Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kattintók szerint nincs még veszve a politikai élet

Politizáltunk az ünnepek előtt, kíváncsiak voltunk, kiábrándultak-e az emberek? A többség szerint még nincs veszve minden. De most már tényleg karácsonyozunk: "Ön vett fel hitelt a karácsonyi ajándékok vásárlásához?"
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életképes lehet-e egy magyar párt, ami sem bal-, sem jobboldali?

- kérdeztük előző, meglehetősen népszerűvé vált szavazásunkban. A legtöbb ember fantáziáját az első válaszlehetőség mozgatta meg: 135 kattintó üzente azt, hogy reméli, lesz ilyen párt, és abban is őszintén bízik, hogy megmarad a kavargó politikai életben. Mert nagy szükség lenne rá...

A második legnépszerűbb válasz lényegében megegyezett az iméntivel, kiegészítve annyival, hogy az illető pártnak nem lesz egyszerű dolga. ha azonban mégis vállalja egy szerveződés ezt a se nem bal-, se nem jobboldaliságot, akkor támogatni fogják! - mondták egy gombnyomással 92-en.

A szkeptikusok táborának zöld csíkja a szavazás kezdetén messze elhúzott, a hajrában azonban jócskán lemaradtak. Mindössze 38-an legyintettek: ilyen párt nincs, mert ebben a politikai berendezkedésben egyszerűen nem lehet, előbb-utóbb mindegyik besorakozik ide vagy oda!

Az utolsó válaszlehetőséggel szimpatizálók nem finomkodtak még ennyire sem. Szerintük, ha van párt vagy kezdeményezés, aki ezt hirdeti magáról (tényleg zárójelben: a szavazás a Lehet Más a Politika szerveződés szombathelyi vitaestjének apropóján született), szóval, ha van ilyen, az sem jobb a többinél.

Ez is csak egy új bagázs, aki meg akarja szedni magát. De már nemigen van ellopni való...

- mondták 35-en.

Nem reprezentatív felmérésünk végkövetkeztetése tehát az, hogy a kereken háromszáz véleménynyilvánító több mint háromnegyede nem vesztette még el minden hitét a politikában - bár úgy gondolja, hogy abban a formában, ahogy most zajlik, nem támogatható.

Következő szavazásunkban az emberek (közélettel is összefüggő!) gazdasági helyzetét és a karácsonyt egyszerre piszkálgatjuk. Árulja el, Ön például vett fel hitelt a karácsonyi ajándékok vásárlásához?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás

Hirdetés