működik az ügyelet, de kéri, írásban válaszoljanak arra a kérdésére, hogyan alakulnak a költségek, hiszen azok miatt szakítottak az OMSZ-szel. Reméli, nem hiábavaló volt az átalakítás, hiszen a kormány visszaadhatja az ügyeleteket az OMSZ-nek.

Nemény András válaszol, már most is olcsóbb az ügyelet működtetése, mint korábban. Tóth Kálmán szerint Kecskés László vallomást tett, szerinte ez tipikus fideszes terelés volt. Korábban riogattak, amikor kiderült, hogy mégis működik, akkor terelnek.

Kecskés szerint a kritikára joguk van, és mindent csak működés közben lehet megítélni.

László Győző emlékeztet arra, hogy az OMSZ kezdeményezte a szerződés felbontását, nem volt opció a folytatásra.


15:00 Még mindig a költségvetés

Részletekbe menő javaslatok, közben Horváth Gábor megint a Savaria Fórumot hozza fel. Ha egy önkormányzati cég benyújtott egy üzleti tervet, akkor azt tartsa be, és ne kérjen plusz pénzeket – mondja.

Nemény megjegyzi, a Médiaközpont plusz 15 milliójára a költözés miatt van szükség, de innentől kezdve nem kell fizetniük a korábbi havi egymillió forint (660 ezer + áfa) bérleti díjat.

Megemlíti a piac felújítását, ahová 500 milliót kellett pluszban betenni, ráadásul csökkentett műszaki tartalom mellett.

Egyhangúlag megszavazták.


14:30 Módosítják a költségvetést

Horváth Attila alpolgármester tájékoztat. Stabil a város, a nehézségekkel együtt. A lehetőségekhez képest a legmagasabb színvonalon működik. Minimálisan 1,5-2 milliárddal csökken a bevétel, mert nincs őszi adófeltöltés, májusban látják majd a végleges számokat.

Fogalmuk sincs arról, hogy a kormány megszünteti-e új adót bevezetni, adót emelni. Az önkormányzati dolgozók fizetése lényegesen alacsonyabb, mint a piaci vagy az állami szférában. Ha egy szakember átmegy a kormányhivatalba, jóval több pénzt kap. Készülnek erre javaslatok, jövőre megoldást kell erre találni.

Közgyűlés 2021.09.30.
Illés Károly a Médiaközpont támogatását kritizálta.
Kiss Tamás

Év elején 800 millió mínusszal számoltak, ami jövőre is jelentkezik. Jövőre az idei és az aktuális évre is fizetni kell a tömegközlekedést, ami milliárdos tétel.

Elszálltak az építőanyag-árak, így ki kell egészíteni a pályázati támogatásokat.

Ezeknek a figyelembevételével rakták össze a költségvetés módosítását.

Az ingatlaneladások bevételeit azonnal vissza is forgatják már eldöntött fejlesztésekre. Az önkormányzati cégek még most sem tudják kiszámítani a működési költségeiket a bizonytalanságok miatt.

Megemlíti a visszafizetendő 108 milliót, közben elszállt az Iseum fűtése, és a piacra is rá kell költeni még 40-50 milliót.

Kéri, hogy a módosító javaslatoknál nevezzék meg a forrásokat, a létező szabad forrásokat utakra, járdákra, játszóterekre fordítják.

Illés Károly bejelenti, a határozati javaslatokat támogatja a Fidesz-frakció, de a Médiaközpont támogatásával nem, ott komoly forrásokat lehetne megtakarítani. D megjegyzi, hogy több helyről jelezték, hogy nem kapták meg a Savaria Fórumot.

Nemény András egyetért azzal, hogy az utóbbi hetekben gondok voltak a terjesztéssel, de erről az ügyvezető tudna tájékoztatni.

Czeglédy Csaba, a szociális bizottság elnöke reméli, hogy az idén lesz még költségvetés-módosítás, mert nagyon elszakadtak a lakások bérleti díjak, így sokan kieshetnek a lakbértámogatásokból, ahol plafon van meghatározva. Ez évi 20 milliót jelentené, kéri, hogy legkésőbb decemberben döntsenek erről. A Hárofit egyesületnek is támogatást kér a közfoglalkoztatottak támogatására.

Nemény András ígéretet tett a megoldásra, Czeglédy ezt elfogadja.


14:25 Itt a délután

A délelőtt megválasztott új bizottságok tagok tesznek esküt.


12:35 Ebédszünet 14:15-ig

Egy napirendi pontot tárgyaltak meg reggel óta, még 14 van hátra.


12:20 Filozófiai különbségek

Tóth Kálmán bonyolódik egy eszmefuttatásba, a lényege, hogy a Fidesz atyáskodó államot, az ellenzék öngondoskodó önkormányzatiságot akar. Reméli, hogy jövő tavasszal a második elv győz majd.

Emlékeztet rá, hogy a kormány inkább lemondott a közvilágítás fejlesztésének uniós támogatásáról, mint hogy az EU vizsgálódjon az Elios Kft. körül. Az uniót a TASZ beperelte, és megnyerte a pert, így érdekes fejlemények várhatóak azoknál az önkormányzatoknál, ahol így újították fel a közvilágítást.

Azt is kérdezi, milyen forrásból fizetik vissza azt a bizonyos 108 millió forintot, 108 millió forintot kell visszafizetnie a szombathelyi önkormányzatnak 2021. September 29. 17:48 és miért alakulhatott így az ügy. Horváth Attila a költségvetés módosításáról szóló napirendnél ígért választ.


11:50 Jobb vagy rosszabb a közvilágítás a városban?

Ezen vitatkozott össze Illés Károly és Nemény András. Illés azt mondja, sokkal jobb, mert komoly megtakarítást jelent pénzben és energiában is. Nemény András pedig azt, hogy drágább és a minősége is gyengébb, javasolja, hogy Illés járja körbe a várost sötétedés után.

A közvilágítás megújítását a fideszes városvezetés intézte, Tiborcz István egyik gazdasági érdekeltségébe tartozó cégtől lízingelik a felszerelt világítást.


11:20 Savaria Fórum vagy játszótér?

Ezt a kérdést Sátory Károly teszi fel, aki szerint a SaFóra fordított pluszpénzből meg lehetne valósítani a választókerületében azt a játszóteret, amit már régóta szeretne. Megjegyzi, hogy a városi lappal együtt az egyik előválasztási jelölt propagandaanyagát terjesztették a környező településeken.

Közgyűlés 2021.09.30.
Figyel a Fidesz-frakció.
Kiss Tamás

Nemény azzal válaszol, hogy ez a terjesztő döntése lehetett, de az előző városvezetés rengeteg pénzt adott magánkézben lévő propagandalapokra. A propaganda egyébként ellenkező hatást vált ki, a városvezetés soha nem volt olyan népszerű, mint most.

A Savaria Fórumban egyébként ingyen hirdethettek volna, de ők pénzért hirdettek.

Koczka Tibor (Pro Savaria) arra hívja fel a figyelmet, hogy Hende Csaba nem hoz pénzt Szombathelyre. A kormány a magyarok adóforintjait költi elég sajátos formában. Javasolja, hogy a jövő évi autómentes napra már most tegyenek félre egymillió forintot.


11:00 Mennyire koszos a város?

Horváth Soma alpolgármester (Éljen Szombathely) szerint sokkal tisztább a város, mint korábban, nagytakarítási akciókat is indítottak. És működik a szemléletformáló program, amivel a szemetelés elleni fellépést akarják erősíteni.


10:45 Problémák az ukrán vendégmunkásokkal

Kelemen Krisztián sorolja az ukránok viselkedése Beismerte bűnösségét a Sárváron autókat felgyújtó ukrán férfi 2021. September 21. 17:58 miatti problémákat. Azzal, hogy a Sárváron dolgozó ukránok jó része Szombathelyen lakik, sok rendőri intézkedés Részeg ukránok balhéztak Sárváron – Állítólag egy magyar kisgyerek is a kellős közepébe csöppent 2021. June 11. 19:00 is volt. Most tudták meg, hogy a Kenyérvíz utcában egy olyan épület épül, amivel kapcsolatban a lakók attól tartanak, hogy munkásszálló lesz belőle. Kérdezi, hogy van-e jogi eszköz, hogy az ukránok további beáramlását kontroll alatt tudják tartani.

A polgármester emlékeztet, hogy ez már korábban is vitatéma volt. A cégek munkaerőt akarnak, de a közbiztonságra is ügyelni kell. Az előző ciklusban megakadályoztak egy munkásszálló felépítését jogi eszközökkel, többet nem tudnak tenni. Nem ösztönzik az ukránok alkalmazását, az a cél, hogy a szombathelyi munkahelyeken szombathelyi munkavállalókat alkalmazzanak. De minden lakossági bejelentést komolyan vesznek.


