A Savaria Plázánál távolabbra kellene vinni a gyalogátkelőket?

Újabb javaslat olvasónktól Szombathely közlekedési tervéhez.

Nemrég írtunk Kiterjedt gyalogosövezetek, csillapított forgalmú utcák, tömegközlekedés – Elkészült Szombathely közlekedési koncepciója April 21. 06:58 Szombathely új közlekedési koncepciójáról, ami egy 260 oldalas komplex dokumentum. A koncepció irányát jónak értékeltük, hiszen az amúgy is túlterhelt belvárosi autóforgalom csökkentését, gyalogosövezetek kialakítását, a tömegközlekedés fejlesztését tűzi ki fő célként.

A koncepcióhoz április végig még lehet észrevételeket, javaslatokat tenni. Egy olvasónk nekünk írta meg javaslatait, miszerint két zebrát is meg kellene szüntetni Két zebrát is meg kellene szünteti Szombathely belvárosában? April 22. 15:41 a belvárosban. Olvasónk szerint a Kiskar utcában a Kossuth L. utcánál lévő zebra, illetve a a Hollán Ernő utcában a vendéglátó iskola előtti gyalogátkelőhely indokolatlanul akadályozza az autósforgalmat, úgy, hogy mindkettő közelében van másik zebra.

Erre reagálva egy másik olvasónk a Savaria Plaza előtti körforgalomnál helyezné távolabbra a zebrákat, illetve az egyik meg is szüntetné.

"A gyalogátkelők a körforgalom minden oldalán nagyon közel helyezkednek el az autókhoz képest, ezért ha egy autós gyalogost tervez átengedni, a következő autó aki arra menne már a teljes forgalmat fogja megakasztani, Ennek a megoldása a gyalogátkelők pár méterre távolabb helyezése lenne (ezek kellenek a nagy gyalogos forgalom miatt)" - írja.

A Savaria Plaza melletti körforgalom. Olvasónk szerint távolabbra kellene vinni a zebrákat
Garai Antal Atom

Hozzáteszi, hogy: "a Brenner körút felé amúgy is van rövid időn belül újabb gyalogátkelő, ez ki is válthatná a meglévőt. A Szent Flórián körút felé a híd végén lévő gyalogátkelő is megfelelő, felesleges a körforgalomnál az autókat megfogni (mindezt úgy írom hogy sokat sétálok, biciklizek, autózok, szóval a legkevésbé sem vagyok elfogult). A gyalogátkelő áthelyezés a Körmendi úton is segítene meglátásom szerint mindkét irányban."

A zebrák megszüntetését javasló olvasónk levelére Két zebrát is meg kellene szünteti Szombathely belvárosában? April 22. 15:41 több felháborodott komment írja, jó részük azt írja, nem a gyalogosokat kellene a forgalmat akadályozó tényezőnek látni, hanem az autóforgalma kellene csökkenteni. Ahogyan az egyik kommentelő írja: "A tisztelt olvasó fordítva ül a lovon. Nem az lenne a cél, hogy megkönnyítsék az autósok életét az egyéb módon közlekedőkkel szemben (így még többen ülnének autóba), hanem pont fordítva."

Mi pedig továbbra is várjuk az észrevételeket,javaslatokat kommentben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem