Senki sem akar polgármester lenni két településen, így elmarad az önkormányzati választás

Van, ahol képviselőjelöltből van hiány.

A hétvégén írtunk Egyházasrádócon nyolcan indulnak a polgármesteri címért és 21-en a hat képviselői helyért 2019. September 15. 16:05 azokról a településekről, ahol dömping van polgármester-jelöltből, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen kilenc polgármester-jelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság, itt indulnak a legtöbben.

Nyolc polgármester-jelölt nyolc településen van, köztük van a Vas megyei Egyházasrádóc, ahol a hat képviselői posztért is sokan, 21-en versenyeznek.

Senki sem akar Balatonszepezd polgármestere lenni

Persze, van másik oldal is, vannak olyan települések, ahol nagyon alacsony az indulási szándék.

Két településen egyetlen polgármesterjelöltet sem jelentettek be, ezek a Zala megyei Lakhegy és a Veszprém megyei Balatonszepezd.

Így ezeken a településeken elmarad a választás.

Lakhegyen képviselőjelöltnek sem indult senki, és nincs bejelentett képviselőjelölt a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson sem, így ott is elmaradhat a képviselő-választás.

Elmaradhat a képviselő-testület választása a Baranya megyei Apátvarasdon is, ahol ugyan van három nyilvántartásba vett jelölt, de négy képviselőt kellene választani, és ha nincs megfelelő számú jelölt, a választás nem tartható meg.

Ezeken a településeken még az ősszel kiírják az időközi választásokat, és reménykednek abban, hogy akkor már lesznek jelöltek. Ha akkor sem jelentkezik elég jelölt, akkor újabb időközi választás lesz, és így tovább.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019