10:15 Baj van a galambokkal

Takátsné Tenki Mária (Fidesz) azt kéri, a város ne engedje el a Savaria szálló ügyét, keresse meg a tulajdonost, mert sok galamb tanyázik ott, és beszennyezik az épületet és az utcát.

BZ

A polgármester bejelenti, tájékoztatták a tulajdonost arról, hogy ha nem végzik el a szükséges munkákat, a város elvégzi és kiszámlázza a költségeket. Az épület egy NER-oligarcháé, kéri, ha a fideszesek tudnak vele kapcsolatot teremteni, akkor tegyék meg.


9:45 Salgótarjáni delegáció érkezik

Nemény András jó szórakozást kíván nekik.

Melega Miklós (Fidesz) kérdezi, mi a helyzet a Brenner-villa megvásárlásával, és mit terveznek a téli hideg előtt az állagmegóvásért.

A polgármester szerint valami van a háttérben, a felszámoló nem jelentkezett, az önkormányzat küzd az igazáért, valószínű, bírósághoz kell fordulni.

Közgyűlés 2021.09.30.
Horváth Gábor belecsapott a közepébe.
Kiss Tamás

Horváth Gábor (Fidesz) gratulál Czeglédynek, mert ő volt az egyetlen, aki programot is letett az asztalra, és emlékeztet arra, hogy az Éljen Szombathely-frakció Ungár Pétert támogatta az előválasztáson.

Azt is kérdezi, hány kis- és középvállalkozás fizette vissza a náluk hagyott iparűzési adót.

Nemény kijelenti, az Éljen Szombathely-frakció nem állt be egyik jelölt mögé sem, ez tudatos döntés volt. A pártok támogattak jelölteket. Szerinte ha a Fideszben is lenne ilyen előválasztás, nem Hende Csabát támogatná a többség.

A kis- és középvállalkozások adóvisszatérítéséről nincs közvetlen adatuk – mondta.

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely) megerősíti, hogy nem támogattak senkit, ez tudatos döntés volt. Most viszont beállnak Czeglédy Csaba mögé.

Czeglédy a tegnapi bizottsági ülésről számol be, a Zanati úti hajléktalanszálló elköltöztetése kapcsán nem mehetnek el a lakossági tiltakozások mellett. Kéri a képviselőket, a városvezetést és a hivatalt, vizsgálják meg az összes lehetőséget, találjanak alternatívákat. Mindenki közös érdeke, hogy találjanak megfelelő helyszínt, ha lenne hely a Derkovitson, ott meg lehetne oldani, de nincs ott ilyen helyszín.

Akárhová helyezik át a hajléktalanszállót, biztos, hogy valamelyik képviselő körzetében lesz. Megemlíti a Paragvári utcai átmeneti családi otthont, aminek a kérdését meg kell oldani.

Azt is kéri, hogy javítsák meg a temető golfautóhoz hasonló kiskocsiját, mert nagy területen van a temető, és az időseknek nagy távolságokat kell megtenni.

Nemény szerint a szakembereknek kell megtalálni a hajléktalanszálló helyét, ő semmiképpen nem tenné a Derkovitsra.


9:30 Megint az önkormányzatiságról

Illés Károly szerint nem igaz, hogy sérült volna az önkormányzatiság. A 2010 előtti rendszerben 16 milliárdos adósságot halmoztak fel Szombathelyen, az állami kórházakban pedig hatalmas fejlesztések valósultak meg.

Megemlíti a fejlesztési forrásokat, amiket az állam ad, azzal, hogy ezeket a fejlesztéseket önerőből nem tudná megvalósítani a város.

Szerinte jó irányba mennek a dolgok, és meg kell köszönni a kormánynak a sok segítséget.

A polgármester azt mondja, az előző városvezetés is akart hitelt felvenni, de a kormány nem engedte. Az említett hiteleket fejlesztésekre vették fel, és megvolt a forrás a törlesztésükhöz, és egy idő után le is jártak volna.

A cégek támogatása szerinte is pozitív, a város érdeke, hogy legyenek új cégek, ezért a város is támogatta az új Schaeffler-gyárat 500 millió forint nagyságrendben. Azt is tudja, hogy Illés Károlynak komoly szerepe volt az előkészítésen, és az ügyben mindig konszenzus volt a közgyűlésben.

Közgyűlés 2021.09.30.
Czeglédy Csabának sokan gratuláltak.
Kiss Tamás

Aztán Kecskés László (Fidesz) egy baleseti gócra hívja fel a figyelmet a Márton Áron utcában.

Lendvai Ferenc (Fidesz) véletlenül Stop Gyurcsány, stop Orbán kampányról beszél. Jót mulatnak a képviselők. Majd egy szelektív hulladékgyűjtő sziget megszüntetését javasolja, Nemény felkéri a gazdasági bizottságot, hogy vizsgálja meg.


9:25 Levenni az ingatlanügyeket?

Czeglédy Csaba (függetlenül) megígéri, hogy országos ügyeket nem fog behozni a közgyűlésbe. Javasolja, hogy az ingatlanokkal kapcsolatos ügyeket vegyék le a napirendről. Ezekről az ügyekről írtunk már, 800 millió vagy több? – A szombathelyi ingatlaneladási pályázatból kizárt cég nem ért egyet a közgyűlési előterjesztéssel 2021. September 28. 15:10 Czeglédy azt mondja, semmiféle egyeztetés nem volt az ügyben, és kevés az információ, további egyeztetésekre van szükség.

Illés Károly (Fidesz) frakcióvezető csatlakozik a kezdeményezéshez, és emlékeztet, volt hasonló ügy. Így több százmillió kár érheti a várost valódi verseny nélkül.

Nemény azt mondja, tisztának látja a dolgot, és emlékeztet, hogy a bevételre szüksége van a városnak. Nem javasolja, hogy levegyék a napirendről az ügyet.

Horváth Attila alpolgármester (Éljen Szombathely) felhívja a figyelmet, hogy abban a napirendi pontban sok ingatlanügy van.

Czeglédy azzal reagál, hogy a városvezetés rakta össze a többi ügyet egy napirendi pontba, jobb lett volna szétszedni az ügyeket.

Sátory Károly (Fidesz) szerint sem jó így, mert az egyik ügyet igen, a másikat nem szavazná meg. A többség leszavazta a javaslatot, így nem veszik le az ingatlanügyeket a napirendről.

9:15 Az önkormányzatok helyzetéről

Nemény András polgármester (Éljen Szombathely) arról emlékezik meg, hogy 1990-ben ebben az időpontban kezdődött az önkormányzati rendszer. Amikor az volt a cél, hogy a helyi döntések helyben szülessenek meg.

Közgyűlés 2021.09.30.
Ez még az eleje.
Kiss Tamás

Ehhez képest az elmúlt tíz évben jelentősen leépült az önkormányzatok szerepe. Elvették a kórházakat, az iskolákat, a források nagy részét. Nagyon rossz irányba mennek most az ügyek, a normatív támogatások sem fedezik az adott feladatok ellátását.

Az nem kiszámítható, hogy az év végén baráti alapon megy a pénzosztás, amiből az ellenzéki önkormányzatok kimaradnak.

Nagyon nehéz helyzetben vannak, de Szombathelyen ki fognak tartani. De ez csak azért lehet, mert iparterületeket értékesítenek, ezekből iparűzésiadó-bevétel is lesz később. Reméli, hogy az új kormány orvosolja majd a problémát.

Megemlíti az ellenzéki előválasztást. Szombathelyen közel nyolcezren vettek részt, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, a kormányoldalon sem. Köszöni a szervezők, lebonyolítók munkáját, és gratulál a győzelemhez Czeglédy Csabának.

Tóth Kálmán frakcióvezető (Éljen Szombathely) is gratulál, és bejelenti, hogy innentől támogatják Czeglédyt.


9:05 Gyülekeznek

Már kezdeni kellett volna, de még csak gyülekeznek a képviselők.


Hamarosan kezdődik a szombathelyi közgyűlés szeptemberi, nyári szünet utáni első közgyűlése. Nyáron két rendkívüli közgyűlést tartottak, az elsőt augusztus elején, Megveszi a város a volt Brenner-villát, viszi a Falco-gyár a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet 2021. August 02. 15:03 a másodikat augusztus végén. 200 millió forintért értékesít ipari célú ingatlanokat a SZOVA 2021. August 26. 10:58

Így most nincs igazán sürgős ügy a napirenden, aminek fontosabb pontjait előzetesünkben Ingatlanbizniszekkel, új rendeletekkel tér vissza a szombathelyi közgyűlés 2021. September 29. 15:02 összefoglaltuk.

A közgyűlés hamarosan kezdődik, itt percről percre tudósítással, itt pedig élőképben Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről 2021. December 16. 10:09 közvetítjük.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet